Word Actief!

De sollicitaties voor het Actief Kader 2022-2023 en bestuur LIII zijn gesloten. 

Mocht je nog Actief willen worden bij De Smeetskring kan je een mailtje sturen naar vicevoorzitter@smeetskring.com. Aan de hand daarvan kan nog gekeken worden wat de mogelijkheden zijn.

Lid worden?

Het Actief Kader bestaat nu uit ongeveer 60 fiscale studenten die iets naast hun studie willen doen om allerlei verschillende redenen. Als je actief lid kom je in een van onze 15 commissies terecht. De commissies worden elk jaar voorafgaand aan het collegejaar gevormd. Dit betekent dat de aanmeldingen elk jaar rond april/mei open zullen gaan. Je kan bij je sollicitatie een top 3 aangeven van welke commissie jou het meest aanspreekt en waar jij in zou willen deelnemen. Hieronder kan je zien welke commissies er beschikbaar zijn en wat elke commissie inhoudt.  

Als je meer wil weten over wat een bepaalde commissie inhoudt kan je mailen naar vicevoorzitter@smeetskring.com of gezellig een kopje koffie komen doen op onze kamer (E207).

Commissies 

Acquisitiecommissie (3-5 personen) Licht
De Acquisitiecommissie ondersteunt de bestuursvoorzitter bij het acquireren van bedrijven en instellingen. De nadruk van de commissie ligt op het benaderen van partijen die doorgaans kleinschalig participeren in T.F.V. “De Smeetskring”. Daarnaast gaat deze commissie op zoek naar nieuwe bedrijven en introduceren ze T.F.V. “De Smeetskring” bij deze bedrijven. De werkzaamheden van de commissie beginnen in augustus en zijn grotendeels rond de herfstvakantie afgerond. De commissie is vooral geschikt voor mensen die enige ervaring hebben binnen T.F.V. “De Smeetskring”.

Activiteitencommissie (4-5 personen) Gemiddeld
Als je plaatsneemt in de Activiteitencommissie leer je snel veel leden kennen. De Activiteitencommissie organiseert het gehele collegejaar tal van activiteiten waaronder het Actief Kader Weekend, waarbij alle actieve leden een weekendje weg gaan om elkaar beter te leren kennen. Daarnaast regelt deze commissie onder andere het Cycling Dinner, een sportieve activiteit en de Eindactiviteit voor het Actief Kader.

Almanakcommissie (4-5 personen) Gemiddeld
De almanak is een boekwerk dat ieder jaar omstreeks april verschijnt en een jaaroverzicht geeft van T.F.V. "De Smeetskring". In dit jaarboek vind je onder andere een overzicht van alle commissies, verhalen over de diverse activiteiten en natuurlijk ook een smoelenboek met alle leden. De Almanakcommissie verzamelt deze verhalen en foto’s gedurende het jaar, bepaalt het thema en onderhoudt het contact met de designer. Je kunt in deze commissie dus prima je creativiteit kwijt!

Bedrijvendagencommissie (5 personen) Zwaar
Ook komend jaar zullen in maart de Tilburgse Fiscale Bedrijvendagen georganiseerd worden. De Bedrijvendag vormt een uitgelezen mogelijkheid voor studenten om in contact te komen met fiscale bedrijven en instellingen door onder andere bedrijfspresentaties, een 3-gangen lunch, workshops en individuele gesprekken. Het andere onderdeel van de Bedrijvendagen zijn de Externe dagen, deze kan de commissie zelf invullen met trainingen, workshops, een kantoorbezoek, een uitstapje naar een andere stad of andere creatieve ideeën. Kort samengevat zijn de Bedrijvendagen een organisatorische uitdaging.

Bedrijvenwijzercommissie (3 personen) Licht
De Bedrijvenwijzer wordt voorafgaand aan de Bedrijvendag verstrekt aan alle leden, zodat studenten zich kunnen oriënteren op de voor hen interessante bedrijven. De Bedrijvenwijzer bestaat uit twee delen: het eerste deel wordt door de commissie zelf ingevuld met interviews en artikelen. Het tweede deel bestaat uit bedrijfsprofielen van de verschillende fiscale kantoren, voor de aanlevering hiervan neemt de commissie zelf contact op met deze bedrijven.

Circulairecommissie (4-5 personen) Gemiddeld
De Circulaire is het online magazine van T.F.V. “De Smeetskring”. De website moet up-to-date worden gehouden met verslagen van de verschillende activiteiten, maar ook inhoudelijke stukken (interviews, scriptieverslagen, fiscaal nieuws enz.) kunnen worden geplaatst. De commissie kan zelf artikelen schrijven of leden benaderen een stuk te schrijven. Innovatie rondom de Circulaire wordt zeker aangemoedigd. Zit jij vol nieuwe ideeën? Meld je dan zeker aan als redactielid!

