Word Actief!

De sollicitaties voor het Actief Kader 2023-2024 en bestuur LIV zijn gesloten. 

Mocht je nog Actief willen worden bij De Smeetskring kan je een mailtje sturen naar vicevoorzitter@smeetskring.com. Aan de hand daarvan kan nog gekeken worden wat de mogelijkheden zijn.

Lid worden?

Het Actief Kader bestaat nu uit ongeveer 60 fiscale studenten die iets naast hun studie willen doen om allerlei verschillende redenen. Als je actief lid kom je in een van onze 16 commissies terecht. De commissies worden elk jaar voorafgaand aan het collegejaar gevormd. Dit betekent dat de aanmeldingen elk jaar rond april/mei open zullen gaan. Je kan bij je sollicitatie een top 3 aangeven van welke commissie jou het meest aanspreekt en waar jij in zou willen deelnemen. Hieronder kan je zien welke commissies er beschikbaar zijn en wat elke commissie inhoudt.  

Als je meer wil weten over wat een bepaalde commissie inhoudt kan je mailen naar vicevoorzitter@smeetskring.com of gezellig een kopje koffie komen doen op onze kamer (E207).

Commissies 

Acquisitiecommissie (3-5 personen) Licht
De Acquisitiecommissie helpt de bestuursvoorzitter bij het vinden van nieuwe bedrijven en fiscale instellingen om mee samen te werken. Deze commissie richt zich met name op het verbinden van kleine bedrijven aan T.F.V. "De Smeetskring". De werkzaamheden van de commissie starten in augustus en zijn meestal afgerond rond de herfstvakantie. De commissie is vooral geschikt voor mensen met enige ervaring binnen de vereniging.

Activiteitencommissie (4-5 personen) Gemiddeld
Als je lid wordt van de Activiteitencommissie, leer je snel veel andere leden kennen. Deze commissie organiseert namelijk gedurende het hele collegejaar diverse activiteiten voor alle leden. Enkele van deze activiteiten zijn het Actief Kader Weekend, een sportieve activiteit, de cycling borrel, de eindactiviteit voor het Actief Kader en nog andere zelf in te vullen activiteiten.

Almanakcommissie (4-5 personen) Gemiddeld
De Almanak is een boekwerk dat elk jaar rond april wordt uitgebracht en een samenvatting geeft van het afgelopen jaar van T.F.V. "De Smeetskring". Dit jaarboek bevat onder andere een overzicht van alle commissies, verslagen van verschillende activiteiten en natuurlijk een smoelenboek met alle leden. De Almanakcommissie verzamelt deze verhalen en foto's, bepaalt het thema en onderhoudt contact met de lay-outer. Creativiteit kan goed worden gebruikt in deze commissie!

Bedrijvendagencommissie (5 personen) Zwaar
Ook komend jaar zal in maart de Tilburgse Fiscale Bedrijvendag georganiseerd worden. Dit evenement biedt studenten een uitstekende gelegenheid om in contact te komen met fiscale bedrijven en instellingen door middel van bedrijfspresentaties, een driegangenlunch, workshops en individuele gesprekken. De commissie zal contact opnemen met verschillende fiscale kantoren om deze dag te organiseren. Ook organiseert de commissie de Externe Dagen, een tweedaagse naar het buitenland vol met fiscale en informele activiteiten. Kortom, een organisatorische uitdaging.

Bedrijvenwijzercommissie (3 personen) Licht
Voorafgaand aan de Bedrijvendag ontvangen alle leden de Bedrijvenwijzer, waarmee studenten zich kunnen oriënteren op de voor hen interessante bedrijven. Deze Bedrijvenwijzer bestaat uit twee delen. Het eerste deel wordt ingevuld door de commissie zelf met interviews en artikelen. Voor het tweede deel verzamelt de commissie bedrijfsprofielen van verschillende fiscale kantoren. Ook is er contact met de Bedrijvendagencommissie voor een overkoepelend thema.

Circulairecommissie (4-5 personen) Gemiddeld
De Circulaire is het online magazine van T.F.V. "De Smeetskring". De website wordt regelmatig bijgewerkt met verslagen van verschillende activiteiten. Ook inhoudelijke stukken zoals interviews, scriptieverslagen en fiscaal nieuws kunnen worden geplaatst. De commissie kan zelf artikelen schrijven of leden en professoren benaderen een stuk te schrijven. Er is ruimte voor innovatie en nieuwe ideeën zijn zeer welkom!

Congrescommissie (4-5 personen) Gemiddeld
De Congrescommissie organiseert het jaarlijkse Fiscaal Congres. Dit omvat het vinden van een geschikt onderwerp en het benaderen van passende sprekers. De commissie krijgt veel vrijheid om het fiscale evenement naar eigen inzicht te organiseren. De werkzaamheden van de commissie beginnen in januari 2024 en lopen door tot eind november 2024. Deze commissie zal dus pas het Fiscaal Congres in 2024 organiseren!

