Word Actief: Voorzitter

Gepubliceerd op: 11/03/2021

Word actief! bestuur lii %282%29 large

Deze week vertellen de laatste bestuursleden van T.F.V. ‘’De Smeetskring’’ je meer over de inhoud van hun bestuursfunctie. Mocht je geïnteresseerd zijn om volgend jaar plaats te nemen in het 52ste bestuur der T.F.V. ‘’De Smeetskring’’ en wil je het daar eens over hebben, schroom dan niet om ons te benaderen. In dit artikel zal ik, Yde Bolsenbroek, meer vertellen over de functie van voorzitter. Want wie wil nou niet de voorzitter zijn van dé mooiste (fiscale) vereniging van Nederland? Als jij op deze vraag volmondig ja zou antwoorden of je bent geïnteresseerd in waar de voorzitter van T.F.V. ‘‘De Smeetskring’’ zijn tijd in investeert, lees dan vooral verder.

Als voorzitter begint je bestuursjaar al vroeg in de zomer, je gaat dan samen met een andere bestuurder langs alle partners om dan te bespreken hoe de samenwerking vorm wordt gegeven voor het komende jaar. Dit is gelijk één van de taken die je op je krijgt als voorzitter, je bent namelijk degene die de externe contacten van T.F.V. ‘‘De Smeetskring’’ onderhoudt. Dit heb ik ervaren als een hele leerzame en uitdagende taak, omdat je altijd goed bewust moet zijn van de belangen van degene met wie je het gesprek voert en de belangen van de Smeetskring. Verder leer je zo ook natuurlijk vele nieuwe recruiters en medewerkers van organisaties kennen wat je netwerk ten goede komt.

Ook binnen de vereniging heb je een rol. Zo neem je een aantal commissies onder je hoede, namelijk de Acquisitiecommissie, de Soft-skillscommissie, de Vakliteratuurcommissie en Tiende Penningcommissie. Je houdt een oogje in het zeil en bent de directe schakel tussen commissies en de rest het bestuur. Verder spoor je de commissies aan en laat je ze hun eigen koers varen. Het begeleiden van deze commissies heb ik ervaren als erg leuk en natuurlijk gezellig.

Elke maandag vindt overigens de bestuursvergadering plaats. Als voorzitter stel je hier de agenda voor op en leid je deze vergadering. Tijdens deze vergaderingen bespreek je van alles over de vereniging en wat er die week te wachten staat. Ook heb je de mooie taak om de ALV en TALV te leiden. Tijdens deze belangrijke vergaderingen verantwoord jij de beslissingen die jullie als bestuur genomen hebben en vraag je om input van de leden.

Wat ik het meeste waardevolle aan een bestuursjaar bij T.F.V. ‘‘De Smeetskring’’ vind is voor mij een lastige keuze. Zo is een band opbouwen met bestuursgenoten al een hele mooie ervaring. Je zit in hetzelfde schuitje en je moet er samen iets van maken. Als bestuur run je natuurlijk de vereniging wat creativiteit, denkvermogen en inspanning vereist. Ook zul je soms ongemakkelijke dingen moeten doen of sta je voor moeilijke keuzes, maar dat zijn uiteraard de dingen waar je het meest van leert.

Een bestuursjaar is intens maar wel een enorm speciaal jaar van je studietijd, dus heb jij hier interesse in of heb je nog vragen neem dan vooral contact met mij op. En wie weet ben jij volgend jaar wel de voorzitter van bestuur LII!