Even voorstellen ...

Gepubliceerd op: 02/09/2022

Beste lezers van de Circulaire, afgelopen jaar hebben jullie kunnen genieten van de artikelen van de commissie van 2021/2022. Na een mooi jaar met heel veel leuke en interessante artikelen, is de tijd gekomen om deze mooie taak over te dragen aan ons. Voordat we verder gaan met het uitbrengen van andere artikelen, leek het ons eerst leuk om onszelf even voor te stellen. Voor iedereen alvast heel veel leesplezier! 

Dit jaar zal de commissie bestaan uit vier leden, namelijk Jelmer Siersema (voorzitter), Julian Hooghordel, Çekwara Yildiz en Renée Lenting. 

Jelmer Siersema 
Hoi iedereen! Dit jaar mag ik de schone taak op mij nemen, om voorzitter te zijn van de Circulairecommissie. Ik heb hier heel veel zin in! Om te beginnen wil ik even wat over mijzelf vertellen. Ik ben inmiddels 21 jaar oud, geboren in Arnhem, getogen in Bemmel. Na 2 jaar in Arnhem en 18 jaar in Bemmel gewoond te hebben, werd het tijd voor een nieuwe stap. Na anderhalf jaar studeren vanaf thuis, ben ik naar Tilburg verhuisd. Hier woon ik met veel plezier met drie huisgenoten. Na de nodige biertjes tijdens de introductieweek, zal ik aankomend jaar vol goede moed starten aan het derde jaar van de studie fiscale economie.  
Verder heb ik mijn hele jeugd met veel plezier gehockeyd, dit is er echter behoorlijk bij in geschoten sinds ik studeer. Sinds ik in Tilburg woon is het sporten behoorlijk vervangen door sport kijken. Toch doe ik zo af en toe nog m’n best om de sportschool op te zoeken voor de nodige beweging. Verder vind ik het leuk om met m’n vrienden een biertje te drinken en geniet ik altijd kostelijk van de borrels bij De Smeetskring. 

Julian Hooghordel 
Hoi, mijn naam is Julian Hooghordel, ondertussen alweer 22 jaar oud. Nadat ik vorig jaar al mijn kunde heb mogen gieten in de jaarlijkse Smeetskring almanak ben ik voor dit jaar met zeer groot genoegen lid van de Circulairecommissie van T.F.V. de Smeetskring. Ik kom oorspronkelijk uit de metropool van Zuidoost Brabant: Maarheeze, waar ik dan ook tot mijn 21ste heb gewoond. Inmiddels woon ik echter in het gezelligste studentenhuis van Tilburg-West waar dag in dag uit hard gestudeerd wordt.  
Ik zit momenteel alweer in mijn tweede masterjaar Fiscale economie (directe belastingen), en start daarnaast per september met mijn master Data Science and Society, wederom aan de Universiteit van Tilburg. Mede om na de ellenlange sleur van Covid-19 nog even een graantje mee te kunnen pikken van het leuke, tevens bijwijlen zware studentenleven.  
Mijn hobby’s zijn o.a. voetballen, reden ook waarom ik trots lid ben van de Tilburgse studentenvoetbalvereniging Merlijn, pianospelen (Mozart is er niks bij), biertjes drinken met mijn vrinden en natuurlijk heel erg hard studeren, want daar doe je het uiteindelijk allemaal toch voor. Daarnaast heb ik nog wel eens de ziekelijke neiging om op een beschonken avond mijn directe omgeving lastig te vallen met een serenade in de vorm van karaoke, waar legendes als Andre Hazes, Elvis Presley, Neil Diamond en Wesly Bronkhorst nog weleens de revue willen passeren.  
Tot slot ben ik (nog) nergens werkzaam in de fiscale praktijk, en dat bevalt me vooralsnog erg prima. Daarnaast ben ik aan het genieten van mijn welverdiende vakkenvullerspensioen, al is dat vermogen inmiddels na een jaar hard studeren in Tilburg volledig verdampt. Mocht iemand nog een rijke oom hebben die flink geld wil neerleggen voor een matige amateuristische volkszanger, dan hoor ik het graag. 

Çekwara Yildiz 
Hi, ik ben Çekwara en ik ben 22 jaar oud. Ik ben geboren in het pittoreske Sittard en opgegroeid in het altijd drukke Roosendaal, waar ik gelukkig genoeg van de Brabantse gezelligheid heb meegekregen. Op dit moment studeer ik fiscaal recht en werk ik drie dagen in de week bij de Belastingdienst in Den Haag. Hier zou ik me later graag wat meer gaan bezighouden met indirecte belastingen of grote ondernemingen. Als quasi-Brabander ben ik natuurlijk niet vies van een feestje, maar ik blijf ook graag in beweging. ‘s Zomers stap ik graag op de fiets om met een paar vrienden een klein tochtje te maken (en toch weer een drankje te doen). Wanneer het wat kouder is ga ik liever naar de sportschool. Verder kan ik nog best lang blijven doorlullen als het gaat om whisky, gitaren of een andere kortstondige interesses.  

Renée Lenting 
Beste lezer, wat leuk dat je ons eerste artikel van de Circulaire leest! Allereerst een korte introductie. Mijn naam is Renée Willemijn Lenting en ik ben een derdejaars Fiscaal Recht student aan de Universiteit van Tilburg. Verder kom ik uit Didam (Gelderland), woon ik op kamers in Tilburg en ben ik 20 jaar oud. In mijn vrije tijd hou ik ervan om met mijn hond te wandelen in het bos en met mijn vrienden een lekker terrasje te pakken. Daarnaast kun je bij mij wereldreizen veel kwijt, hier droom ik namelijk van! In de winter ga ik jaarlijks met mijn familie op wintersport in Oostenrijk. Tegenwoordig kan je mij niet alleen meer op de latten vinden, maar ook op het snowboard. 
Dit schooljaar volg ik naast enkele vakken een werkstudentschap bij BDO te Arnhem, heb ik een bijbaan als boekhouder te Babberich en zit ik bij de Circulairecommissie. Ook ga ik nu voor het eerst lessen Spaans volgen en heb ik interesse in het civiele effect.