Cycling Dinner 2022

Gepubliceerd op: 21/02/2022

Met twee stormen in aantocht was het weer op de avond van woensdag 16 februari niet al te best. Toch weerhield dit 26 Smeetskringers er niet van om op hun fiets te stappen en door regen en wind deel te nemen aan het Cycling Dinner van dit jaar.  

Iedereen kreeg een paar dagen van tevoren te horen welke gang en met welk thema er gekookt moest worden. Het thema van dit jaar was ‘feestdagen’, en waar ik dan al gauw denk aan Kerst en Pinksteren, blijkt wel dat de activiteitencommissie toch over meer creativiteit beschikt. Zo ontving ik zelf samen met mijn kookpartner Layla de feestdag ‘Palio’ uit Italië. Op dat soort momenten ben je toch weer blij dat Google bestaat. 

Om 18.00 uur ging de eerste gang van start en ik mocht aanschuiven in Tilburg-Noord bij Rowan en Wouter. Zij hadden als thema 'Koningsdag' en wij genoten van een Koninginnensoep. Dat de mannen om 17.30 uur nog in de supermarkt stonden om de boodschappen te doen, deed niet af aan hun oog voor detail. Tijdens het eten van de soep werden we aangekeken door de hoofden van Willem-Alexander die zorgvuldig op de Hertog-Jan kratten waren geplakt.  

Na de soep stapten we op de fiets richting het centrum voor het hoofdgerecht. Hier genoten we van een heerlijke Paella gemaakt door Stijn Heusschen en Sebastiaan. Stijn heeft een passie voor koken en de taakverdeling was dan ook duidelijk. Terwijl Stijn achter het fornuis stond, zorgde Sebastiaan ervoor dat de wijnglazen goed gevuld bleven. Nadat we ook hier onze borden netjes leeg hadden gegeten, mochten we doorfietsen naar ons eigen gerecht. 

Blijkbaar is ‘Palio’ een paardenrace in Italië en Layla en ik besloten dan ook de avond af te sluiten met een Italiaanse Scroppino. Om 22.00 uur zat ook de laatste gang erop en konden de scoreformulieren ingevuld worden. 

De duo's werden dit jaar namelijk beoordeeld op kookkunsten en gastvrijheid. Het duo met de meeste punten ging met een prijs naar huis. De gelukkige winnaar was het duo dat bestond uit Stijn en Sebastiaan. De avond werd voor velen nog samen voortgezet bij Sammy thuis. 

Bedankt aan de activiteitencommissie voor de organisatie!