Hoe gastvrij is.... Rob?

Gepubliceerd op: 08/07/2022

Na de geslaagde vorige edities van 'Hoe gastvrij is…' heeft de Circulairecommissie besloten om nóg een lid van de Smeetskring op gastvrijheid te testen. Deze keer was Rob Dees aan de beurt. Aniek, Evelien en Twan besloten om Rob op een donderdagavond, na het avondeten, te verrassen. Voor Evelien was dit zelfs nog tijdens het avondeten; met de pizzadoos van de Happy Italy in de hand werd er bij hem aangebeld. 

Ons bezoek kwam voor Rob duidelijk erg onverwachts (sorry Rob, maar je wilde toch écht dat we onverwacht langskwamen…). Desalniettemin werden we alsnog met open armen ontvangen. We mochten allemaal plaatsnemen op de bank in de woonkamer en kregen meteen wat te drinken. Als bier werd er Heineken geschonken, want dat is het favoriete bier van Rob. Ieder zijn ding natuurlijk. Het viel direct op dat alles er netjes uitzag, helemaal klaar om gasten te ontvangen (en dat terwijl hij niet wist dat we zouden komen, pluspunten!). 

Rob, vertel eens wat over jezelf.

Het tv-programma van Joel Beukers staat op. 

Rob: "Dat is mijn favoriete fitfluencer. Ik vind hem fantastisch."
Daarna vertelt Rob wat over zichzelf: "Hallo mijn naam is Rob Dees, ik ben 22 jaar oud en ik kom uit Oostburg, Zeeland. Als studie heb ík wél voor de goede studie gekozen, namelijk voor fiscaal recht." 

Oké, de toon is duidelijk gezet.

Waarom heb je voor fiscaal recht gekozen?

Rob: "Rechten was te saai, fiscale economie was te moeilijk." 
Evelien: "Is fiscale economie echt moeilijker dan?" 
Rob: "Als je, net als ik, niet van cijfers houdt wel." 

Gelukkig weet Rob wel dat hij precies (!) 2 goudvissen heeft. 

Hoe heten ze?

Rob: "Gup." 
Twan: "Heten ze allebei Gup?" 
Rob: "Ja, die oranje."

Vervolgens ontstaat er een discussie over de kleur van de goudvissen. Ze zijn namelijk allebei oranje. Rob doelde op de licht-oranje goudvis. Uiteindelijk blijkt dat beide goudvissen Gup heten. De discussie was dus vrij zinloos. 

De kosten voor het houden van goudvissen vormt eigenlijk een onnodige kostenpost voor studenten (want liever bier dan vissenvoer kopen toch?), maar Rob compenseert deze kostenpost door zijn ouders hier en daar wat te laten bijleggen tijdens zijn studententijd.

Hoe kom je in dit grote (en mooie!) appartement terecht?

Rob: "Mijn ouders hebben dit destijds gekocht, want ik wilde niet op een vieze studentenkamer terechtkomen. Toen heb ik heel erg moeten pleiten dat ze iets voor me zouden kopen."

Toe maar, dat krijgt niet iedereen voor elkaar! Maar….

Aniek: "Spijt ervan?"
Rob: "Ik zou het niemand aanraden. Als student moet je vrij zijn in waar je wil wonen. Ik vind dat je in een grote groep moet kunnen wonen. Hier wonen heel weinig mensen (3) en dan ben je erg afhankelijk van elkaar." 
Aniek: "Jullie hebben hier altijd met zijn drieën samengewoond?"
Rob: "Nee, mijn huidige huisgenoten wonen er pas sinds januari en februari." 

Rob noemt Evelien Smits ondertussen al voor de tweede keer Esmee. Hij geeft hiervoor als reden dat hij Esmee normaliter aanspreekt als Esmee Smeets, wat dan weer erg lijkt op Smits. Een sterke argumentatie is het niet, maar we zullen het argument maar voor lief nemen, anders wordt het wel een erg vermoeiend interview. Snel door naar de kookkunsten van Rob.    

Wie kookt er meestal?

Rob: "Ikke."
Evelien: "En wat kook je dan meestal?"
Rob: "Pasta scampi is mijn beste gerecht. Verder houd ik heel erg van een AVG’tje. Voor bezoek ligt er als ontbijt altijd een pak afbakcroissantjes klaar. (we waren stiekem wel benieuwd wie er allemaal bij Rob aan de ontbijttafel zijn verschenen, maar dat vragen we hem nog wel eens na wat meer drankjes op ;)) Zelf eet ik een halve liter kwark met muesli, maar dan wel los van elkaar. Ik eet eerst de muesli en daarna de kwark." 

Zijn huisgenoot Sam, die ook bij het interview zat, wist te vermelden dat de pasta scampi van Rob zeker niet het beste gerecht is, maar hij beaamt wel dat Rob het vaakst kookt. Verder moest iedereen een beetje bijkomen na het horen van Robs alternatieve ontbijtgewoonte.

Kende je je huisgenoten al voor dat ze je huisgenoten waren?

Rob: "Nee, ik heb een kijkavond georganiseerd en op basis daarvan huisgenoten gekozen. Voorheen ging ik voornamelijk voor knappe meiden. Ik heb dan ook een keer een relatie gehad met een huisgenoot. Dat werkt alleen niet als het uit gaat. Geen aanrader dus. Nu zijn we dus fijn met drie jongens."

!!! Gij zijt dus gewaarschuwd, beste lezers !!!

Hebben jullie wel eens ruzie?

Rob: "Ja, als Sam de vissenkom niet schoonmaakt."

Er ontstaat een kinderlijke discussie over wie wanneer de vissenkom moet schoonmaken. 

Hebben jullie een taakverdeling?

