Eerste- en tweedejaarsactiviteit + Openingsborrel

Gepubliceerd op: 27/09/2021

Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zover; de eerste- en tweedejaarsactiviteit vond plaats, met aansluitend de openingsborrel.  

Eenmaal verzameld om 19 uur op het Pieter Vreedeplein, werden de eerste- en tweedejaars in groepjes opgedeeld om het tegen elkaar op te nemen met Crazy 88. Door de afwezigheid van de voorzitter van de eerstejaarscommissie mocht Stan het welkomstwoord op zich nemen. Hij maakte toen al duidelijk dat team 5 er met de winst vandoor zou gaan.  

Via de gemaakte appgroepen moesten de groepjes hun bewijsmateriaal doorsturen zodat het bestuur en de commissie de juiste hoeveelheid punten konden toerekenen. Na het verlaten van het Pieter Vreedeplein stroomden sommige appgroepen meteen vol, terwijl andere groepen nog even op zich lieten wachten. Dit zorgde er natuurlijk voor dat er bij de organisatie fanatiek besproken werd wie er kans zou maken op de winst. 

Ondertussen kregen wij (=de eerstejaarscommissie) beelden binnen van deelnemers die druk bezig waren met piramides bouwen (waarbij we zelfs iemand een sigaret zagen opsteken), maar er werd ook een Smeetskring-sticker boven de trap van het Paleis-Raadhuis gehangen.  

Als laatste opdracht moesten ze om 21 uur aansluiten bij de openingsborrel in de Heuvel Gallery. Zodra iedereen binnen was, werden de laatste punten bij elkaar opgeteld om te kijken wie er met de winst vandoor zou gaan. De stand van de nummers 1 en 2 lagen zelfs zó dicht bij elkaar dat het van de controle van één opdracht afhing. Voordat de winnaar aangekondigd kon worden, moest van groep 4, het team van Sander, gecontroleerd worden of het telefoonnummer dat ze geregeld hadden van een horecamedewerker ook echt was. Gelukkig hadden ze het zo geregeld dat dit belletje door de microfoon kon, zodat iedereen kon meegenieten. Helaas hebben we geen gesprek kunnen horen, omdat ze niet had opgenomen. Hierdoor ging de winst naar groep 7, het team van Anna. Als prijs mochten de eerste 2 groepjes een doos met mini Schrobbelèr in ontvangst nemen. Deze werden natuurlijk meteen genuttigd.  

Ondanks het feit dat er géén gebrek aan zelfvertrouwen was, heeft het team van Stan hem toch een beetje in de steek gelaten. Maar gelukkig heeft hij op de borrel zijn revanche kunnen pakken met het Mexxen!