Congrescommissie (4-5 personen) Gemiddeld
Voor het Fiscaal Congres van 2023 is het de taak van de Congrescommissie om een onderwerp te zoeken, een dagindeling te maken, de sprekers te benaderen en een congresbundel samen te stellen. Als Congrescommissie kun je een fiscaal inhoudelijk evenement organiseren, waarbij er veel ruimte is voor een eigen visie en invulling. De commissie zal starten in februari 2023 en doorwerken tot eind november 2023, maar de commissie zal nu al wel gevormd worden.

Designcommissie (2-3 personen) Licht
Deze commissie ondersteunt andere commissies met lay-outwerkzaamheden. Ze helpen met het maken van bundels, promofilmpjes en posters. Het leuke hiervan is dat je contacten onderhoudt met andere commissies. Het maken van posters en flyers wordt gedaan met behulp van Photoshop, Canva en InDesign. Ben jij een handige designer of juist een creatieve digibeet die dit graag wil leren? Meld je dan aan voor deze commissie!

Masterclasscommissie (4-5 personen) Gemiddeld
De Masterclass vindt elk jaar in april plaats. Tijdens een inhoudelijke sessie zal worden ingegaan op een fiscaal gerelateerd onderwerp dat in de collegebanken onderbelicht blijft. De commissie gaat allereerst op zoek naar een dergelijk onderwerp. Daarnaast kiezen ze een dagvoorzitter en benaderen ze verschillende sprekers. Ook is de commissie verantwoordelijk voor het contact met de deelnemende kantoren en verzorgen ze de promotie van het evenement.

Skireiscommissie (2-3 personen) Licht
Deze commissie zet de jaarlijkse skireis van De Smeetskring op. Doorgaans gebeurt dit middels een reisorganisatie, vandaar dat de commissie ook niet zwaar is. Je bent de reisleider van de groep als we daar eenmaal zijn. De commissie is dus ook al in februari afgelopen. 

Soft-skillscommissie (4 personen) Gemiddeld
Als lid van de Soft-skillscommissie ga jij aan de slag om het Tax & Skills-event op te zetten, waar alle broodnodige soft-skills getraind worden. Bij dit evenement maak je een dagprogramma, bedenk je in samenwerking met kantoren workshops en zoek je een geschikte locatie. Daarnaast ben je als Soft-skillscommissie ook verantwoordelijk voor de soft-skill trainingsdag.

Studiereiscommissie (5 personen) Zwaar
De afgelopen jaren zijn we onder andere afgereisd naar Istanbul, Moskou & Sint Petersburg, Stockholm & Riga, Kuala Lumpur, Beijing en Sao Paulo & Rio de Janeiro. Aan de Studiereiscommissie is de taak om net zo’n spetterende locatie te vinden. Op het programma staan diverse bedrijfsbezoeken, maar er is natuurlijk ook genoeg tijd voor ontspanning. De Studiereiscommissie verzorgt de gehele organisatie van de reis waaronder het verblijf, alle excursies en bedrijfsbezoeken op locatie. Verder verzorgt de commissie een casus die als rode draad door de reis heen loopt, het programmaboekje en het reisverslag.

T.F.V. Diner (pilot commissie) (3 personen) Licht
Dit jaar nieuw geïntroduceerd als pilot is het T.F.V. Diner. Deze commissie zet een formeel evenement op met een aantal kantoren waarbij de insteek een recruitmentdiner is. De kantoren krijgen de mogelijkheid zich kort voor te stellen, waarna de studenten in het welbekende rouleersysteem per gang zullen wisselen van plek. Doordat dit een nieuwe commissie betreft is de precieze invulling nog nader te bepalen.

Tiende Penningcommissie (2-3 personen) Licht                                                                           
De Tiende Penning is de alumnivereniging voor fiscalisten van Tilburg University en organiseert ieder jaar een informele activiteit voor haar leden. De commissie is belast met ondersteunende werkzaamheden ten aanzien van de alumnivereniging. Ook is het de bedoeling dat de commissie het netwerk van de Tiende Penning uitbreidt. Deze commissie is vooral bedoeld voor studenten die in de laatste fase van hun studie zitten om zo de brug tussen studenten en alumni te verkleinen.

Vakliteratuurcommissie (3-4 personen) Gemiddeld
De commissie houdt zich bezig met invulling en sturing geven aan een vooraf geselecteerde groep enthousiaste studenten. De commissie organiseert de bijeenkomsten bij de instanties waar de groep langs gaat en zij nemen zelf ook deel aan deze vakinhoudelijke sessies. Dat betekent dat je zelf ook gemotiveerd moet zijn om je in de fiscaliteit te verdiepen.