Op de bank met... Evelien

Gepubliceerd op: 07/05/2023

Stel jezelf eens voor!
Hi, ik ben Evelien, ben 24 jaar en kom uit Maastricht. Ik zit in mijn 5de jaar fiscale Economie. Het zal (hopelijk) niet lang meer duren voordat ik afstudeer.
Julian: Je bent ervan op de hoogte dat Lucas er nog even over zal doen?
Evelien: Ja dat is nog wel een discussiepunt inderdaad.
Hier werd op de bestuurskamer hard om gelachen. Lucas zelf was er echter minder blij mee.

Wat is je ervaring met de Smeetskring?
Ik ben vanaf moment 1 al lid geweest, ook vrij actief. Ben bij veel activiteiten geweest en heb hier ook veel vriendinnen leren kennen.

Hoe vind je het om actief te zijn?
Ja leuk! Je wordt een stuk meer betrokken bij de vereniging en leert dus nog makkelijker mensen kennen. Het ligt er natuurlijk ook aan welke commissie je doet en met wie. Tijdens de eerste maanden corona heb ik bijvoorbeeld activiteitencommissie gedaan, maar er waren geen activiteiten. Hetzelfde geld voor de soft-skillscommissie die ik het jaar erop deed. Er was weinig te organiseren. Wel heb ik die jaren veel lol gehad, omdat ik toch al behoorlijk veel mensen kende in Tilburg, waaronder dus ook veel Smeetskringers.

Wat vond je de leukste commissie waar je deel van uitgemaakt hebt?
Oeh dat is een lastige. Ik heb activiteitencommissie, soft-skillscommissie en circulairecommisie gedaan en nu doe ik de congrescommissie. Ik denk dat ik dan toch kies voor circulairecommisie van afgelopen jaar.

Hoe vind je de circulaire ten opzichte van je eigen jaar?
Nou, ik vind de artikelen van dit jaar wel leuk. Maar vorig jaar heb ik het zelf gedaan dus dat is wel lastig om te zeggen.
Als ik dan echt moet kiezen welk jaar het leuker is ga ik denk ik toch voor jullie jaar. Jullie schrijven wel goede stukken. Jullie taalgebruik is ook erg leuk, je ziet vaak ook wie de stukken heeft geschreven.

Met wie zou je graag nog in een commissie willen zitten?
Een groot deel van de mensen die ik goed ken is inmiddels afgestudeerd, dus dat is wel lastig. Met Sanne lijkt het me nog wel leuk om ooit een commissie te doen, maar ik denk niet dat dat er nog in zit. We zijn beide bijna afgestudeerd namelijk. Sandra de Moor was ook nog wel leuk geweest, maar zij is inmiddels afgestudeerd.

Met wie zou je absoluut niet in een commissie willen zitten?
Met Julian, dat wordt helemaal niets. Dat botst te veel. Hij spreekt mij altijd tegen.
Julian: Diamanten moet je natuurlijk slijpen. Dus dat zou juist helemaal goed komen.
Evelien: Nee dat lijkt me niks. Wij zouden alleen maar discussies hebben en niet vooruit komen.
Julian: Dat komt wel goed, beetje sparren met elkaar. Frictie.
Evelien: Nee dat wordt fikse ruzie.

Evelien vroeg zich hierna nog even af met wie ze absoluut niet kan samenwerken binnen de Smeetskring, maar besefte zich toen dat dit online komt te staan. Toen heeft ze de wijze beslissing gemaakt om door te gaan naar de volgende vraag.

Wie zie jij als voorzitter voor aankomend jaar?
Ow ja daar heb ik al wel even over nagedacht. Ik vind het lastig. Rico zie ik wel als bestuurder, maar die zit natuurlijk al in zijn master en weet niet echt of voorzitter iets voor hem is. Gijs is een goede kandidaat maar is natuurlijk pas 2de jaars dus weet niet of hij dat al wil. Toch zie ik hem wel als bestuur.

Wie denk jij Julian?
Julian: Pieter is misschien wel een goede voorzitter.
Evelien: Oehh Pieter ja, die is de laatste tijd ook bij veel activiteiten. Ik weet dat Bram ook bestuur wil doen.
Op dit moment deed Julian een bijzonder slechte imitatie van Bram die zichzelf voorstelt als voorzitter. Hierdoor bereikte Julian en Evelien de overeenstemming dat Bram waarschijnlijk geen goede voorzitter zou zijn.

Wat is je het best bijgebleven in jouw tijd bij de Smeetskring?
Na heel lang denken kwam Evelien op het ontzettend specifieke antwoord van de baco’s op het lustrum gala. Het lustrum gala is over het algemeen goed bevallen maar de baco’s was het hoogtepunt van de 5 jaar die Evelien met de Smeetskring heeft meegemaakt. Bijzondere keus maar vooruit.

Welke tip zou je aan nieuwe leden meegeven?
Word actief, zodat je mensen leert kennen en je netwerk verbreedt.
Drink veel alcohol want dan gaat alles makkelijker.
En schroom niet om naar de bestuurskamer te gaan, want ze zijn heel gezellig en staan altijd voor je open. Ze hebben hier ook gratis koffie, wat lekker is tussen de colleges door.

Vertel even een heel gênant verhaal over jezelf.
O mijn god, ik verdring die verhalen altijd. Ik zat laatst toevallig aan een verhaal te denken. Ik was carnaval vieren in Heeze met Seb. Ik had toen flink veel gedronken. Op de terugweg wilde ik toen gaan tanken, terwijl ik op de fiets was. Ik ben toen over de tank heen gevallen. Ik ben weer op mijn fiets gestapt en zei toen heel enthousiast dat ik weer getankt had en weer door kon. De vrienden van Seb waren er ook bij. Die zullen wel hebben staan kijken naar mij, dat ze dachten “Jezus Seb wat heb jij meegenomen”.
Omdat we toen toch al bezig waren hebben we Julian ook maar even gevraagd voor een gênant verhaal. Hij gaf aan dat dat hij het best gênant vond dat hij zijn afgelopen COdE avontuur vergeten was. Wat dit avontuur precies inhield laten we even in het midden. Daar mag je de beste man zelf naar vragen.

Wat is het meest gênante / grappige wat je bij de Smeetskring hebt meegemaakt?
Het verhaal dat Evelien hier vertelde is niet interessant genoeg om op te schrijven, dus ik bespaar zowel mezelf als jullie de moeite door het gewoon niet op te schrijven.