Borrelvlog en borrelverslagen!

Gepubliceerd op: 28/06/2022

We hebben dit collegejaar weer volop kunnen genieten van de borrels bij Patries, dat is dan ook te zien in de borrelvlog en te lezen in de borrelverslagen. Veel kijk en leesplezier! 

Constitutieborrel (CoBo) – 31 augustus 2021 
Aniek Tijdink 
Nadat Bestuur LII op maandag 30 augustus ingehamerd was als het nieuwe bestuur der T.F.V. ''De Smeetskring'', was het de dag daarna tijd om dit te vieren. Op dinsdag 31 augustus vond de Constitutieborrel van Bestuur LII plaats en tevens de eerste borrel van dit collegejaar. Vanaf 20.30 uur kwam iedereen langzaam binnengedruppeld en nadat de corona-check voldaan was, nam iedereen plaats aan een tafeltje. Het was een gezellige avond waarop iedereen elkaar weer even heeft kunnen bijpraten over zijn of haar avonturen in de zomervakantie, waarbij tevens het bier rijkelijk vloeide. 

Dies Ledenborrel – 5 oktober 2021 
Aniek Tijdink 
Op 5 oktober vond de Dies Ledenborrel plaats. Alle leden waren uitgenodigd om de 52e verjaardag van T.F.V. ''De Smeetskring'' te vieren. Naast dat deze respectabele leeftijd al een reden is tot een groot feest, zorgde de afschaffing van de 1,5 meter ook voor een goede feeststemming. Deze stemming werd al duidelijk door de ontvangst met een shot Schrobbelèr.  

Daarnaast zorgde een DJ ervoor dat de voetjes van de vloer gingen, en vanaf het moment dat er meerdere biertjes in de man zaten, stond er een lange rij voor de ingehuurde photobooth. Op deze manier was iedereen ervan verzekerd met de nodige herinneringen naar huis te gaan. Ik denk dat we allemaal goed genoten hebben. 

Novemberborrel – 10 november 2021  
Evelien Smits 
Naast dat dit de maandelijkse 'Heuvel-borrel' was, was deze avond ook de bekendmaking van de studie- en skireisbestemming. Rond 21:00 uur stond iedereen klaar voor de onthulling van beide reizen. Echter, de skireiscommissie bleek nog niet klaar te zijn voor deze avond, en hield de bestemming dus nog even geheim. De studiereis was daarentegen al tot in de puntjes uitgewerkt en was klaar om bekendgemaakt te worden. De hints die afgelopen week via de socials waren vrijgegeven, waren vrij duidelijk, en meerdere leden hadden al een sterk vermoeden waar de reis naartoe zou gaan. En jawel hoor, LISSABON EN PORTO! Hoe leuk! En ik bleek niet de enige te zijn die deze bestemming aantrekkelijk vond, de interesselijst stroomde vol. 

Een glaasje Port mocht natuurlijk niet ontbreken die avond. 

Nieuwjaarsborrel en pubquiz - 11 januari 2022  
Evelien Smits 
Dinsdag 11 januari vond de eerste borrel van het nieuwe jaar plaats. Helaas waren we destijds weer gedegradeerd naar het doen van een (treurig?) drankje achter de laptop (Corona lijkt een never-ending story...). Maaaaar dat mocht de pret niet drukken, want quizmaster Sammy Verpoort wist er een allesbehalve treurige wending aan te geven. Zijn enthousiasme spatte ervanaf, en wat een vaart had hij erin; de 60 vragen had hij er nog nét niet in een uur doorheen gejaagd. Dat de borrel al vrij snel teneinde was, maakte helemaal niet uit, want de échte borrelfanaten hebben de after bij Evelien thuis mee mogen maken. En wat was het gezellig; er werd, naast ouderwets pilsen, gedanst, gezongen en gesport, wat een avond!  

'Good to be back'-borrel - 1 februari 2022  
Evelien Smits 
Deze borrel vierden we dat we (eindelijk) weer fysiek in De Heuvel Gallery kunnen borrelen (en nu hopelijk voor altijd!). De pitchers gingen bij Patries als zoete broodjes over de toonbank, waaruit bleek dat de lockdown (bepaalde) leden gieriger dan ooit had gemaakt als het op alcohol aankwam. Er werden weer gulzig adjes getrokken, waardoor meerdere leden hem goed hadden hangen toen we (al) om 22:00 uur de kroeg moesten verlaten (i.v.m. de coronamaatregelen). 

Wettenbundelborrel – 22 februari 2022 
Aniek Tijdink 
Op 22 februari vond de welbekende wettenbundelborrel plaats. De datum was niet het enige mooie aan deze dag, ook de borrel was weer mooi. Zo’n 180 man verzamelde in de Heuvel Gallery om hun wettenbundel van Loyens & Loeff op te halen. Er waren weer versoepelingen dus er was geen verplichte zitplaats meer. Aan het einde van de avond was de dansvloer dan ook drukbezocht. 

