Werken bij: Joore

Gepubliceerd op: 06/01/2023

Bart van Mechelen van Joore begeleidt nieuwkomers
‘Ik geniet ervan als ik mijn nieuwe collega’s zie opbloeien’

Als pas afgestudeerde fiscalist - of nog studerende bijna-fiscalist - kún je ervoor kiezen om je carrière bij een ‘big four-kantoor’ te beginnen. Toch denken we dat je, als je uit het hetzelfde hout bent gesneden als wij, je professionele loopbaan bij Joore pas écht een kickstart geeft. Onze tax partner Bart van Mechelen vertelt hoe Joore jong talent met ambitie op weg helpt.

Bart (53) draait al even mee in de belastingadviespraktijk. “Sinds 1995 zit ik in het vak. In de eerste twintig jaar van mijn werkzame leven werkte ik bij een aantal middelgrote, regionaal georiënteerde accountantskantoren in Breda en Tilburg. In 2015 streek ik bij Joore neer, als tax partner. Ik adviseer onze wat grotere klanten; zeg maar de bovenkant van het mkb. Daarnaast ontferm ik me ook over nieuwe collega’s. Ik draag eraan bij dat nieuwe collega’s een warm welkom krijgen en goed uit de startblokken komen.”

Direct contact met klanten en partners
Dat laatste, daar besteedt Joore veel aandacht aan. Bart: “We vinden het belangrijk dat onze nieuwe collega’s meteen een goed gevoel krijgen bij de organisatie. En zich al snel gaan bezighouden met interessante en uitdagende opdrachten. Als nieuwkomer heb je direct contact met onze klanten en partners. Bij veel accountantskantoren ben je in de eerste twee jaar vooral bezig met het verzorgen van aangiftes. En, zeker bij de grote kantoren, zie je in het begin maar een heel beperkt stukje van de organisatie. Je hebt daar een vrij duidelijke hiërarchie en de mensen uit de bovenste lagen daarvan spreek je eigenlijk niet.”

Geen hiërarchie, wél veel vrijheid
“Zulke hiërarchie kennen we bij Joore niet. Het is toch ook veel interessanter om van iedereen te leren en je met allerlei facetten van het vak bezig te houden? Nou, dat regelen we dus. Als nieuwe collega draai je meteen mee in de adviespraktijk. Je gaat aan overeenkomsten en met testamenten werken, meedenken over oplossingen voor fiscale uitdagingen en nog veel, heel veel meer. We bieden een mooi en uitgebalanceerd pakket aan mooie taken. En je hebt zelf invloed op de inhoud van dat pakket. Als je proactief bent en laat zien dat je het juiste niveau hebt, kun je zelf dingen naar je toe halen. Fiscalisten zijn generalisten en in eerste instantie ontwikkelen we je in de breedte, maar je kunt je bij Joore wel specialiseren als je een bepaald onderwerp heel leuk of interessant vindt. Die vrijheid geven we graag. Zo bepaal je het verloop van je loopbaan dus zelf.”

Ruimte en vertrouwen
Bart: “Ik maak graag tijd vrij voor een goede kennismaking. Dan bespreek ik met mijn nieuwe collega wat we van hem of haar verwachten. In de tijd daarna laat ik ze een beetje los en kijk ik hoe iemand het doet. Ik kan alles wel gaan zitten voorkauwen, maar je moet iemand ook ruimte en vertrouwen geven. Na een tijdje gaan we weer om de tafel om te bespreken hoe het gaat, maar in de tussentijd hebben we natuurlijk ook veel contact. We werken op een open vloer, seniors en juniors door elkaar. Een beginnende collega krijgt alles mee en leert daardoor snel.”

Genieten
“In het begin ben ik vrij intensief met nieuwe mensen bezig, maar ik zie dat als een investering”, meldt Bart. “Ik ben ervan overtuigd dat er een verband is tussen wat je aan moeite en tijd in iemand stopt en hoe die persoon zich ontwikkelt. Begeleid je goed, dan levert het gewoon betere mensen op. En enthousiaste mensen die plezier hebben in wat ze doen. Ik geniet ervan als ik mijn nieuwe collega’s zie opbloeien. En als ik zie hoe iemand zich ontwikkelt en helemaal opgaat in zijn of haar rol binnen Joore. Dat is waar ik het voor doe!”