Tax & Skills-event 2021

Gepubliceerd op: 18/10/2021

Woensdag 6 oktober was het dan eindelijk weer zover; een fysiek tax & skills-event. Na een lange corona-periode waarin alle events online moesten plaatsvinden, konden we ditmaal onze soft-skills weer bijspijkeren in het Mercure Hotel in Tilburg. Als fiscalist dien je namelijk niet alleen over fiscale kennis te beschikken, ook andere vaardigheden, de zogenoemde soft-skills, worden steeds belangrijker. 

Zoals altijd waren er verschillende fiscale kantoren aanwezig om elk een andere workshop te verzorgen. Dit jaar waren de aanwezige kantoren: Accon avm, EJP, Govers, Joanknecht en Loyens & Loeff. Joanknecht verzorgde echter geen workshop, maar zij waren wel aanwezig bij het diner aan het einde van de dag, zodat de studenten nog vragen konden stellen. Elke student had de mogelijkheid om twee van de vier workshops te volgen. 

Accon avm gaf een workshop over timemanagement. Het ging hier om de bewustwording van je tijdsindeling per week. De presentatie begon met een aantal feitjes over hoeveel tijd een gemiddeld persoon bezig is met een bepaalde activiteit per week. Vervolgens was het de bedoeling dat de studenten een realistisch schema zouden maken van hoe hun week eruitziet. Het idee hierachter was dat de studenten zich meer bewust zouden worden van hoeveel tijd zij ergens aan besteden. 

Voor een workshop over presenteren en netwerken kon je terecht bij EJP. Ook dit is een erg belangrijke softskill voor de aanstaande fiscalisten. Er werd een aantal tips gegeven hoe je dit het beste kan aanpakken. Vervolgens was het aan de studenten om zich te presenteren voor de groep. De studenten die dit volgens EJP het beste deden, kregen een leuk bierpakket mee naar huis. 

Tijdens de workshop van Govers werd er aandacht besteed aan de zogenoemde ‘elevator pitch’. Eerst werd er uitgelegd waar dit begrip vandaan komt en in welke gevallen je een elevator pitch inzet. Govers gaf een aantal voorbeelden van en tips voor een succesvolle elevator pitch. Vervolgens was het de beurt van de studenten. Zij kregen de opdracht om, met de voorbeelden en tips in het achterhoofd, een pitch te houden over waarom zij hebben gekozen voor hun studie fiscaal recht of fiscale economie.  

Bij Loyens & Loeff kwamen de verschillende gedragsstijlen aan bod. Niet iedereen is immers hetzelfde. Eerst werd er uitgelegd wat de positieve en negatieve eigenschappen zijn van iedere gedragsstijl. Daarna werd er een aantal situaties voorgelegd en was het de bedoeling dat de studenten zouden uitleggen hoe elke gedragsstijl in die situatie zou reageren. Als laatste heeft iedereen een vragenlijst ingevuld om er op die manier achter te komen onder welke gedragsstijl je zelf valt.  

Na afloop van de workshops was het tijd voor de borrel. Hier konden de studenten en de werknemers van de deelnemende kantoren napraten over de workshop onder het genot van een drankje. Daarna was het tijd voor het heerlijke driegangendiner. Elk deelnemend kantoor had haar eigen tafel. De studenten wisselden elk gerecht van tafel, zodat er nog met verschillende kantoren contact kon worden gelegd. Na het diner was het tijd om de deelnemende kantoren te bedanken en weer naar huis te gaan. 

Er kan worden teruggekeken op een geslaagde editie van het Tax & Skills-event, die gelukkig weer fysiek kon plaatsvinden. Alle aanwezige kantoren, nogmaals bedankt voor jullie onmisbare bijdrage aan deze dag! Daarnaast willen wij de soft-skillscommissie bedanken voor het organiseren van deze zeer geslaagde dag!