Rob: "Ja, die staat op het krijtbord. Zoals dat hoort in een studentenhuishouden staat daar ook een anytimer op. Ik vind het nu een mooi moment om een anytimer uit te delen, dus ga je gang Sam." 

Nou, dat zit er ook weer op, of in beter gezegd. 

Hebben jullie vaste huisactiviteiten?

Aan de muur hangen allemaal seksspullen.

Twan: "Maken die onderdeel uit van jullie vaste huisactiviteiten?" 
Rob begint uitvoerig uit te leggen wat voor spulletjes het allemaal zijn. 
Rob: "We hebben eigenlijk buiten het stappen geen huisuitjes."

Doe je veel aan sport?

Rob: "Ja, ik fitness bij de sportschool van de uni. Heel fanatiek, vandaar dat ik niet drink." *kuch*
Evelien: "Hoe vaak ga je per week?"
Rob: "6x."
Aniek: "Hallelujah, daar zou ik nooit tijd voor hebben."

Tijd is prioriteit, Aniek. 

Is het altijd zo opgeruimd bij jullie?

Rob: "Dit is eigenlijk hoe het er altijd uitziet." 
Aniek: "Chapeau."
Twan: "Maar je zou dus wel in een druk huis willen wonen? Dan krijg je meestal een varkensstal namelijk."
Rob: "Ja dat weet ik wel, maar als je goede afspraken maakt, dan moet iedereen zich eraan houden. Ik heb hier alleen een kamer waar een bed in past, voor de rest heb ik geen eigen ruimte. In een huis met meer huisgenoten heb je meestal een wat grotere kamer voor jezelf." 

Die afspraken kunnen dan wel zo goed zijn, maar of iedereen er zich aan gaat houden, is maar de vraag. Misschien kun je gaan dreigen met een anytimer als ze de afspraken niet nakomen, dat zal vast goed werken!

Heb je ook nog een sociaal leven in Zeeland?

Rob: "Nee helemaal niet. Iedereen blijft in zijn studentenstad, omdat Zeeland zo ver reizen is. Je bent dan je halve weekend kwijt aan reizen."

Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn nee.
Dan zal Rob wel vaker te maken krijgen met een spontaan bezoek van vrienden, of heeft hij andersoortige contacten? 

Krijg je wel eens onverwacht mensen op bezoek?

Rob: "Ja Ad. Ad is de huisopa." 
Twan: "Hoe kom je aan een huisopa?"
Rob: "Die woont hier op de hoek, maar die ziet ons als zijn kleinkinderen." 
Aniek & Evelien: "Ahw wat lief."
Rob: "Hij helpt ons vaak en geeft ons cadeautjes. Ad fixt alles. Hij is wel heel langzaam, maar dat komt omdat hij al 83 is." 

Adje voor de sfeer. 

Wat is de leukste Smeetskringherinnering?

Rob: "De leukste Smeetskringherinnering is dat een jonge medewerker van een advieskantoor bij een inhousedag om mijn telefoonnummer vroeg."

De verdere details van de gebeurtenissen tussen hen nadat de nummers waren uitgewisseld, kunnen persoonlijk bij Rob worden opgevraagd. 

Beste of leukste college-ervaring?

Rob begint een verhaal maar kapt het toch af. We blijven benieuwd waar hij zo geheimzinnig over deed.  

Waar zie je jezelf over 10 jaar?

Rob: "Werkzaam in de Randstad bij een belastingadvieskantoor. Absoluut nog geen huisje, boompje, beestje over 10 jaar. Ik wil me nog lang niet settelen. 
Twan: "Over 10 jaar hè?"
Rob: "Ja, tegenwoordig worden we allemaal heel oud. Je moet erg lang samenzijn als je al op je 20e begint. Te lang samenzijn is niet goed voor een huwelijk denk ik. Vroeger ging je eerder dood en ging het daardoor beter. Ik werk in de horeca en ik zie nu al van die oude koppels die alle levenslust verloren zijn."

Wijze woorden van Rob.

Wat zijn de leukste plekken in je appartement en welke vermijd je liever?

Rob: "De badkamer is de leukste plek. Die is zó klein, daar kun je een dikke sauna van maken, echt fantastisch. De slaapkamer van Sam is de minst fijne plek, want daar is het echt een rotzooi. Daarnaast is de slaapkamer van Ivar altijd donker, ook niet zo gezellig dus."

De hamvraag blijft: is de slaapkamer van Rob dan wel gezellig? Daar heeft hij zich niet over uitgesproken. 

Nodig je vaker vrienden uit om te chillen of ga je liever naar de ander toe?

Rob: "Altijd hier, want ik merk dat als je het zelf niet organiseert, dat de ander het dan ook niet doet.
Evelien: "Maar doe je dat dan zodat je daarna naar een ander toe kan?"
Rob: "Nee helemaal niet. Ik heb liever dat het gewoon doorgaat. Liever een keer extra bij mij thuis, dan dat ik moet zeggen van; het was de vorige keer ook al hier, we doen het niet."

En daar blijkt inderdaad niks van gelogen: hij biedt nu al zijn appartement aan om een drankje te doen met zijn nieuwe commissieleden van komend studiejaar, waar Evelien deel van uitmaakt. Rob kan zich dus alvast voorbereiden op een overhoring van de punten die hij tijdens dit interview heeft verzwegen. Nader verslag hiervan zal volgen!

Wat voor cijfer geef je jezelf voor gastvrijheid?

Rob: "Een 9. Iedereen mag altijd langskomen en mee-eten. We maken altijd de deur open, maar wel met één voorwaarde: je mag maar 1x aanbellen. Als je ongeduldig bent, laten we je wachten." 

!!! Gij zijt dus gewaarschuwd !!!

Rob, bedankt voor de tijd die en het enthousiasme dat je in dit interview hebt willen steken!