Hoe gastvrij is.... Lotte?

Gepubliceerd op: 18/02/2022


Vrijdagen staan voor de meeste derdejaarsstudenten fiscale economie in het teken van het geven van fiscale rechtshulp bij S.F.R. "De Smeetskring". Zo ook voor Lotte en mijzelf. Vrijdagmiddag is dus hét perfecte moment om te kijken hoe gastvrij Lotte is als je jezelf uitnodigt bij haar thuis. Eigenlijk was het de bedoeling dat ik zowel mijzelf als Twan zou uitnodigen bij Lotte, maar Twan moest helaas afhaken vanwege coronaklachten. Aangezien Lotte's fietsband al een maand of 3 lek is, gaan wij samen op de Go scooter vanuit rechtshulp naar haar studentenhuis.  

Eenmaal aangekomen bij Lotte thuis, krijg ik gelijk een kopje koffie aangeboden. Dat is nou nog eens gastvrij. Vol trots vertelt ze over haar nieuwe koffiekopjes die ze afgelopen week heeft gekocht. 

Kun je wat over jezelf vertellen? 

Lotte: "Ik ben Lotte, ik ben 21 jaar en ik zit nu in mijn derde jaar van de studie Fiscale Economie. Ik kom uit de Achterhoek, maar woon eigenlijk al vanaf het begin van mijn studie in Tilburg."  

Krijg je wel eens onverwacht mensen op bezoek? 

Lotte: "Niet heel vaak, maar soms wordt er tijdens de colleges wel eens afgesproken om later die middag bij mij thuis te chillen." 

Kende je al iemand in dit huis voor je hier kwam wonen? 

Lotte: "Nee, dat niet. Eerst woonde ik in Tilburg West, maar ik wilde graag dichter bij het centrum wonen. Ik heb toen gewoon via Facebook gereageerd op een advertentie waarin stond dat er een kamer vrijkwam." 

Wat vind je zo leuk aan dit huis? 

Lotte: "We wonen hier met 14 studenten. Dat is best veel, maar daardoor is er altijd wel iemand om samen mee te eten of een wijntje mee te drinken. Ook vind ik de locatie van het huis echt top. Je zit op loopafstand van het station en het centrum." 

Waarom ben je een tijdje geleden verhuisd naar een andere kamer binnen hetzelfde huis? Waarom heb je niet dezelfde kamer behouden of ben je naar een ander huis gegaan? 

Lotte: "De kamer waar ik eerst in zat was best wel klein. Een huisgenoot ging verhuizen naar een studio in Tilburg en daardoor kwam zijn kamer vrij. Dat was best een grote kamer, dus dat zag ik wel zitten." 

Hoe vaak kook je?  

Lotte: "Ik denk dat ik degene ben die het vaakste kookt in het huis, haha. Maar ik vind het ook leuk om te koken. Ik vind het leuk om dingen te koken waar ik veel tijd en moeite in stop, en dat ik daar dan veel complimentje over krijg." 

Wat kook je dan zoal? 

Lotte: "Gisteren heb ik bijvoorbeeld paella gemaakt. Daar zit best veel tijd en moeite in, maar dat is het ook zeker waard." 

Lotte liet mij een foto zien van de paella die zij gisteren heeft gemaakt.  

Dat ziet er inderdaad heel erg lekker uit. Ik had gewild dat ik gisteren was langsgekomen, hihi. 
 

Stel je zou hier niet wonen, wat zou je dan van dit huis vinden? 

Lotte: "Dan zou ik het echt een zooitje ongeregeld vinden. Het kan hier af en toe best chaotisch zijn en overal in het huis staan lege flessen en kratjes bier, omdat niemand zin heeft om deze weg te brengen." 

Wat vind je de leukste plek in het huis en welke plek vermijd je liever? 

Lotte: "Het dakterras is zeker weten de leukte plek van het huis. In de zomer zitten we daar vaak met het hele huis en staat daar de barbecue vaak aan. De porno-wc vermijd ik liever. Op die wc hangen allemaal posters van vrouwen. Hier gaan eigenlijk alleen de mannen van het huis naar de wc en die staan dan ook. Dat vind ik een beetje vies." 

En dan last, but not least.... 

Wat is je leukste Smeetskringherinnering? 

Lotte: "Oei, dat is een lastige vraag. Dat zijn er wel meerdere, denk ik. De jaarlijkse garden party staat zeker hoog, maar eigenlijk zijn de meeste borrels wel leuke herinneringen, haha."