Designcommissie (2-3 personen) Licht
De Designcommissie biedt ondersteuning aan de andere commissies bij het ontwerpen van posters, flyers, promotiefilmpjes, bundels en de circulaire. Een leuk aspect van deze commissie is het onderhouden van contacten met de andere commissies. Voor het designen wordt gebruik gemaakt van programma's, zoals Canva. Of je nu een handige designer bent of juist graag creatieve vaardigheden wilt ontwikkelen, iedereen is welkom!

Lustrumcommissie (5-6 personen) Zwaar
In het najaar van 2024 viert T.F.V. "De Smeetskring" alweer haar elfde lustrum! Om dit te vieren zal er in januari een commissie beginnen, die in het collegejaar 2024-2025 de lustrumactiviteiten organiseert. Als commissie organiseer je activiteiten zoals het lustrumgala, het lustrumweekend, de lustrumreceptie en nog veel meer. Kortom, je bent dus twee jaar lang bezig met het organiseren van alles rondom het lustrum.

Masterclasscommissie (4-5 personen) Gemiddeld
Jaarlijks vindt in april de Masterclass plaats, waarbij een fiscaal onderwerp dat in de collegebanken onderbelicht blijft, wordt behandeld tijdens een inhoudelijke sessie. De commissie begint met het zoeken van het onderwerp en selecteert vervolgens een dagvoorzitter. Ook onderhoudt de commissie contact met de deelnemende kantoren om het tot een succesvolle dag te maken.

Skireiscommissie (2-3 personen) Licht
Deze commissie organiseert de jaarlijkse skireis in februari. Meestal wordt dit gedaan met behulp van een reisorganisatie, waardoor de commissie niet al te zwaar is. Tijdens de skireis fungeert de commissie als reisleider voor de groep. Ski-ervaring is geen vereiste, maar kan wel handig zijn.

Soft-skillscommissie (4 personen) Gemiddeld
Het belang van soft-skills voor een afgestudeerde fiscalist wordt steeds groter. Naast fiscale kennis is het namelijk essentieel om te kunnen onderhandelen, presenteren, netwerken en meer. Als lid van de Soft-skillscommissie organiseer je het Tax & Skills-evenement, waarbij deze vaardigheden worden getraind. Samen met verschillende fiscale kantoren stel je een dagprogramma op, bedenk je workshops en eventuele sprekers. Deze commissie organiseert het Tax & Skills-evenement in 2024. Daarom zullen de werkzaamheden van deze commissie pas starten in januari 2024.

Studiereiscommissie (5 personen) Zwaar
De afgelopen jaren hebben we plaatsen bezocht als New York, Kuala Lumpur, Beijing en Sao Paulo & Rio de Janeiro. Aan de Studiereiscommissie de taak om net zo’n spetterende locatie te vinden en een mooi programma neer te zetten. Op het programma staan diverse bedrijfsbezoeken, een bezoek aan de universiteit en wellicht bezoeken aan andere fiscaal gerelateerde instanties. Ook is er tijd voor ontspanning en staan er culturele activiteiten op het programma. Verder verzorgt de commissie een casus die als rode draad door de reis heen loopt, het programmaboekje en het reisverslag.

T.F.V. Diner (3 personen) Licht
Deze commissie organiseert een formeel recruitmentdiner in samenwerking met verschillende kantoren. Het diner verloopt volgens een roulatiesysteem, waarbij de studenten na elke gang van tafel wisselen. Samen met je commissie ga je op zoek naar een geschikte locatie. Er is ruimte voor innovatie en nieuwe ideeën zijn altijd welkom!

Tiende Penningcommissie (2-3 personen) Licht                            
De Tiende Penning is de alumnivereniging voor fiscalisten van Tilburg University. Als lid van de Tiende Penningcommissie organiseer je elk jaar verschillende (in)formele activiteiten voor de alumni. De commissie is met name gericht op studenten in de laatste fase van hun studie, om zo de kloof tussen studenten en alumni te verkleinen.

Vakliteratuurcommissie (3-4 personen) Gemiddeld
De commissie organiseert in samenwerking met fiscale kantoren vakinhoudelijke bijeenkomsten waarbij zij zelf ook deelnemen aan de sessies. Deze bijeenkomsten zijn bestemd voor een groep vooraf geselecteerde enthousiaste studenten. Daarnaast organiseert de commissie een kennismakingsactiviteit en een afsluitend diner. Hierbij is het belangrijk dat je als lid van de commissie zelf ook voldoende motivatie hebt om je te verdiepen in de fiscaliteit.