Even voorstellen ...

Gepubliceerd op: 01/09/2023

Waarde lezers van de Circulaire, inmiddels is het collegejaar alweer van start gegaan. Jullie hebben vast en zeker gemerkt dat de campus weer is volgestroomd met gemotiveerde studenten. Eenieder vindt zijn weg weer naar de colleges en zijn vaste plekje in de UB. Langzaamaan komen studenten weer in het studieritme. Wat hieraan niet mag ontbreken is de ontspanning van het lezen van een Circulaire artikel die elke vrijdag klaarstaat op de site. Vorig jaar hebben we erg genoten van de vele artikelen die online kwamen. Hiervoor willen we graag de Circulairecommissie van 2022/2023 bedanken. Het stokje is nu overgedragen aan ons, maar voordat wij echt beginnen, stellen wij ons graag netjes voor.
Dit jaar zal de commissie bestaan uit vier leden, namelijk Rutger van Elk, Laurens Handels, Jeroen Peters en Stijn Bax.  

Rutger van Elk 

Beste mensen, waar ik afgelopen jaar als penningmeester deel uitmaakte van Bestuur LIII heb ik nu de eervolle taak om voorzitter te zijn van de Circulairecommissie. Ik kijk enorm veel uit naar het komende jaar, maar eerst wat over mezelf. Ik ben 23 jaar en kom uit Beneden-Leeuwen, een dorpje in Gelderland (en ja, er bestaat ook een Boven-Leeuwen). Ik woon al vanaf het begin van mijn studietijd in Tilburg op kamers en ben inmiddels bezig met mijn Master Fiscale Economie. Na een jaar niet in de collegebanken gezeten te hebben is het behoorlijk wennen om te beginnen aan de Master. Naast dat ik met mijn studie bezig ben probeer ik ook veel te sporten. Zo heb ik vorig jaar de gezelligste voetbalclub uit Tilburg opgezocht namelijk T.S.V.V. Merlijn. Momenteel speel ik samen met oud-circulaire lid Julian in zaterdag 4, waar er een gezonde mix bestaat tussen voetbal en gezelligheid. Verder sport ik nog in de vorm van hardlopen, een sporadisch bezoekje aan de sportschool of een kijkje op de squashbaan. 
Daarnaast ben ik ook nog wel eens te vinden op festivals, op het terras, in de kroeg of op een van de vele Smeetskring activiteiten. Waar ik bij die laatste in tegenstelling tot vorig jaar niet meer op het geld hoef te letten maar vanaf nu zorgeloos kan flaneren.  

Laurens Handels 

Hallo lezers, mijn naam is Laurens Handels, 23 jaar oud. Inmiddels is dit alweer de vierde commissie waarvan ik deel mag uitmaken. Opgegroeid ben ik in Weert (nee, dat is geen Brabant), groot geworden ben ik in Tilburg. Inmiddels resideer ik aldaar op het welbekende Kasteel. 
Per september 2023 ben ik gestart met de Master Fiscaal Recht. Naast deze studie en dit belangrijke commissiewerk mag ik de komende vier maanden ook aan de slag in Roffa. 
In mijn vrije tijd, ik mag toch hopen dat ik die de komende periode nog ga hebben, ga ik graag hardlopen of fietsen, maar met een goed boek ben ik ook zeer tevree. In de winter ben ik bovendien vaak op de latten te vinden: “Je kunt geluk niet kopen, maar wel een skipas” aldus oud bestuurder Luc Daniëls, daar ben ik het volmondig mee eens. 
Ik hoop dat jullie plezier hebben in het lezen van onze bijdragen, en dat de artikelen van het FIT jullie tot nadenken stemmen. 

Jeroen Peters  

Hey iedereen, mijn naam is Jeroen Peters! Ik ben 21 jaar, en heb vorig jaar mijn Bachelor Fiscale Economie nominaal behaald. Om een jaar aan de studieboeken te ontsnappen zal ik aankomend jaar een bestuursjaar doen bij de buren van de Smeetskring: Fractie SAM! Ik ben geboren in Nijmegen en heb altijd in Wijchen gewoond. Hier is na de hevigste corona periode verandering in gekomen, aangezien ik nu al ruim twee jaar op kamers zit. 
Mijn hobby’s zijn basketbal, voetbal kijken en (uiteraard) het consumeren van spa goud met vrienden. Vooral in het laatste zijn mijn talenten de afgelopen drie jaar goed ontwikkeld. 
Tevens gaan mijn interesses verder dan goudgele rakkers. Een lekkere (fles) limoncello, rosétje en whisky’tje gaat er altijd wel in. Het laatste komt vooral tot uiting tijdens de regelmatige whisky-avonden van de familie Peters. 
Ik ben mijn hele leven al een PSV-fan geweest, en heb daarom nu voor het tweede jaar een seizoenkaart. Daarom ben ik in het weekend regelmatig aan het pendelen tussen Wijchen, Tilburg en Eindhoven. Ik kijk er erg naar uit om volgend jaar jullie te mogen vermaken met van alles en nog wat in de Circulaire. En vergeet ook vooral niet even te zwaaien naar de buren als jullie volgend jaar naar de Smeetskring kamer lopen! 

Stijn Bax 

Hoi, ik ben Stijn en ik ben 19 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in het Brabantse Helmond, maar ben sinds een half jaar woonachtig in het gezellige Tilburg. Ik begin dit jaar vol enthousiasme aan mijn tweede jaar Fiscale Economie en ik zal tevens bij de Smeetskring actief zijn voor de circulaire commissie. In mijn vrije tijd houd ik ervan om te mountainbiken (Mathieu van der Poel kan me niet meer bijhouden), ben ik een fanatiek PSV-supporter en ben ik altijd wel in voor een terrasje met vrienden. Ik ben ook een echte speciaalbierliefhebber, bezoek verschillende brouwerijen en brouw thuis ook regelmatig mijn eigen biertjes (met wisselende resultaten, dat moet er wel bij vermeld worden). Verder heb ik het enorm naar mijn zin hier in Tilburg, en kijk ik ernaar uit om er weer een enorm gezellig jaar van te maken met z'n allen! 

Kom vooral tijdens een van de vele borrels van de Smeetskring, waar de hele commissie meestal erg goed vertegenwoordigd is, een praatje met ons maken om ons nog beter te leren kennen!