Blog: 'Werken voor hardwerkende ondernemers met hun poten in de klei' | Moore DRV

Gepubliceerd op: 19/04/2024

‘De hele dag werken met hardwerkende mkb ondernemers in de regio, maakt je werk een stuk leuker’, ervaart Dirk van Dorsselaer, servicelijnverantwoordelijke Fiscaal en vennoot bij Moore DRV. ‘Je bouwt hier als fiscalist echt een persoonlijke band op met je klant, denkt actief mee met hem of haar en maakt zo echt impact. En dat wordt ook gewaardeerd door klanten.’ Het is de reden dat Dirk acht jaar geleden de overstap maakte van een Big Four-kantoor naar Moore DRV.

‘Moore DRV richt zich specifiek op de bedrijven uit “de echte economie”. Het mkb en familiebedrijven. Hardwerkende ondernemers die met hun poten in de klei staan en er elke dag weer voor gaan. Mensen die waarde hechten aan persoonlijk contact en waar je als fiscalist naast staat in de goede en de slechte dagen. Met wie je samen de champagne opentrekt na een succesvolle overname, en die je net zo goed helpt bij trieste zaken, als een overlijden of echtscheiding.

Maar het zijn ook no-nonsens klanten, die niet zitten te wachten op ellenlange memo’s. Ze verwachten dat je met een concreet advies komt en zegt: als ik jou was zou ik voor deze optie gaan en dat eerst nog even bespreken met de Belastingdienst. Je werkt dus heel oplossingsgericht en maakt écht impact. Dat komt ook omdat je in het mkb echt met de aandeelhouder zelf om tafel zit. Dat maakt het werk interessant.

Niet alleen aangiftes maar vooral breed adviseren: van overnames tot pensioen

Naast het verzorgen van de aangiften btw, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting, zijn wij vooral ook bezig met het proactief adviseren van onze klant. Neem bijvoorbeeld een bedrijf dat een ander bedrijf gaat overnemen: dan denken wij mee hoe ze dat fiscaal het beste kunnen doen. Met een klant die 60 wordt en over een aantal jaar met pensioen wil, bespreken we de financiële planning, een mogelijke overname van het bedrijf door een kind, of de optie voor verkoop op de markt. En zo kan ik nog wel honderd onderwerpen noemen waarover we adviseren. Dat maakt werken in onze fiscale praktijk zo leuk en afwisselend.

We werken met ruim 125 fiscalisten, verdeeld over 14 kantoren. Een deel werkt in de algemene praktijk, een ander deel in de specialistengroepen btw, douane, loonbelasting, global mobility, internationaal en vermogende particulieren. Als we een advies opstellen dat een specialistengroep raakt, kijkt een specialist mee naar het vraagstuk. Dat noemen we het vier-ogen-principe. Voordat een advies de deur uitgaat, willen we honderd procent zeker weten dat het klopt en we geen adviespunten hebben gemist.

Volop persoonlijke en vaktechnische ontwikkelingsmogelijkheden

De ontwikkeling van onze medewerkers vinden we bij Moore DRV heel belangrijk, daar steken we veel tijd en geld in. Of je nu binnenkomt als werkstudent fiscaal of al wat meer ervaring hebt: je krijgt goede en persoonlijke begeleiding en we dagen je uit om je steeds te blijven ontwikkelen. We hebben enorm veel kennis in huis en borgen zo een hoog kwaliteitsniveau. Om dat op peil te houden, organiseren we één keer per jaar een summer course, waarin we fun met kennis combineren. Zowel externe experts als onze eigen fiscalisten, geven presentaties over specifieke onderwerpen en daarnaast doen we leuke activiteiten. Ook houden we regelmatig een vaktechnisch overleg, kun je via Moore DRV de beroepsopleiding volgen en zijn er een aantal interne development programma’s.

Die programma’s zijn bedoeld om mensen, die al wat verder zijn in hun carrière, stappen te laten zetten richting manager, directeur of partner. Zelf kreeg ik binnen Moore DRV de kans om partner te worden. Naast het behandelen van fiscaal inhoudelijke vraagstukken, heb ik nu een meer strategische en ondernemende rol. Die combinatie vind ik leuk. Ik ben meer met acquisitie bezig en met relatiebeheer. Ik denk bijvoorbeeld na over vragen als: hoe bouw je een goed team om je heen? Hoe blijf je het team uitdagen? Hoe zorg je ervoor dat processen efficiënter verlopen? Hoe bewaak je de begroting? Et cetera. Zo vind ik steeds weer een nieuwe uitdaging in mijn werk.

Veel ruimte voor initiatief op alle niveau’s

Wat ik ook waardeer is dat Moore DRV altijd open staat voor verbetering. Toen ik hier een half jaar werkte en aangaf dat de fiscale teams in mijn ogen nog beter kunnen samenwerken, werd ik meteen door het bestuur gevraagd om een plan te maken. Samen met een aantal collega’s, formuleerden we het strategische plan voor de toekomst en introduceerden we Taxvice. Een innovatieve tool die ons helpt om adviezen te standaardiseren en beter met elkaar samen te werken over de kantoren heen. En inmiddels zijn we daar volop mee aan de slag en plukken we daar de vruchten van!

Zoiets zou bij een groot kantoor niet snel voorkomen. De afstand met het bestuur is daarvoor veel te groot. Bij Moore DRV is juist veel ruimte voor eigen initiatief. En dat komt onder andere door de laagdrempeligheid. Dat zie je terug in heel de organisatie. Of je nu junior bent of 25 jaar ervaring hebt: als je een goed idee hebt, staat iedereen daarvoor open. “Kom maar op”, zeggen we dan. “Misschien kunnen we er met zijn allen nog wat van leren.” Dat is een heel fijne werkcultuur.

Flexibele indeling van je werkweek

Verder is Moore DRV ook erg flexibel in de indeling van je werkweek. Dat moet je niet verkeerd opvatten: bij Moore DRV wordt heel hard gewerkt. Maar we houden rekening met je privéleven en beperken overwerk zoveel mogelijk. Vind je het prettig om vroeg te beginnen en wat eerder te stoppen? Of wil je juist eerst de kinderen naar school brengen? Geen probleem! We vinden het belangrijk dat collega’s tijd hebben voor hun familie en hun hobby’s. Daarom zijn wij bereid die vrijheid te geven en collega’s gaan hier heel goed mee om.’

Wil jij weten hoe het is om bij Moore DRV in de praktijk te werken? Klik dan op onderstaande link!
Belastingadvies leren in de praktijk | Werken bij Moore DRV