Actief Kader Weekend 2021

Gepubliceerd op: 22/10/2021

Anderhalve week geleden was het dan eindelijk zover; voor het eerst sinds de uitbraak van de pandemie vond het Actief Kader Weekend plaats. Aan het weer zou het niet gaan liggen: een prachtige weersvoorspelling van enkel zon en fijne temperaturen. Na vrijdagmiddag verzameld te hebben begon de fietstocht naar het Heukeloms Hoefke. Eenmaal aangekomen werden na enige vertraging de eerste biertjes en wijntjes genuttigd, en werd het tijd voor een maaltijd om goed voorbereid te zijn op de lange avond en nacht die nog zouden komen. 

Na het eten was het tijd om ons in de outfit voor de avond te hijsen. Op de paklijst stond immers een verkleedoutfit met de eerste letter van je naam aangegeven. Van holbewoners tot stuntpiloten, de meest creatieve outfits waren van de partij.  
Een goede voorraad koud bier was noodzakelijk voor de activiteit van vrijdagavond: de allereerste Smeetskring Beer-olympics. Verdeeld in 10 teams gingen de leden de strijd aan in een vijftal spellen. Rond middernacht was er (bijna) een einduitslag. Op de laatste plaats, met een score van een sobere 0 (!!) punten, ging team 9 het weekend slecht van start. Meedoen is belangrijker dan winnen zullen we maar zeggen. Voor de eerste plaats in het klassement was echter een finale nodig. Hoe anders dan middels een bierestafette kon een winnaar bepaald worden?

Enigszins opvallend waren de glazen van team 5 het snelst leeg, en dus moest team 8 de tweede plaats accepteren en zag dit team een Schrobbelèr-sjaal aan haar voorbij gaan.  
Hoewel het programma voor vrijdag ten einde was, gold dit zeker niet voor de avond zelf. De muziek klonk tot diep in de nacht in het Hoefke.  

Zaterdagochtend waren de katers en het tekort aan nachtrust niet de enige obstakels. Menigeen zag zijn of haar fiets in het voetbaldoel, op het dak of in het klimrek. Nadat alle tweewielers weer op de grond stonden, was het tijd om middels een fietstocht richting de middagactiviteiten te ontnuchteren. Na een klein half uurtje stond er bij 'De Drie Vennen' een heerlijke lunch klaar. Met een goedgevulde maag waren we klaar voor een uurtje snookergolf.

Maar liefst 18 holes werden afgewerkt en een drankje was dan ook meer dan verdiend, ook om ons klaar te maken voor de puzzeltocht.  
Op een drie- of vier-persoons skelter werd de tocht middels een routebeschrijving afgelegd, met hier en daar listige instructies.

Al snel werd dan ook bij een afbeelding van Luuk de Jong de eerste fout gemaakt. Een mooie route door het Oirschotse bos bracht ons terug bij Piet Plezier, waar Jan de puntentelling bijhield. Erg toevallig was het wel dat de organisatie, de activiteitencommissie, deze middag er met de eerste plaats vandoor ging.  

Terug bij het Heukeloms Hoefke was het al tijd voor het avondeten. Een friettafel moest zorgen dat er voor de avond, welke inmiddels een traditionele invulling kent, een goede bodem werd gelegd.  
Gehuld in de prachtige blauwe Smeetskring-polo’s, de koelingen gevuld met bier, en huidig bestuur LII als band, kon de cantus beginnen.

Het duurde niet lang tot de eerste overtreding van de regels werd geconstateerd en dus de eerste draai aan het straf-radje plaatsvond. Na de vele adtjes, straffen en uiteraard prachtig gezongen liederen kende het feest van zaterdagnacht een prachtig startschot: luidkeels werden de twee jarigen, Aniek en Sander, toegezongen om hun verjaardag te vieren.
Ondanks de lange dag werd het feest wederom tot in de late uurtjes voortgezet.  

Voorzien van enkele uurtjes slaap was het zondagochtend tijd voor de grote schoonmaak. Blijkbaar stoot een Smeetskringer zich wél twee keer aan dezelfde steen, gezien de vele fietsen die wederom niet veilig gestald zijn en dus (wéér) hun verplaatsing naar het dak of klimrek moesten ondervinden.  
Na een laatste ontbijt was helaas het moment aangebroken om terug te keren naar Tilburg. Met kleine oogjes kunnen we terugkijken op een weekend dat zich kenmerkt door weinig slaap, heel veel gezelligheid, (iets teveel) biertjes en prachtige herinneringen.