Wijnproeverij

Gepubliceerd op: 04/12/2021

Omdat vernieuwing op zijn tijd geen kwaad kan, stond op woensdag 24 november een gloednieuwe activiteit op het programma; de wijnproeverij. Gekleed in ‘business casual’ verzamelden we eind van de middag bij Bet Kolen. Hier stond sommelier Jasper klaar om ons de fijne kneepjes van het wijnproeven te leren. Wijnproeven is namelijk, zoals sommelier Jasper zelf vertelde, een serieus vak.  

De wijnproeverij werd afgetrapt met een licht mousserende Portugese witte wijn met de smaak van citrus, tropisch fruit en honing. Omdat we allen toch best dorstig waren, werd het ene glas nóg beter gevuld dan het andere. Nadat we dus ruimschoots hebben kunnen genieten van de eerste wijn, werd de tweede wijn ingeschonken. Deze Duitse wijn zou het beste tot zijn recht komen in combinatie met een Thaise curry of zeevruchten. Hoewel dat voor ons die middag niet op het menu stond, werd er wel een heerlijke borrelplank geserveerd.  

Na twee witte wijnen, werd het tijd voor een overheerlijke rosé. Het betrof een Nederlandse rosé met smaak van frisse aardbeien en frambozen. Omdat tijdens de jaarlijkse Garden Party steeds maar weer blijkt dat menig Smeetskringer niet vies is van een goed glas rosé, ging ook deze rosé met veel plezier naar binnen. Vervolgens mochten we ons gaan wagen aan de rode wijnen. Een krachtige Portugese wijn, fruitige Italiaanse wijn en een zachte Spaanse wijn kwamen voorbij. Ook deze vielen erg in de smaak, al was men het niet altijd eens over welke rode wijn nou de lekkerste was. Nadat ook de zesde en daarmee laatste wijn was opgedronken, werd de avond veelal thuis voortgezet.   

Al met al was het een geslaagde activiteit, die wat mij betreft ook volgend jaar weer mag terugkeren. Want wie slaat er een goed glas wijn nou af? Tot slot wil ik de Activiteitencommissie bedanken voor het feit dat zij, ondanks alle beperkingen, toch nog een leuke fysieke activiteit hebben weten neer te zetten.