2022: een terugblik

Gepubliceerd op: 31/12/2022

Waarde leden, nieuwsgierige lezers en alles ertussen, wat hebben we toch veel met elkaar mogen beleven het afgelopen jaar. Een jaar waarin de hobbels op de weg talrijk leken, maar de oplossingen voor de problemen mede door creatieve bestuursleden en bevlogen commissieleden net zo ontelbaar bleken. Een jaar waarin  de studiereis naar Lissabon, tot verdriet van velen, niet zijn doorgang kon vinden; maar waardoor de weg open bleek te staan voor een weekje vol activiteiten in eigen land die voor veel leden, mede dankzij de tropische temperaturen, toch een beetje deed voelen als een soort studiereis ‘light.’ Het vliegtuig werd ingeruild voor de gele banaan van de NS, het kantoor werd ingeruild door een huifkar en bier (pas si mauvais) en ga zo maar door.
Maar er was ook wat te doen voor de fiscale go-getters onder ons. De ‘Brabant Business Tour' vond weer zijn doorgang en heeft alweer tot nieuwe werkstudentschappen geleid binnen de vereniging. Het congres van afgelopen november, met als thema ‘de invloed van de Europese Unie’, pakte uit als een zeer informatieve en leerzame dag door de enthousiaste sprekers en aanwezige kantoren.
Dit jaar was ook het eerste jaar waarin er voor de eerstejaars fiscalisten in-de-dop tijdens de TOP-week een borrel (of feestje, of evenement) werd georganiseerd bij de Heuvel Gallery. Dit was natuurlijk het hoogtepunt van de hele week voor deze fiscalisten en dat hebben zij toch te danken aan onze mooie vereniging en de gastvrijheid van Pattie. Omdat het weer kon, natuurlijk. Waar er begin dit jaar nog geworsteld werd met toegangsbewijzen, kon er eind dit jaar weer volop genoten worden van het studentenleven zonder het toegangsbewijs. Dit liet zich blijken uit de drukbezochte evenementen en borrels. Het was leuk om iedereen weer bij elkaar te kunnen zien. Helaas was het voor sommigen onder ons zo leuk dat ze zijn weggestuurd op maar liefst twee cantussen; niet heel netjes, maar je houd er wel een leuk verhaal met ballen aan over.
Kortom, het was een rumoerig jaar waarin aan het begin niet alles mogelijk was. Maar dit hebben we mooi opgelost en op het einde van het jaar toch weer dik ingehaald! Dat belooft veel goeds voor het komende jaar. Wat heeft 2023 voor ons in petto?

2023 Heeft een hoop voor ons in petto, veel van de mooie evenementen van het afgelopen jaar zullen komend jaar weer (in soortgelijke vorm) plaatsvinden. In de nabije toekomst zijn er natuurlijk twee zeer interessante evenementen die eraan komen. Ten eerste hebben we op 10 januari de indoor skitrip. Een strak plan als oefening voor degene die meegaan met de skireis in februari; immers is een goed begin het halve werk. Desalniettemin, voor de mensen die niet meegaan op skireis is het natuurlijk ook fantastisch om aan te sluiten voor de gezelligheid.
Verder is er op 24 januari een themafeest met als thema: great gatsby/roaring twenties, zeker iets moois om het nieuwe jaar mee in te luiden. Dit kun je natuurlijk niet missen! Mocht je niet meegaan met indoor skiën is dit een goed moment om al je beste makkers van de Smeetskring na de vakantie weer te zien. Aan plezier geen gebrek en de alcohol (of non-alcohol) zal rijkelijk vloeien. Overigens is het daarmee wederom een goede voorbereiding op de skireis…
Op de iets langere termijn hebben we de bijvoorbeeld de skireis, het t.f.v. diner, algemene leden vergaderingen, verschillende borrels, bedrijvendagen, de studiereis (naar New York!!!), ledenactiviteiten, en ga zo maar door. Al met al naderen er vele momenten om mooie herinneringen te creëren met de prachtigste (en enige) studenten fiscalisten vereniging van Tilburg om naar uit te kijken.