Alles wat je moet weten over het… Lustrum XI 

Gepubliceerd op: 13/09/2024

Voor wie het ontgaan is, dit jaar viert T.F.V. "De Smeetskring” haar 55e verjaardag. Oftewel een Lustrumjaar. Een lustrum doet zich iedere vijf jaar voor en is de gelegenheid om de verjaardag van de vereniging uitgebreid te vieren. Al een jaarlang is de lustrumcommissie bezig om een onvergetelijk lustrum jaar neer te zetten. Vorig studiejaar maakte de commissie al bekend welk thema eraan verbonden zou worden. Na een aantal raadsels/hints en veel fout ingestuurde antwoorden werd er op 12 maart 2024 bekend gemaakt dat het elfde lustrum te boeken zal gaan als Lustrum GalaXI. Waarbij het universum het decor vormt voor dit prachtige jubileum. 

Naast een goed thema zal een mooi lustrum ook moeten beschikken over een lied en dat lied is er gekomen! Alhoewel de gemiddelde fiscalist louter zingt met minimaal elf drankjes in het maagje, bleek er bij de onthulling van het lied een wonder zich voor te doen. Alle leden zongen het lied in één keer naadloos mee. Het lied genaamd “Smeetskring, Smeetskring, Smeetskring” maakt het lustrum rond. Met grote dank aan de zangers en componisten. 

GalaXI beloofd wat. Met de evenementen voor de deur is het de hoogste tijd om u te voorzien van een goed overzicht van wat er komen gaat. 

Het Lustrumdiner 

Het eerste event van het lustrum heeft reeds plaatsgevonden. Afgelopen woensdag 11 september werd er in samenwerking met verschillende fiscale kantoren geproost en heerlijk gegeten ter viering van het lustrum jaar. Het T-HUIS in het spoorpark was een prachtige locatie om de aftrap te voorzien. Deze eerste avond beloofd wat voor wat er nog komen gaat. 

Het Lustrumgala XI 

Hét hoogtepunt van een Lustrumjaar is vaak toch wel het gala. Met een mooie locatie in een oud klooster in Deurne lijkt het erop dat het ook deze keer weer een mooie aangelegenheid wordt. Het evenement is natuurlijk hét moment voor iedereen om zich van zijn of haar beste kant te laten zien. Menig Smeetskringdame is al maanden, zo niet een jaar, van tevoren al bezig met het afstruinen van het internet en obscure boutiekjes op zoek naar de ideale galajurk. Voor de heren is het allemaal wat gemakkelijker gezien de dresscode white tie niet heel veel ruimte biedt voor ook maar enige afwijking. De Circulairecommissie verheugt zich nu al op de aanblik van het goed aangeklede geheel. 

Afgezien van de andere locatie dan de vorige keren en een verschillend thema zal de indeling van het gala ongeveer hetzelfde zijn als andere lustra. Zo zijn ook deze keer alumni en ereleden weer welkom en kan iedereen zijn of haar lieftallige introducee meenemen. Verder kunt u natuurlijk ook weer met de bus richting het klooster afreizen vanaf vestigingsplaats Tilburg. De indeling van het gala zelf bestaat weer uit (slechts) een driegangendiner, gevolgd door een ontzettende knalfuif en een overnachting. Alhoewel, overnachting, de gemiddelde nachtrust zal niet heel veel langer zijn dan een paar uur. Of er ook deze keer weer ontbeten kan worden met broodjes kroket is vooralsnog onduidelijk. Gezien de bourgondische vergaderstijl van de Lustrumcommissie (een vergadering onder het genot van een mimosa en wat oesters moet immers kunnen) wordt verwacht dat het eten en drinken gedurende, voor en na het gala tot in de puntjes geregeld is. Enfin, alle ingrediënten voor een memorabel gala lijken aanwezig, nu maar hopen dat dat ook echt zo is.  

De Lustrumreceptie 

Omdat de locatie van het Lustrumdiner zo ontzettend goed was bevallen mag bestuur LV over tien dagen alweer haar opwachting maken in het gezellige T-HUIS. De receptie is op 23 september, dit is de echte verjaardag (Dies Natalis) van de vereniging. Op deze receptie wordt er getoost op de verjaardag van onze prachtige club. Op deze verjaardag komen partners, zusterverenigingen, oud-bestuurders maar geen.......... leden. Schandelijk vindt de Circulairecommissie. Het is maar goed dat de leden later in het jaar in het zonnetje worden gezet, een klein doekje voor het bloeden. 

De Lustrumcantus 

De Tilburgse student wordt ontzettend verwend met de hoeveelheid cantussen die ze jaarlijks voor de kiezen krijgt; de TUC, de COdE (2x), de TOP(winter) Cantus en de Eindejaarscantus..... Genoeg bier drinken en zingen zou je zeggen, toch? Nee, de Lustrumcommissie, onder streng bewind van voorzitster Louka Geurts, wil nóg meer bier drinken. De commissie heeft daarom besloten om nog een cantus te organiseren voor de Tilburgse fiscalist, nergens anders dan de illustere Boekanier. Wij zijn als commissie ontzettend benieuwd of de fiscalisten deze hoge Cantus-frequentie wel een beetje zullen overleven.  

Wat dan wel weer ontzettend gezellig is, is dat de cantus ook toegankelijk is voor alumni, de inmiddels burgers zijn ook van harte welkom om mee te komen lallen met de fiscalisten in spé. We zijn heel benieuwd of de burgers het nog een beetje kunnen, wellicht dat de corporate rat race toch zijn tol heeft geëist op de bierconditie van de oude rotten. Waar we ook heel benieuwd naar zijn is naar de artiest(en) van de cantus, maar daarover later meer.... 

Het Lustrumweekend 

Het weekend der weekenden; een activiteit waar menig Smeetskringer reikhalzend naar uitkijkt. Als wij bestuur LV mogen geloven wordt het ge-wel-dig! (Lees vooral het artikel van vorige week, waarin je bestuur LV tot aan hun diepste geheimen leert kennen) We hebben het natuurlijk over het Lustrumweekend; een weekend vol feestgedruis en (hopelijk) schitterende activiteiten, dat zal plaatsvinden van 14 t/m 16 maart.  

We verwachten dat er, volledig in lijn met de Lustrumcommissie-cultuur, een exorbitante hoeveelheid mimosa's geschonken zullen worden (indien dit nog niet gepland was, mag dit worden beschouwd als een verzoek vanuit de Circulaire). Over de planning tijdens het weekend alsmede de locatie is nog niks bekend. Met betrekking tot de locatie is dit natuurlijk wel dé kans om in zee te gaan met Elon Musk's SpaceX voor een reis naar de ruimte (nogmaals een verzoek aan de Lustrumcommissie). 

Wij zijn erg benieuwd naar wat er komen gaat, het belooft een fantastisch weekend te worden! 

Toegift 

Tot slot is er door de Circulairecommissie nog navraag gedaan bij de Lustrumcommissie over wat er absoluut niet mocht ontbreken in dit artikel. Praktisch het eerste wat naar boven kwam was het recept voor de eerdergenoemde mimosa. Nou ja, recept, eigenlijk vooral de ideale verhouding tussen de twee ingrediënten. Na uitgebreid onderzoek, proeven en perfectioneren blijkt twee derde deel prosecco en een derde deel jus d´orange de ideale verhouding.