Werken bij... RSM

Gepubliceerd op: 19/05/2023

Werken bij RSM betekent je direct welkom voelen in onze informele en fijne sfeer. Onze collegiale cultuur gaat hand in hand met een sterke focus op ontwikkeling. Laat dat laatste stukje zich nu niet alleen uiten in opleidingen en cursussen, maar ook op sportief vlak! Onze collega’s Erik Peters (werkstudent fiscaal) en Imke Dirckx (Assistant Accountant) vertellen jou graag meer hierover.

Even kort, wie zijn jullie?
Erik: “
Mijn naam is Erik Peters, ik zit momenteel in de afrondende fase van mijn studie en werk daarnaast al bijna twee jaar een aantal dagen in de week bij RSM, zodat ik mijn studie in praktijk kan brengen. Mijn werk bestaat voornamelijk uit advies- en aangiftewerkzaamheden in zowel de nationale als de internationale praktijk. Het leuke aan RSM vind ik dat gekeken wordt naar jouw eigen interessegebied en dat binnen die kaders van alles mogelijk is. Daarnaast vind ik ons klantenbestand erg interessant en denk ik dat RSM de ideale combinatie heeft van diepgang in het werk – wat je bij een groot kantoor verwacht – maar wel altijd in combinatie met een persoonlijke en menselijke aanpak.”
Imke: “Mijn naam is Imke Dirckx en ik ben 2,5 jaar werkzaam bij RSM. Ik ben gestart als stagiaire en vervolgens na het behalen van mijn bachelor accountancy in dienst getreden als assistent accountant op de Non Assurance afdeling op kantoor Eindhoven. De werkzaamheden variëren van het opstellen van maandrapportages tot het samenstellen van jaarrekeningen. De informele werksfeer heeft mij positief verrast en daardoor maakt RSM voor mij echt het verschil als werkgever. Er worden regelmatig activiteiten gepland door de werkgever en door collega’s onderling waardoor je je collega’s ook op een andere manier leert kennen. RSM is de ideale werkgever als je waarde hecht aan een goede werk-privé balans en de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen.”

Wat betekent ontwikkeling voor jullie?
Erik: “
Ontwikkeling betekent voor mij dat ik in staat ben om mijn vaardigheden en kennis voortdurend te verbeteren om het maximale uit mezelf te halen. Het betekent ook het verkennen van nieuwe uitdagingen en het aangaan van nieuwe kansen om mezelf uit te dagen en te groeien. Op die manier kom je erachter wat je kwaliteiten zijn en welke vaardigheden nog wat training nodig hebben. Daarnaast vind ik het belangrijk om feedback te ontvangen van collega's om zo mijn sterke punten te versterken en mijn zwakke punten te verbeteren. Het fijne aan RSM vind ik dat deze ruimte voor ontwikkeling ook geboden wordt. In het begin van je carrière volg je bijvoorbeeld trainingen aan de RSM Academy en word je uiteindelijk lid van de NOB.”
Imke: “Ontwikkeling betekent voor mij het beste uit mezelf halen door steeds meer te leren en te doen. Hierbij geldt ook dat ik soms uit mijn comfortzone moet stappen om uiteindelijk meer te bereiken dan ik van tevoren van mezelf verwacht had. Dit komt bij mij tot uiting door het uitbreiden van mijn werkzaamheden. Na mijn bachelor ben ik begonnen aan de postbachelor AA Accountancy – MKB, ik ben inmiddels in de afrondingsfase hiervan. Mijn doel is om uiteindelijk AA-accountant te worden.”

Enkel het werk, daar bestaat het leven niet uit. Ontspannen en nieuwe energie krijgen kan op verschillende manieren, zoals met sport. 'Ontwikkeling & Sport is een geen onbekende combinatie bij RSM. Kunnen jullie dat toelichten?
Erik
: “Het is niet zo dat we allemaal sporters zijn, dat even vooropgesteld. Waar het vooral om gaat, is dat RSM vitaliteit voor eigen medewerkers hoog in het vaandel heeft staan. We zeggen dat niet zomaar, maar brengen dit ook concreet tot uiting en op tal van manieren waar we onze collega’s een rol in laten spelen. De recente aankondiging van ons partnerschap met NOC*NSF is daar een voorbeeld van. Maar veel lokaler in Eindhoven, waar we ook heel trots op zijn, is ons sponsorschap van de ASML Marathon Eindhoven. Vanaf heden draagt de 5 kilometer de naam: ‘RSM City Run’. We geloven als internationale dienstverlener dat lokale betrokkenheid het verschil maakt, voor zowel bedrijven als studenten.”

Wat merken studenten van deze sportieve kant van RSM?
Erik: “De RSM City Run is een mooi voorbeeld waar enerzijds het sportieve element naar voren komt en anderzijds samen met collega’s, studenten en klanten de uitdaging wordt aangegaan. Net zoals dit op de werkvloer gebeurt, samen iets realiseren en in dit geval ook nog eens op een hele andere manier die bijdraagt aan je gezondheid!’’

Wat is jullie oproep?
Gezamenlijk
: “Pak die renschoenen en ga met ons op zondag 8 oktober de uitdaging aan tijdens de RSM City Run, afstand van vijf kilometer! Het gaat vooral gepaard met veel gezelligheid en we sluiten deze dag af met een gezellige barbecue op ons kantoor in Eindhoven. Het zou natuurlijk gaaf zijn om ook diverse deelnemers vanuit de Smeetskring te mogen ontvangen! Iets voor jou?

Aanmelden? Dat kan door een mail te sturen naar Imke Dirckx via IDirckx@rsmnl.nl of naar Erik Peters via EPeters@rsmnl.nl

The Power of Being You!
RSM is wereldwijd het 6de grootste netwerk van onafhankelijke accountants, fiscalisten en consultants in 120 landen met ruim 57.000 professionals. Met 650 medewerkers in Nederland en 8 vestigingen, waaronder een locatie in Eindhoven, kunnen we zowel lokaal als internationaal ons binden aan onze klanten.