Beknopte travelguide voor Lissabon en Porto

Gepubliceerd op: 01/12/2021

Na twee jaar afwezigheid, staat het toch weer op het programma: de jaarlijkse studiereis. Op 18 maart zullen we met 28 enthousiaste studenten en 2 even enthousiaste docenten afreizen naar het zonovergoten Portugal. Daar zullen we niet één, maar maar liefst twee steden bezoeken, te weten Lissabon en Porto, om daar vervolgens 9 dagen op een leerzame manier het land en de cultuur te leren kennen. Om je alvast een beetje warm te maken, volgt hier een korte travelguide met wat praktische info en een kort inzicht in wat we gaan doen.

Lissabon is de hoofdstad van Portugal. Het ligt op een kleine 3 uur vliegen van Amsterdam en met zijn 2.9 miljoen inwoners vormt het de meest westelijke grote stad van continentaal Europa.
Na Lissabon is Porto de tweede grootste stad van Portugal. De stad staat vooral bekend om de herkomst van, de naam zegt het al, Port. Dit alcoholische drankje wordt in de omgeving van Porto geproduceerd en van daaruit geëxporteerd naar de hele wereld.

We zullen allereerst neerstrijken in de hoofdstad Lissabon. Het centrum van de stad wordt gevormd door Baixa Pombalina. Voor de taalkundigen onder ons; de ‘benedenstad’. Deze buurt vormt het hart van de stad en hier ligt dan ook het belangrijkste plein van de stad, Rossio. Van hieruit kan je met een nostalgische tramlijn door heel de stad kronkelen. Deze wereldberoemde tram mogen we dan ook zeker niet missen op onze reis.  
Verder is Lissabon, net als San Francisco, gelegen aan een baai. Om de vergelijking helemaal compleet te maken, hebben de Portugezen ook maar besloten om een soort Golden Gate Bridge aan te leggen. Deze prachtige brug mag natuurlijk óók niet ontbreken in het programma.  
Ten slotte is dat niet de enige bezienswaardigheid die te vergelijken is met een andere wereldstad. Lissabon beschikt ook over een Christus de Verlosser, die uitkijkt over de baai van de stad.

Na 5 dagen zullen we verder reizen naar Porto. Zoals eerder gezegd staat de stad bekend om de Port. Dit is echter niet de enige alcoholische drank die daar vandaan komt. Porto is namelijk omgeven door rijke wijnranken waar verschillende mooie wijnen vandaan komen. Daarom zullen we met z’n allen een geheel verzorgde wijntour door deze mooie wijnheuvels ondernemen.

Dit zijn slechts enkele hoogtepunten van de reis. We zullen nog veel meer leuke en interessante activiteiten ondernemen. Dit mag je natuurlijk niet missen! Tot 8 december zijn de inschrijvingen geopend. Wees er daarom snel bij en schrijf je in