Voorstelronde 2.0

Gepubliceerd op: 09/12/2022

Hi allemaal! Je denkt misschien “Huh, een tweede voorstelronde?” Ja, dat klopt. Ik ben Fleur en ik ben sinds kort aangesloten bij de Circulairecommissie. Ik ben 24 jaar oud en begin nu langzamerhand een eind te breien aan mijn studententijd. Dit schooljaar ben ik begonnen aan een mix van de masters International Business Taxation en Data Science & Society, als (lichtelijk onlogisch) vervolg op de bachelor Economics. Ik ben opgegroeid in Roermond en woon sinds het begin van m’n bachelor in Tilburg.
Al vanaf jongs af aan zeil ik en tegenwoordig ga ik in de zomervakantie ook als zeilinstructeur aan de slag bij de zeilschool in Roermond. Daartegenover spring ik in de wintervakantie graag op mijn snowboard om de blauwe pistes onveilig te maken. Ook houd ik lichtelijk voorspelbaar van wandelen of terrassen met vrienden, naar festivals gaan en, tot zover de financiën het toelaten, reizen.
Verder werk ik ook als barista bij Coffeecompany Tilburg, die deze week is geopend (in de Emmapassage, mocht je zin hebben in lekkere koffie!).

Als je je afvraagt wat International Business Taxation precies inhoudt, leg ik het bij deze even kort uit. De master focust zich in grote lijnen op Europees (vennootschaps)belastingrecht en OESO richtlijnen. Het doel is om te leren over belastingsystemen wereldwijd en de interactie tussen zowel deze verschillende systemen als nationale system met supranationale richtlijnen. Doordat het programma open is voor studenten met een juridische en/of economische achtergrond bestaat het ook uit een combinatie van rechten, economie en accounting op het gebied van internationale belastingen.