Pubquiz en borrel met Quantera Global - 15 maart 2022 
Aniek Tijdink 
Op dinsdag 15 maart vond er weer een maandelijkse ledenborrel plaats. Tijdens deze borrel sloot Quantera Global aan en werd er een pubquiz gespeeld. Bij binnenkomst werden de groepjes verdeeld en de medewerkers van Quantera werden verdeeld over de groepjes. Met Sammy en Mike (van Quantera) als quizmasters werd de avond afgetrapt. Hier kwamen we er al snel achter dat Sammy blijkbaar over een grotere algemene kennis beschikt dan de meeste mensen in de Nachtwacht, want ik denk dat er zelden zoveel vragen gegokt zijn tijdens een pubquiz. Na deze leuke pubquiz werd er nog nagepraat onder het genot van een biertje en het welbekende spel Stef Stuntpiloot. 

Jazzborrel - 21 maart 2022  
Evelien Smits  
De Smeetsweek werd afgetrapt met een borrel op de maandagavond. Tijdens de TALV werd er door een lid geopperd om de borrels af en toe aan te kleden met een leuk jasje. En die leuke jasjes waren zeker aanwezig! Deze borrel had namelijk het thema 'Jazz' met als dresscode 'casual chique', dus dan weet je al genoeg; de mannen deden hun meest funky colbert aan en de vrouwen lieten hun meest creatieve kant zien. De jazz-borrel was natuurlijk niet compleet zonder een bijpassende live-band. Het jazzorkest uit Bergen op Zoom maakte deze aangeklede borrel dan ook helemaal af! 

Almanakborrel met Joanknecht - 5 april 2022 
Aniek Tijdink 
Het is inmiddels alweer april en dat betekent tijd voor een nieuwe maandelijkse ledenborrel. Deze maand stond de borrel in het teken van de almanak. De Almanakcommissie heeft afgelopen jaar hard gewerkt aan de almanak en mocht deze dan ook eindelijk uitdelen en presenteren op deze borrel.  

De leden waren niet de enigen die benieuwd waren naar de almanak, ook medewerkers van Joanknecht waren aanwezig. Het was weer een geslaagde borrel en ook de almanak met als thema ‘Smeetskring on tour’ heeft de hele avond veel bewondering gekregen. 

Word Actief Borrel – 13 april 2022  
Evelien Smits 
Voorafgaande aan de Word Actief Borrel vond de eerste- en tweedejaarsactiviteit plaats, waarbij al flink wat alcohol vloeide. Natuurlijk kunnen eerste- en tweedejaars als de beste tegen alcohol, dus als je niet zou weten dat ze van tevoren al drankspelletjes hadden gedaan, was er niks te merken.... Zelf ging ik, zoals bij elke borrel, op de wijntour (jaja, altijd zóete witte wijn ;)). De alcohol hadden sommige mensen nodig om de zenuwen voor hun commissiepraatje te onderdrukken. Logisch, want leden van de Smeetskring zijn best eng soms. Toen alle bestuursfuncties en commissies besproken waren, kon het echte borrelen beginnen. Hatseeee! 

Spoorparkborrel 12 mei 2022 
Layla Passet 

Dit jaar was het tijd voor een nieuw concept wat de maandelijkse borrels betreft. In mei begint het vaak weer wat mooier weer te worden, dus het Spoorpark lijkt dan de ideale plek voor een borrel. Het weer zat gelukkig mee, dus de leden konden op een kleedje in het Spoorpark bijpraten onder het genot van een drankje. Een goed idee van het bestuur en zeker voor herhaling vatbaar als je het mij vraagt! 

Bekendmakingsborrel – 13 juni 2022 
Evelien Smits  
Op maandag 13 juni werden de commissies en tevens het nieuwe bestuur van komend studiejaar bekendgemaakt. Al bij de ingang van De Nachtwacht werd duidelijk in welke commissie je zat, aangezien je een naamkaartje met je naam en je commissie kreeg opgespeld. Het doel van de avond was je andere commissieleden opsporen tijdens de borrel, maar daar kreeg je pas tijd voor na de bekendmaking van het nieuwe bestuur. Al vrij snel nadat de borrel was begonnen, werden de kandidaatsbestuursleden naar beneden geroepen. Vol spanning zaten de leden te wachten op het moment dat Sammy zijn woordje klaar had, want we wilden gewoon ZSM (!!!) weten wie het nieuwe bestuur zou worden! De week vóór de bekendmaking hadden we al (voor extra commissiepunten) kunnen raden wie het nieuwe bestuur zou worden, dus sommige (kandidaats)bestuursleden waren voor onze commissie geen verrassing. En jawel hoor, daar kwamen ze, de kaboutertjes, één voor één de trap af, in de volgende volgorde: Rutger van Elk (penningmeester), Louka Geurts (secretaris), Floor Nijenhuis (vicevoorzitter) en Lucas van Laarhoven (voorzitter).  

We wensen ze veel succes en vooral plezier toe het komende jaar!