Actief Kader Weekend Verslag

Gepubliceerd op: 03/11/2023

Twee weken geleden was het dan eindelijk tijd voor het actief kader weekend, het weekend dat bij menig smeetskringer al geruime tijd in de agenda stond omcirkeld. Op vrijdag 20 oktober werd er verzameld bij het station in Tilburg. Ondanks de hevige regenval vertrok de enthousiaste groep op de fiets richting de uiterst geheime locatie. Daar aangekomen was er tijd om even op te drogen en kon ieder een plaatsje uitzoeken in een van de slaapzalen, als we ze zo kunnen noemen. Ondertussen werd er door de activiteitencommissie een heerlijke pasta bereid. Nadat iedereen zijn buikje rond had gegeten was het tijd om te gaan verkleden. Iedere commissie had een land toebedeeld gekregen van de activiteitencommissie en moest verkleed komen in de traditionele klederdracht van dat land. Dit leverde een kleurrijke groep verklede Smeetskringers op. Ondanks dat iedereen de moeite had genomen om zo mooi mogelijk verkleed te komen kan er natuurlijk maar één commissie winnen. Dit jaar was dat de skireiscommissie, verkleed als India.  

Na een korte voorstelronde kon er worden begonnen met de spelletjes. In vijf korte spelletjes streden de commissies tegen elkaar om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Aan het einde van de rit waren het de jongens uit Schotland (Niek, Rowan en Jeroen) die met de winst aan de haal gingen. Al vraagt de commissie zich af of er niet ergens is gesjoemeld. Na de spelletjes, waarbij iedereen al de nodige alcoholische versnaperingen had genuttigd, was het tijd om nog even wat bij te praten of wat te drinken in de zaal. Langzamerhand begonnen ook de eerste hun slaapplek op te zoeken, en eindigde deze geslaagde openingsavond.  

Zaterdag 

Wat is het toch altijd heerlijk wakker worden op zo’n groepsaccomodatie. Stinkvoeten, een telefoon die leeg is, vocht tegen de ruiten (al vraag je je af waar dit vocht vandaan komt, want je mond voelt droger dan de Atacama woestijn). Waarom doe je dit jezelf aan? Twee leden van de Circulairecommissie waren dan ook zo slim om de eerste nacht over te slaan: fris en fruitig werden zij naar de locatie gebracht per automobiel. Het eerste contact werd gelegd met dhr. Samuèl, die even nieuwe kledij moest zoeken nadat zijn dierbare Scotchbroek was ondergespoten met bier, om 10:30 ‘s ochtends welteverstaan. Volgens de dader van deze onsmakelijke daad was het bier niet afkomstig uit de slokdarm, want hij had zich verslikt, juistem... 

Na een overheerlijk ontbijtje, met zowel vaste als vloeibare boterhammen, was het tijd om op de fiets te springen om naar de geheime activiteit te gaan. Voor sommigen was dit makkelijker gezegd dan gedaan, zoals bekend hebben fietsen soms een eigen wil, vooral ‘s nachts na een avondje drinken, wil uw trouwe vervoersmiddel zichzelf nog wel eens verplaatsen. Sommigen hielden tijdens de tocht naar de locatie de hoop erin dat er een heerlijk potje gebowld zou gaan worden, die hoop werd gesterkt door het feit dat onze eigen voorzitter ook groot bowling fan is. Uiteindelijk mochten we, verdeeld in teams, ons gaan wagen aan diverse schiet-exercities. Boogschieten, luchtbuksschieten & voetbal uit een katapult schieten stond op de planning. Na deze afzonderlijke schiet-exercities was het tijd voor nog meer onderlinge strijd. Een waar potje ‘pijl-en-boog paintball’ stond op de planning. Na een korte uitleg over de puntentelling kwam iedereen tot dezelfde conclusie: pijlen vangen was efficiënter dan pijlen schieten. Het uiterst fanatieke team 2 kwam uiteindelijk als winnaar uit dit bloedstollend spannende knock-out toernooi en ging er met de eeuwige roem (en een fles speciaalbier) vandoor.  

Nu er een spaarzaam moment van rust was het tijd voor een bijzondere gelegenheid, het was namelijk de verjaardag van gewaardeerd oud-bestuurder Louka! Dit riep natuurlijk om échte neppe Limburgse vlaai (en een paar biertjes)! 

Met goed gevulde maagjes en een enigszins geleste dorst begonnen de (mentale) voorbereidingen op de jaarlijkse AKW-cantus. Mede door wat technische mankementen duurde dit iets langer dan gewenst. Wat ook niet geheel gewenst was, was de coupe van besturen LI, LII en LIII. Deze was zelfs zo goed gelukt dat meerdere pogingen van de organisatie om de cantus terug te kapen succesvol werden afgeslagen. Toch, bestuur LIV heeft zijn wraak gehad in de vorm van meerdere strafadtjes. Om gezichtsverlies van sommige leden te voorkomen zullen we details buiten beschouwing houden. De eindstand van de avond was eigenlijk ook wel voorspelbaar, een commissiepuntje of 10 (of 20) hier en daar en vooral heel veel bier. Al met al een recept voor een gezellige avond.  

De zondagochtend was dan ook vooral een ochtend van zelfreflectie. Vragen zoals: ‘Wat heb ik gisteren eigenlijk gedaan?’ ‘Waarom heb ik zoveel gedronken?’ ‘Hoe heb ik ineens 20 commissiepunten verdiend?’ passeerde allemaal de revue. Toch waren er twee leden bij die de nobele taak van ochtendentertainment op zich hadden genomen. Meerdere slechte weddenschappen lagen eraan ten grondslag dat zij om half 10 nog een lekker biertje of 7 mochten drinken. Het ging de ene ook beter af dan de andere, maar de entertainmentwaarde was hoog.  

Na de laatste tassen ingepakt te hebben en de laatste weggelopen fietsen uit de kabelbaan gehaald te hebben gehaald was de altijd gezellige terugreis weer aangebroken en kwam het Actief Kader Weekend weer ten einde. Namens de gehele Circulairecommissie en actief kader een groot woord van dank naar de activiteitencommissie en het bestuur, het was een onvergetelijk weekend.