Brabant Business Tour 2022

Gepubliceerd op: 10/04/2022

De Brabant Business Tour is, zoals de naam al doet verklappen, een rondrit door het mooie Noord-Brabant. Hierbij zouden drie prachtige bedrijven hun deuren openen voor leden van T.F.V. “De Smeetskring” om te laten zien dat Brabant niet alleen een prachtplek is om te wonen, maar ook om te werken.

De dag begon vroeg in de morgen. De avonturiers van de Smeetskring moesten om 8.15 uur verzamelen in hartje Tilburg waar de bus, welke hen de hele dag zou begeleiden, om 8.30 uur zou verschijnen om de leergierige studenten op te halen. De chauffeur, die de bus naar het drietal kantoren zou navigeren, had net 3 dagen zijn busrijbewijs, dus zowel voor de buschauffeur als voor de leden van de Smeetskring zou het een dag vol nieuwe ervaringen worden. 

Het kantoor dat de dag zou aftrappen was ABAB, gelegen in ons eigen Tilburg (voor de liefhebbers: tegenover de McDonalds). Bij ABAB stond een heus welkomstcomité te wachten op de, nog wakker wordende, studenten. Het welkomstcomité bestond uit 3 personen, welke ons tijdens het kantoorbezoek zouden begeleiden. ABAB had in de gaten dat het vroeg was en speelde hier dan ook goed op in. Zo stond er in de vergaderzaal, die gereserveerd was voor de Smeetskring, allerlei cakejes, genoeg water, thee en, niet te vergeten, heerlijke koffie om het enthousiasme dat nog overschaduwd werd door de slapende oogjes even aan te wakkeren. 
Zodra iedereen voorzien was van drinken, kon de presentatie van ABAB beginnen. In deze presentatie werd er van alles verteld over het bedrijf zelf, hoe ze te werk gaan en hoe de sfeer binnen het bedrijf is. Deze sfeer konden we daarna zelf proeven tijdens de rondleiding door het kantoor. Zodra iedereen terug was, had ABAB een leuke quiz opgezet waarbij er vier teams werden gemaakt, welke tegen een muur aan een kant van de vergaderzaal moesten gaan staan.

Als één van de teamleden een antwoord op een vraag dacht te weten, moesten ze naar de andere kant van de vergaderzaal rennen waar een buzzer stond. Het team dat als eerste bij de buzzer was, mocht de vraag beantwoorden. Tijdens al dat rennen bleek maar weer dat fiscalisten het vooral niet van hun fysieke attributen moeten hebben en blij moeten zijn dat ze een goed stel hersenen hebben.
De afsluiting van de quiz was tevens de afsluiting van het kantoorbezoek bij ABAB. Het was echter geen afscheid van het kantoor aangezien we ze aan het eind van de dag weer zouden zien tijdens de borrel.

Hierna reed onze buschauffeur op het altijd gezellige Breda af. Hier zouden we het kantoor van Mazars bezoeken. We waren hier eerder dan verwacht, dus helaas stond de koffie nog niet direct klaar. Gelukkig was het gastvrije Mazars er als de kippen bij en hadden ze dit binnen no-time geregeld. Pluspunten voor de inzet!
Ook hier kregen we een presentatie over hoe het bedrijf in elkaar zit en hoe de medewerkers het ervaren. 

Na de presentatie hadden ze een leuke Q&A opgezet. Iedereen kreeg een kladblok en een pen. Op dit kladblok mochten ze een aantal vragen schrijven en anoniem in een tas doen. Het personeel van Mazars ging vervolgens één voor één een papiertje met een vraag uit de tas halen en deze beantwoorden. De vragen mochten overal over gaan. Zo zijn er vragen geweest over de toekomst van het bedrijf en de fiscaliteit, maar ook over de vrijmibo’s en de gratis koffie.
Na de Q&A stond er een heerlijke lunch te wachten in de kantine van het kantoor.

Toen iedereen verzadigd was, kregen we een rondleiding en een afsluitende Kahoot-quiz.

Het laatste kantoorbezoek was bij Van Oers. We hebben hier niet ver voor hoeven rijden aangezien ook dít kantoor zich in Breda bevindt. Onze vicevoorzitter was echter niet helemaal goed ingelezen in dit kantoorbezoek, want hij was er niet van op de hoogte dat Van Oers in Breda twee kantoren naast elkaar heeft zitten. Zo stonden we dan ook in eerste instantie bij het verkeerde kantoor binnen. Gelukkig wees de vriendelijke receptioniste ons hier snel op en vonden we zonder enige verdere problemen de weg naar het juiste kantoor.
Bij binnenkomst kregen we de gelegenheid om onze jassen aan de kapstok te hangen en werden we de vergaderzaal in begeleid, waar een mooie goodiebag op ons stond te wachten.

Na een leuke, inhoudelijke presentatie over het bedrijf en de verschillende filialen van de kantoren, stond er een casus te wachten op de fiscalisten van onze vereniging. Deze werden in 2 groepen opgelost met de hoognodige hulp van de mensen van Van Oers. Zo werd het laatste kantoorbezoek afgesloten met wat uitdaging voor de leergierige studenten.

Hoewel het laatste kantoorbezoek erop zat, was de pret nog niet voorbij, want een gezellige en leerzame dag als deze moet natuurlijk worden afgesloten met een borrel. Een borrel om nog even met je medestudenten en de mensen van ABAB en Van Oers na te praten over de dag en de vele verschillende ervaringen.

Een topdag om niet snel te vergeten!