The campus food guide

Gepubliceerd op: 14/10/2022

Beste mede Smeets studenten. Elke week komt de Circulairecommissie met een interessant (fiscaal) stuk, met deze week iets minder fiscaal, maar toch wel heel handig voor de student: ‘The campus food guide!’.  

De campus van Tilburg University heeft veel eetgelegenheden te bieden. Zo kent natuurlijk elke student de Albert Heijn To Go, Menza en de Starbucks, maar er is nog meer! 

Allereerst wil ik u graag vertellen over ‘The Greenery’ in het gebouw Cobbenhagen. The Greenery, zoals de naam het al aangeeft, heeft een groot ‘groen’ en gezond aanbod. Je kan hier heerlijke sandwiches halen, gezonde smoothies en frisdranken, salades, lekkernijen, belegde broodjes, fruit en zuiveldranken. Bij The Greenery maak je niet alleen een verantwoorde keuze voor jezelf, maar ook voor het milieu.  

Verder heb je nog het restaurant in het lichte en strakke Cube gebouw. Hier worden ook dagelijks vers belegde broodjes en salades bereid. Natuurlijk haal je hier ook een goede kop koffie en heb je lekkere snacks zoals een bananenbrood, muffin of cake! Helemaal handig voor als je aan het studeren bent in de lounge van de Cube.  

Leuk feitje: wist je dat je bij The Greenery en bij Cube ook alvast je lunch kan bestellen via de 12order app? Zo kan je je lunch op jouw gewenste tijdstip ophalen in het restaurant en hoef je niet te wachten!  

Natuurlijk hebben wij ook nog het gezellige Grand café Esplanade wat elke fanatieke “Smeetskringer”, die nog wel eens bij de kamer komt, kent. Esplanade is dé hotspot van de campus van Tilburg University. Het is een waardig restaurant waar je lekker uitgebreid kan lunchen en avondeten. Ze hebben hier verder ook werkplekken, snelle wifi (héél fijn) en maar liefst 50 stroompunten. En natuurlijk is er voor de liefhebber een ruim assortiment aan bieren, waarvan enkele zijn vernoemd naar vooraanstaande functies aan de universiteit.  

Voor de koffiedrinkers onder ons is er ook nog de Montesquieu’s Corner. Heb je een keer geen zin in de koffie uit de automaat? Haal hier dan de lekkerste koffie gemaakt door professionele barista’s. Een lunch ‘to go’ of wat lekkers bij de koffie is hier ook te vinden. Handige side note: goedkoper dan Starbucks! 

Als laatst hebben we nog Menza of op de kaart ‘Restaurant’. Bij binnenkomst van het gebouw R zie je als eerst de balie van ‘Top Croque’. Hier kan je heerlijke tosti’s halen met allerlei smaken en ingrediënten. Men kan hier zijn bestelling doorgeven via een look a like McDonald’s paal en enkele minuten later heb je je heerlijke tosti binnen. Mocht de tosti alleen je nog niet overtuigd hebben; ze hebben een eigen saus voor bij de tosti die echt heerlijk is! 

Restaurant Menza beschikt verder zelf over een internationale keuken. Keuzes van salades en belegde broodjes tot een goed bord avondeten. Je vindt het hier allemaal. Voor de skere studenten onder ons: ze hebben hier elke dag van 2 tot 3 verschillende soorten soepen. Daarnaast kan je hier ook veel alternatieven vinden voor een gluten/lactose/vegetarisch dieet.