Werken bij: Wesselman

Gepubliceerd op: 03/03/2023

Over Wesselman Accountants | Adviseurs
Wesselman Accountants | Adviseurs is een toonaangevend, full service accountants- en advieskantoor waar dagelijks 140 professionals klaarstaan met één doel: cliënten laten excelleren. Nationaal of internationaal, van start tot overdracht. Wesselman adviseert, ondersteunt en begeleidt haar cliënten bij fiscale, juridische en financiële vraagstukken.
Het uitgebreide aanbod van kwalitatief hoogwaardige producten en diensten wordt gecombineerd met intensief persoonlijk contact en een grote mate van betrokkenheid. Het maakt dat Wesselman dé sparringpartner is voor haar cliënten. Als gecertificeerd ‘Trusted Family Business Advisor’ staat Wesselman families bij in complexe situaties of bij dilemma’s binnen het familiebedrijf.
Els Maas koos, vijf jaar geleden, als student Fiscaal Recht & Economie voor een stageplaats bij Wesselman Accountants | Adviseurs. Dat bleek een schot in de roos; inmiddels vervult ze namelijk de rol van Belastingadviseur. Nieuwsgierig naar haar verhaal en ervaringen met de organisatie? Lees dan snel verder.

Hoe ben je met Wesselman Accountants | Adviseurs in contact gekomen & waarom heb je hiervoor gekozen?
“Ik kwam, op een Career Event tijdens het derde jaar van mijn studie, in contact met een Senior Belastingadviseur van Wesselman. Het klikte metéén,” vertelt Els met een lach. “Ik stond echter op het punt te beginnen aan mijn derdejaars stage. Wesselman was de eerste organisatie waar ik aan dacht, toen mijn afstudeerstage in zicht kwam. Ik solliciteerde en refereerde naar het Career Event. Ze wisten nog exact wie ik was. Dat voelde heel goed. Een prettig sollicitatiegesprek volgde en ik wist direct dat dit een fit was. Ook tijdens mijn Pre Master & Master ben ik hier blijven werken. Die combinatie was soms pittig, maar over all vond ik het heel fijn. Alles wat je leert, kun je direct in de praktijk toepassen.”
Els werkt deze week vijf jaar bij Wesselman. “Ik heb, destijds, bewust voor een kleiner kantoor gekozen. Ik ben rustig en geneigd de kat uit de boom te kijken. De sfeer hier is heel fijn. Ik ben goed op mijn plek en vind het prettig dat ik iedereen persoonlijk ken. Een Big Four kantoor past simpelweg niet bij me.”

Wat vind je het leukste aan werken bij Wesselman Accountants | Adviseurs?
“De bedrijfscultuur is fijn. Ik kan me, ook tegenover een vennoot, uitspreken. Dat is heel typerend voor Wesselman; er is weinig sprake van échte hiërarchie. Ik ben daarnaast vrij om mijn eigen pad te bepalen. Ik ben nieuwsgierig en wil kennismaken met de verschillende specialismen. Bij Wesselman krijg ik de kans om te ontdekken waar mijn hart ligt.
“Dat maakt werken voor de organisatie zo leuk,” zegt Els met een lach. “We zijn klein, maar groot genoeg om onze klanten vanuit verschillende specialismen te bedienen. Ik krijg de kans om alle verschillende fiscale facetten te ontdekken; de afgelopen jaren heb ik mee mogen kijken op de afdeling pensioenadvies, de loonadministratie en Estate Planning. Dat laatste heeft – naast algemeen advies – vooralsnog mijn voorkeur. Bij Familiebedrijven spelen beide elementen een rol. Dat maakt het nóg interessanter!”

Hoe zijn de ontwikkelingsmogelijkheden?
“Goed! Ik heb afgelopen jaar promotie gemaakt; een hele mooie blijk van waardering. Ik heb het met Martijn Verbaandert, mijn leidinggevende & vennoot fiscaal, wel eens over mijn toekomst. Ik weet – om heel eerlijk te zijn – nog niet waar ik over tien jaar wil staan. Ik mag algemeen adviseur blijven of me verder specialiseren. De keus blijft open zolang ik het niet weet. Martijn adviseert me waar nodig; die communicatie is heel fijn en laagdrempelig.”
“Daarnaast ontwikkel ik me ook op andere fronten, bijvoorbeeld in gesprekken met klanten. Niet mijn sterkste kant,” geeft ze eerlijk toe. “Ik ga regelmatig met Martijn mee. Ik observeer hoe hij bepaalde dingen aanpakt en trek daar veel leer uit.”

Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk op www.werkenbijwesselman.nl voor meer informatie. Wie weet drinken we binnenkort een kop koffie samen.