Eindactiviteit AK

Gepubliceerd op: 05/07/2022

Het is al jaren goed gebruik om het Actief Kader jaar af te sluiten met een eindactiviteit, zo ook dit jaar. Op woensdag 29 juni was het zover; we verzamelden aan het begin van de middag bij de Interpolis. Terwijl we op de bus aan het wachten waren, was men nog druk aan het speculeren over wat de activiteit zou zijn. De redelijke vermoedens dat we zouden afreizen naar de wipe-out baan in Zoelen, wakkerde bij velen vreugde aan, terwijl bij een enkeling de paniek toesloeg. 

Buschauffeuse Marieke bracht ons inderdaad naar Zoelen om onze levens te gaan wagen op de wipe-out baan. Nadat iedereen zijn of haar zwemkleding had aangetrokken, zijn leven had weggetekend door akkoord te gaan met het eigen risico en iedereen zich had gehuld in een zwemvest en helm was het tijd om in groepen de verschillende obstakels te trotseren. 

Mijn groep begon met gezonde spanning bij de welbekende ‘Big Red Balls’. Slechts een enkeling wist alle vier de ballen uit te spelen en de overkant te halen. 

Hierna kwamen nog verschillende banen aan bod, de een nog spectaculairder dan de andere. Tevens de een nog angstaanjagender dan de andere. Zo maakten een aantal ook flinke klappen. Klappen die je op tv nog minimaal vier keer in de herhaling terug zou zien. 

Nadat iedereen zonder ernstige kleerscheuren de obstakels had doorstaan en iedereen zich even op had kunnen frissen, bracht buschauffeuse Marieke ons naar het pittoreske centrum van Tiel. Hier werd onder het genot van een hapje en een drankje de dag nabesproken. 

Bovendien werden tijdens het diner de winnaars van de commissieladder bekend gemaakt. Het was een spannende strijd dit jaar maar de eerste plek was toch echt weggelegd voor de Congrescommissie, ook de Almanakcommissie en de Circulairecommissie hadden het er niet slecht vanaf gebracht en eindigden op een tweede respectievelijk derde plek. 

Op de terugreis richting Tilburg moest het langverwachte hoogtepunt van de dag nog komen. Heusschen was zo vrij geweest om een recent WFR-artikel over de schoonheid van DEBRA voor te bereiden. Hij heeft ons met veel passie alles bijgebracht over dit richtlijnvoorstel, waarvoor dank!

Eenmaal teruggekomen in Tilburg werd door velen de avond nog voortgezet. In eerste instantie met een aantal halve liters op het terras en voor de liefhebbers werd de Polly tot in de late uurtjes onveilig gemaakt. Al met al dus een ontzettend geslaagde dag!