TOP-week verslag

Gepubliceerd op: 09/09/2022

Na inmiddels alweer twee volle weken college is iedereen hopelijk weer bijgekomen van datgene wat hieraan vooraf gegaan is: de introductieweek, dé week voor aankomende studenten om onder het genot van een biertje kennis te maken met de universiteit, de stad en nieuwe vrienden. Als doorgewinterde studenten, is de introductieweek voor ons als commissie alweer een aantal jaar geleden. De nieuwe generatie studenten is na een heerlijke week helemaal klaar om ook het studentenleven in te duiken. Robin en Eline nemen jullie graag mee in hun ervaringen over de introductieweek, veel leesplezier!

Eline van Eenennaam, TOP-kindje van Sarah Kock en Isabelle Breemans

Op maandagochtend 22 augustus begon de TOP week. Op een sportveld gingen alle eerstejaarsstudenten op zoek naar hun eigen groepje, waarmee ze de rest van de studiejaren door zullen brengen. Na het afmaken van de middelbare school begonnen we aan een nieuwe stap in ons leven. Niemand kende elkaar, dus begonnen we gelijk met een kennismakingsronde waarin iedereen even iets over zichzelf moest vertellen. Hierna gingen we naar de door MAK georganiseerde spelletjes, waarin het de bedoeling was om elkaar beter te leren kennen en een goede band op te bouwen. Door de dag heen kwam iedereen steeds meer over elkaar te weten, dat betekende ook dat er tijdens het Spoorzone Diner flink wat grapjes werden gemaakt over iedereens thuishaven. De volgende dag moesten we na de muziekbingo flink vroeg opstaan voor een informatief praatje en om onder andere in de middag een rondje te lopen op de 013 Fair, waar de meesten zich gelijk hebben ingeschreven bij De Smeetskring. Na een niet zo culinair hoogstandje bij Plato mochten we dan eindelijk het studentenleven van Tilburg ontdekken met een kroegentocht; waar we bij sommige kroegen lang bleven hangen, gingen we bij andere kroegen ook net zo snel weer weg. De flink benodigde recovery lunch op woensdag zorgde voor veel leuke gesprekken over de vorige avond, terwijl er een flinke bodem werd gelegd voor de befaamde cantus. Vele gesneuvelden, die het drinktempo van studenten nog niet gewend waren, moesten helaas de gezelligheid en het avondeten bij Olof missen. Ze waren er echter niet vies van om daarna toch nog heel even mee de stad in te gaan. De volgende dag konden we weer vroeg beginnen met feesten tijdens het TOP-festival, waarna we bijna gelijk het feest door konden zetten bij De Smeetskring. Voor ons als nieuwe studenten en leden was het een goede mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten en het vooral heel gezellig te hebben met mensen van dezelfde studie. Donderdagavond staat bekend als studentenstapavond en het was dus ook geen verrassing dat er heel veel samen op stap gingen. Vrijdag was er genoeg tijd om bij Arbie’s Beachhouse de voorgaande avond uitgebreid na te bespreken, waarna we gelijk door mochten naar onze laatste te bezoeken vereniging. “The Big Bang” was het eindfeest van de TOP-week, maar velen hebben dit feest helaas niet gered door de uitputtingsslag van voorgaande dagen. De TOP-week was een zeer geslaagde week om de sfeer te proeven van het studentenleven en om nieuwe studiegenoten te ontmoeten. Het was absoluut een week voor in de boeken.

Robin Bancken, TOP-kindje van Noud Kaay en Jelmer Siersema

Ik ben Robin en ik ben dit jaar begonnen met mijn bachelor fiscale economie. Ik heb meegedaan aan de introductieweek, die begon op maandag 22 augustus en eindigde op vrijdag 26 augustus. We begonnen de eerste 2 dagen met overdag introductie over de studie zelf, daarna werden de activiteiten georganiseerd door de TOP. Zo leerden we overdag de campus en de studie kennen en ‘s avonds de stad en het studentenleven. Maandag moesten we nog even zoeken naar het groepje op het grote sportveld maar daarna kon het toch echt beginnen. We hadden eerst een opening in een collegezaal, waar de opleidingsdirecteur en Twan Huys een woordje deden. ’s Avonds konden we onze eigen gang gaan in Tilburg met ons groepje. Dinsdag begonnen we overdag met een introductie van de studie, waar ze ons uitleg gaven over hoe alles in zijn werking zou gaan. Dinsdagavond hadden we de kroegentocht, waarbij wij de hele avond door de stad zwierven en kennis maakten met de leukste cafés in Tilburg. Op woensdag hadden we wel het hoogtepunt van de TOP-week, namelijk de cantus. Na even wachten voor de poort kon het eindelijk beginnen, ruim twee uur lang zingen en heel veel bier drinken in de snikhete Koepelhal. Dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag waren we elke avond van 5 tot 9 uur te gast bij de vier grootste studentenverenigingen in Tilburg. Daar leerden we de studentenvereniging kennen en konden we met veel groepen van de TOP-week samen feesten en genieten. Op de erg hete donderdagmiddag hadden wij het TOP-festival in de Muzentuin waar een podium stond waarop werd opgetreden. Overal daaromheen stonden kraampjes met eten en drinken, verder was er nog een kleine technobunker. Donderdagavond hadden we wel de leukste avond met een gratis borrel in het stamcafé van De Smeetskring. Daar kwamen alle groepjes van fiscale economie en fiscaal recht samen. Vrijdagavond sloten we af met “The Big Bang” in de Koepelhal waar alle deelnemers van de TOP-week nog een keer samen kwamen om de geweldige week goed af te sluiten!