Kroegmoppen deel II

Gepubliceerd op: 07/06/2022

Nog eventjes en dan zit het studiejaar er weer op. Gelukkig kunnen we sinds de tweede helft van het collegejaar eindelijk zonder restricties in de kroeg staan, heerlie de peerlie! Voor sommigen van jullie zal dat dan ook wel aan de (rode) cijfers op Osiris te zien zijn, maar deze tentamenperiode biedt een nieuwe ronde, dus nieuwe kansen! En vergeet vooral niet af en toe te ontspannen door een kijkje te nemen op de Circulaire-pagina, de moppen van Guus zullen je ongetwijfeld aan het lachen brengen ;) Succes met de laatste loodjes en wie weet zien we elkaar binnenkort djeeeensend in de kroeg!

Een man zit in de kroeg te staren naar een vrouw die iets verderop staat. De vrouw kijkt terug en begint verlegen te glimlachen. De man loopt op haar af en zegt: 'Jij doet me echt denken aan die knappe actrice van vroeger.' 'O ja?' zegt ze terwijl ze licht begint te blozen. 'Ja,' zegt de man. 'Dat is nu ook zo’n lelijk kreng!'

Berrie en Ronnie en staan samen in de kroeg. Aan het eind van de avond zijn ze de laatste twee klanten die nog overgebleven zijn. Berrie roept de barman, wijst op een leeg glas dat aan de andere kant van de bar staat en zegt: 'Zullen we wedden voor 50 euro dat ik vanaf hier in dat glas kan plassen?' De barman kijkt naar Berrie, die duidelijk zo zat is als een kanon, kijkt dan naar het glas dat zeker 3 meter verderop staat en zegt: 'Haha, dat haal je nooit! Maar dan wil ik wel eerst die 50 euro zien!' Dus Berrie gooit 50 euro op de bar, doet zijn broek omlaag en begint te plassen. Zijn straal komt nog niet halverwege en de barman lacht zich kapot: 'Haha, hoe kon je dat nou doen? Je weet toch zelf ook wel dat je dat nooit ging halen!' 'O ja klopt, dat dacht ik al wel,' antwoordt Berrie. 'Maar ik heb net voor 100 euro met Ronnie gewed dat als ik hier de bar zou onderpissen, dat jij er dan om zou lachen!'

Een man komt de kroeg binnen en roept naar de barman: 'Voor mij een biertje, voor de rest van de kroeg een biertje, en jij neemt er zelf ook een!' 5 minuten later roept hij weer: 'Voor mij een biertje, voor de rest van de kroeg een biertje, en jij neemt er zelf ook een!' En weer 5 minuten later nog een keer: 'Voor mij een biertje, voor de rest van de kroeg een biertje, en jij neemt er zelf ook een!' Waarop de barman zegt: 'Nou, de rekening begint wel op te lopen met al die rondjes, zou je niet eens tussentijds afrekenen?' 'Ik heb geen geld barman!' antwoordt de man. De barman wordt witheet van woede en sleept de man naar buiten. 10 minuten later komt de man weer binnen; 2 blauwe ogen, een bloedneus en een paar tanden uit zijn mond, en hij roept: 'Voor mij een biertje, voor de rest van de kroeg een biertje, maar niet voor jou barman, want jij wordt er agressief van!'

Een man zit in de kroeg bier te drinken als er een aantrekkelijke vrouw binnenkomt. Zij gaat tegenover hem zitten en begint flirterig met haar haar te spelen. De man merkt dit op, gaat naar haar toe en stelt zich voor. Zij kijkt hem recht in zijn gezicht aan en fluistert in zijn oor: 'Luister, ik naai iedereen en alles! Waar je maar wilt, bij jou, bij mij, hier in de kroeg. Het maakt me allemaal niets uit. En zo ben ik al jaren. Ik vind het heerlijk en wil niets anders!' Zegt die man: 'Geinig! Ik ben ook advocaat, bij welk kantoor werk jij?'