Hoe gastvrij is...Huize Fiscaal

Gepubliceerd op: 11/03/2023

Een recensie van Huize Fiscaal
Tilburg kent als studentenstad uiteraard vele studentenhuizen, zo ook aan de Professor Verbernelaan, waar op zo’n 2 minuten loopafstand van de universiteitscampus een wel héél bijzonder stulpje te vinden is: “Huize Fiscaal”. Waarom deze naam? Dat komt omdat dit bescheiden rijtjeshuis sinds februari 2022 volledig bezet is door fiscalisten, waaronder: Noud Kaaij, Ivo Peeters, Jeroen Steenks en de voorzitter van de prestigieuze Circulairecommissie: Jelmer Siersema. Aangezien wij ons als commissie graag laten verwennen, en vanwege het feit dat het hier gaat om een waar fiscalistenhuis, besloten we om onszelf uit te nodigen om onder het genot van een goed avondmaal en een paar lekkere drankjes eens even een kijkje te nemen in deze studentenvesting. Op donderdag 9 maart, voorafgaand aan de fameuze COdE (mochten mensen daarover meer willen weten, zie eventueel het Circulaire-artikel: “Een ode aan de COdE” van november vorig jaar), stond de commissie samen met de praeses om half 6 aan de deur (een half uur later dan afgesproken, maar goed). Wat nu volgt is een recensie van “Huize Fiscaal”, om u als lezer een idee te geven wat u kunt verwachten mocht u dit studentenstulpje ooit willen bezoeken.

Locatie              
Met collegezalen aan de andere kant van de straat, is de locatie van dit huis wat betreft het studeren uiteraard perfect. De heren kunnen na een zware avond kruipend naar de collegezalen toe. En aangezien wij als commissie toch al op de campus aanwezig waren, hoefden we niet ver te reizen. De prijs is dan natuurlijk wel dat de weg naar de stad iets langer is. Maar zeg nou zelf, liever iets verder moeten fietsen om te het licht uit je ogen te kunnen zuipen (wat erg leuk is, welteverstaan), of ver moeten fietsen om vervolgens je hersenen te pijnigen?

Wachttijd         
Met wachttijd bedoelen we de tijd tussen het moment dat we voor de deur stonden, en het moment dat we ons eerste biertje in handen kregen. Hierover geen enkele klachten. Voordat we onze fiets op slot hadden gedaan werd de deur al open gedaan, en werden we gelijk aan tafel gezet waar het bier al klaar stond. Chapeau!

Aangeboden drank       ☆☆☆
Wat betreft de drank die we voorgeschoteld kregen, nu toch enige kritiek. Hoewel men zou mogen verwachten dat in een huis vol fiscalisten louter premium pils geschonken wordt, begrijpen wij als commissie best dat het in deze tijden van inflatie niet haalbaar is om alleen maar kwaliteitsbieren in huis te halen. Echter, om nu blikken Brouwers voor te gaan schotelen (weliswaar koud, maar toch) gaat wel erg ver. Niet voor niets dat na enig commentaar van onze praeses Lucas van Laarhoven alsnog een fles prosecco uit de kast werd getoverd. Deze was dan wel weer erg lekker. Helaas was dat ook de enige fles in de voorraadkast, en dus moesten we onszelf daarna helaas alsnog overgeven aan Brouwersblikken. Het doet pijn, maar we kunnen dan ook niet meer dan 2 sterren geven op dit onderdeel. Mocht u ooit overwegen om op visite te gaan bij de heren, neem dan voor de zekerheid zelf een lekkere fles wijn mee.

Het eten            ★☆☆☆☆
Zoals gezegd stonden we om half 6 voor de deur. Dat was niet ongelukkig getimed o.i.d., we hebben er namelijk specifiek om gevraagd om ook te komen avondeten, om zo de kookkunsten van de heren eens te kunnen beoordelen. We hadden dan ook verwacht dat de heren zich uit de naad zouden werken om ons eens even een hoogstaande maaltijd voor te schotelen, wat wij als fiscalisten natuurlijk ook gewend zijn. Maar helaas, geen driegangen diner met bijpassende wijn geserveerd door een mooie serveerster, maar een matige pasta pesto met blikken Brouwers, geserveerd door Jelmer. Dat was even slikken. Dat geldt ook voor de gortdroge kip die verwerkt zat in de pasta. Lucas is er nog steeds niet helemaal van bijgekomen, en heeft de heren – als de elitaire eikel die hij is – eens even duidelijk kenbaar gemaakt dat dit simpelweg schandalig was, en dat hij nog liever een blik knakworsten in z’n mik gooit. Het had dan ook niet veel gescheeld, of meneer was weggelopen. Voor het eten kunnen we dan helaas ook niet meer dan één ster geven. Zorg dus dat je al hebt gegeten als je de mannen gaat voorzien van een huisbezoekje, of zet het nummer van Domino’s onder je sneltoetsen.

Properheid        ★☆
Hoewel men zou kunnen verwachten dat “Huize Fiscaal” met vier fiscale studenten een gore teringzooi is, valt dit alleszins mee. Sterker nog, Rob Geus zou er waarschijnlijk blij van worden. Hier zijn geen etensresten, schimmel of half opgedronken bierflesjes te vinden. De heren zijn duidelijk erg gesteld op een opgeruimde keuken en woonkamer, welke overigens behoorlijk luxe is met een mooie bank, keurige eikenhouten salontafel en een Flatscreen TV. De muren zijn nog wat kaal, dus daar zit nog verbetering in (misschien een ideetje om wat mooie postertjes aan te schaffen, als je begrijpt wat ik bedoel?), maar verder ziet de woonkamer (en keuken) van “Huize Fiscaal” er keurig uit.

Gastvrijheid      ★☆
Hierover geen klachten, zoals gezegd werden we bij aankomst direct bediend met drank, en werd zelfs het eten door meneer de huisbaas zelf (Jeroen Steenks, met z’n rijke pa) opgeschept. Gedurende de avond hebben we ook niet hoeven vragen naar bier, dat werd allemaal keurig verzorgd door de heren, waarvoor onze complimenten.

Gezelligheid      ★ ★ ★ ★ ★
Hier kunnen we kort over zijn, het was rete-gezellig. Het eten was dan wel matig, maar dat werd gelukkig ruimschoots gecompenseerd door de uitstekende sfeer.

Conclusie          
Al met al hebben we als commissie een zeer leuke voorbereiding op de COdE gehad, en zijn we met een goedgevulde maag op weg gegaan richting Vidar. Gezien de warme gemoedelijke sfeer binnen “Huize Fiscaal” kunnen we mensen zeker aanraden om zelf eens een kijkje te komen nemen bij de mannen. Verwacht alleen niet dat je lekker te eten en te drinken krijgt.