Kamperen op de campus

Gepubliceerd op: 30/06/2024

Na lange dagen vol studeren en korte onrustige nachten zijn de tentamens inmiddels voorbij, en ziet menig student zijn resultaten langzaam verschijnen op Osiris. Waar de een de komende weken nog gebruik zal gaan maken van de mogelijkheid tot herkansing, heeft de ander inmiddels een welverdiende zomervakantie. En wat is er nou leuker dan deze dagen buiten de deur door te brengen? Jammer genoeg vallen verre landen en dure hotels nog niet binnen het budget van een student in de fiscaliteit. Maar niet getreurd, de circulaire commissie heeft voor u de oplossing. Door deze nieuwe trend hoeft geen enkele student deze zomer nog thuis te verblijven. Wij presenteren u: 3 tips om te kamperen op de campus. 

Locatie 

Misschien wel het belangrijkste voor een geschikte vakantie, is de plaats waar u verblijft. Zorgt u bij het opzetten van de tent voor voldoende schaduw, zonlicht en beschutting. Zo kunt u ‘s ochtends heerlijk ontwaken in de ochtendzon, maar regent u later op de dag niet compleet weg. U verblijft tenslotte toch in Nederland. Daarnaast is het van belang dat u in de buurt blijft van belangrijke faciliteiten zoals stromend water en elektriciteit. Gelukkig biedt de Tilburgse campus genoeg van deze plekken, echte aanraders zijn het veld tussen de UB en de Menza, het grasveld voor de Cube of het park bij Cobbenhagen. De echte avonturiers kunnen zich ook wagen aan het Warandebos, maar dan dient u wel de ongerepte natuur van Tilburg te overleven.  

Faciliteiten 

Zoals aangegeven zijn faciliteiten zoals stromend water en elektriciteit volop aanwezig op de Tilburgse Campus. Nu horen wij u denken: wat nou als ik eens lekker wil douchen? Ook daar is aan gedacht! In de kelder van Koopmans vindt u zowel voor mannen als vrouwen een douche- en kleedruimte die van alle gemakken is voorzien. Iets verder verwijderd van de campus vindt u het sports center van Tilburg University en ook hier kunt u gebruikmaken van douche- en kleedruimtes. 
Om uw maag te vullen hoeft u het campusterrein niet te verlaten. De Mensa, AH to Go en Esplanade staan van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat ter beschikking en voor de weekboodschappen kan ook een beroep worden gedaan op de AH aan het Professor de Moorplein. Bij het verlaten van uw kampeerplek hoeft u zich bovendien geen zorgen te maken om uw eigendommen, het terrein is namelijk 24/7 bewaakt door een professioneel beveiligingsteam. Kortom, de campus biedt genoeg faciliteiten om uw kampeerbezoek bijzonder aangenaam te maken. 

Sport en Spel 

Maar kan ik wel sporten op de campus hoor ik u vragen? Niet getreurd, want Tilburg University heeft aan u gedacht. Voor de Cube staan de badmintonvelden en Jeu-de-boule bakken al klaar voor een heerlijk potje campingsport. Zo kunt u zich de gehele dag vermaken op onze mooie campus. Maar wanneer dit begint te vervelen kan u ook opzoek naar een andere sportieve uitdaging. Zo kunt u namelijk aan de grens van het Warandebos genieten van de heerlijke (en enigszins verloederde) outdoor-fitness apparatuur. Echter kan dit in de volle zon al snel tot een oververhitting leidden, en dat willen we natuurlijk niet. Daarom heeft u misschien een wens voor verkoeling. Treurt u niet, want u wordt op uw wenken bedient! Met uw sport-abonnement van de Tilburg University kunt u namelijk gratis zwemmen bij Zwembad Stappegoor. Echter wordt ligt dit aan de Ringbaan-Zuid, dus moet u nog een eindje fietsen. Maar, het moet natuurlijk niet te sportief worden allemaal. Daarom kunt u ook in de zwempoel voor Academia springen. U bent hier niet de enige zwemmer, zo zwemt u namelijk heerlijk tussen de visjes, die (voor zover wij weten) niet bijten.