Eerste- & Tweedejaarsactiviteit - Spoorpark Spelen

Gepubliceerd op: 19/04/2022

Na een dag vol bewolking en wisselende regenbuien werd een paar uur voor aanvang van de allereerste Spoorpark Spelen duidelijk dat deze helaas binnen moesten plaatsvinden. Dat mocht echter de pret niet drukken. De Nachtwacht werd het decor voor de nu omgedoopte ‘Nachtwacht Wedstrijden’.

De spellen zouden er iets anders uitzien door de beperkt beschikbare ruimte, maar de essentie bleef hetzelfde; proberen eeuwige roem te verkrijgen door de andere teams te vernederen tijdens het doen van drankspelletjes. De verschillende strijdtonelen waarop deze titanenstrijd zal plaatsvinden waren Beerpong, Stresspong, Twister, ‘Wie ben ik?’ en ‘Raad het drankje’.

Ik werd in team 5 geplaatst en kreeg medegedeeld dat we direct door mochten naar ‘Raad het drankje’. Aangekomen op het strijdveld werd duidelijk dat groepje 6 onze tegenstander was. Het spel bestond uit twee rondes: één ronde mét alcohol en één ronde zónder alcohol. De ronde mét alcohol stond als eerste op het programma. Deze ronde was voor ons team gesneden koek, terwijl groepje 6 de smaak van Sambuca niet kon plaatsen. De echte lijdensweg begon pas bij de alcoholvrije ronde. Hier werden we blootgesteld aan de gruwelen van koude koffie, tomatensap, pure aanmaak en augurkensap. Ook deze ronde wonnen we, dus de eerste slag was gewonnen. Door naar de volgende.

Als tweede activiteit gingen we naar ‘Wie ben ik?’.

Deze ronde verliep ook weer vlekkeloos, totdat we tegen het probleem aanliepen dat een van mijn medestrijders onze eigen penningmeester Sander niet kende, en ook niet helemaal wist wat zijn titel was. Deze ronde verliep dus iets minder goed. Desondanks gingen we met 3 van de 10 punten en frisse tegenzin door naar het Stresspong-spel.


Hier kwamen we tot de conclusie dat onze hand-oog coördinatie toch niet helemaal was wat we ervan hadden verwacht. Er zat dan ook niets anders op dan proberen de schade te beperken. Na wat tactisch tijdrekken had het andere team met 4-0 gewonnen, maar we hebben ze toch twee punten ontnomen.

Als vierde activiteit mochten we door naar het echte werk, Beerpong.

Dit ging ons al een stuk beter af; hier kwamen wij máár 2-0 achter te staan in de strijd tegen groepje 2. Daarna ging het voor onze tegenstander alleen maar bergafwaarts. Sammy had namelijk zin om mee te doen. Dit was een waar doodvonnis voor groepje 2, aangezien Sammy geen bal raak gooide. De slag werd uiteindelijk gewonnen met een 3-2 zege, dus we namen 6 punten mee richting de laatste ronde.

Deze laatste ronde was Twister.

Hier had Gijs de leiding over het spel. Helaas besloot hij dat het draaiwiel zonde van de tijd was en koos hij zelf de kleuren uit waar je op moest gaan staan. Dit heb ik geweten, want na 3 rondes was ik al toe aan een fysiobehandeling. Gelukkig was de rest van mijn team een stuk leniger en hebben we toch twee rondes gewonnen. 4 punten in de pocket.

Na alle rondes kwamen we allemaal bij elkaar voor de einduitslag. De grote finale was voor ons, groepje 5, te hoog gegrepen aangezien we niet verder dan de één na laatste plek kwamen. Groepje 3 en 4 waren uiteindelijk de finalisten en zij gingen in een bloedstollend spannende quiz de slag bepalen. Hier kwam groepje 3 als grote winnaar uit de bus en gingen zij met de eeuwige roem aan de haal. Gelukkig was er voor ons nog de kans om het verdriet weg te drinken tijdens de ‘Word Actief-borrel’, die erna plaatsvond.

Al met al dus een geslaagde activiteit, die geweldig was georganiseerd door de eerstejaarscommissie!