Kroegmoppen deel I

Gepubliceerd op: 13/12/2021

Ook dit collegejaar zal Guus jullie weer voorzien van een reeks moppen. Aangezien er momenteel (helaas) niet zoveel te beleven valt tijdens de avonduren in de (Nederlandse) kroegen, zal het lezen van deze kroegmoppen misschien wat nostalgische gevoelens oproepen... Ach, tijdens de tentamenweken zouden we toch niet op stap zijn gegaan (of toch wel?). Met deze fraaie moppen van Guus kom je lachend de tentamenperiode door. Veel succes met jullie tentamens!

Barend komt met een bedroefd gezicht de kroeg binnen. Hij gaat zitten en zegt tegen de barman: 'Voor mij 2 dubbele whisky.' De barman schenkt dus 2 whisky in, waarna Barend allebei de glazen in één keer achteroverslaat en zegt: 'Doe er nog maar 2.' Ook deze verdwijnen in no-time zijn keel in. 'Gaat eigenlijk wel alles goed met jou?' vraagt de barman als hij voor de 5e keer inschenkt. 'Nee, het gaat eigenlijk helemaal niet goed,' zegt Barend bedroefd terwijl hij gebaart dat de barman nog eens de glazen moet vullen. 'Maar wat is er dan aan de hand?' vraagt de barman verbaasd terwijl hij de glazen volschenkt. 'Ja…,' begint Barend, terwijl hij met tranen in zijn ogen zijn twee glazen naar binnen giet, 'als jij had wat ik heb, dan zou jij precies hetzelfde doen… Schenk nog eens bij.' 'Maar wat heb je dan precies?' vraagt de barman terwijl hij nog eens bijschenkt. Barend drinkt zijn ene glas leeg, leunt naar voren en zegt: 'Ik heb…,'drinkt zijn andere glas leeg en zegt vervolgens: 'Ik heb geen geld.' 

Na een iets te gezellig avondje bij café Bolle loopt Samantha verdwaald over straat. Ze ziet een politieagent lopen en vraagt aan hem de weg naar het Piusplein. 'Daar staat u nu precies bovenop mevrouw,' zegt de agent. 'Ooooh,' zegt Samantha, terwijl ze bijna vallend een paar stappen naar achter zet, 'vandaar dat ik het niet kon vinden!'  

Een man komt ’s ochtends met een blauw oog en een gebroken neus bij zijn werk aan. 'Wat is er met jou gebeurd?' vraagt zijn collega. 'Nou, ik was gisteren met mijn oma naar de kroeg om haar 90ste verjaardag te vieren. Op een gegeven moment zit er een dode vlieg in de Sherry van mijn oma. Mijn oma roept de ober en zegt op strenge toon: "Ober, zorg er ogenblikkelijk voor dat dit stuk ongedierte hier verdwijnt!” Kwamen ze vervolgens met 3 man om mij naar buiten te gooien.' 

Herman komt de kroeg binnen. Op de grond zit een man met een lange baard op een spijkerbed met een tulband op zijn hoofd. Dus Herman, die dit toch wat bijzonder vindt, loopt naar hem toe en vraagt: 'Is dit de eerste keer dat jij hier bent?' 'Nee,' zegt de man. 'Ik ben fakir.'  

Een man komt de kroeg binnen en bestelt 5 bier die hij zo *taktaktaktaktak* achter elkaar naar binnen gooit. Vervolgens bestelt hij 4 bier die hij ook weer *taktaktaktak* in zijn keel laat verdwijnen. Daarna bestelt hij er 3 *taktaktak*, dan 2 *taktak* maar als hij bij de laatste is aangekomen houdt zijn maag het niet meer en hij gooit alles eruit. 'Ik snap er niks van,' zegt hij tegen de barman. 'Hoe minder ik drink, hoe zatter ik word!'