Word Actief: Vicevoorzitter

Gepubliceerd op: 09/03/2021

Word actief! bestuur lii %282%29 %283%29 large

Deze week vertellen de laatste bestuursleden van T.F.V. ‘’De Smeetskring’’ je meer over de inhoud van hun bestuursfunctie. Mocht je geïnteresseerd zijn om volgend jaar plaats te nemen in het 52ste bestuur der T.F.V. ‘’De Smeetskring’’ en wil je het daar eens over hebben, schroom dan niet om ons te benaderen. In dit artikel zal ik, Aniek Tijdink, je meer vertellen over de functie van vicevoorzitter.

Als vicevoorzitter ben je verantwoordelijk voor de interne zaken binnen de vereniging. Zo ben je verantwoordelijk voor alle activiteiten die door het bestuur worden geregeld. Denk hierbij aan kantoorbezoeken, tentamentrainingen, borrels en Actief Kader-uitjes. Je regelt mogelijke locaties, onderhoudt de contacten en voorziet de leden van de nodige informatie over de dag zelf.

Naast het organiseren van de activiteiten die door het bestuur worden geregeld, begeleid je ook het Actief Kader en ben je dus ook het eerste aanspreekpunt voor de actieve leden. Je bent ook later in het jaar rond april verantwoordelijk voor de werving van het Actief Kader. Hiervoor hou je de gesprekken en maak je uiteindelijk de verdeling van de commissies.

Je begeleidt zelf ook een aantal commissies. Afgelopen jaar heb ik de Activiteitencommissie, Bedrijvendagencommissie, Congrescommissie, Eerstejaarscommissie en de IBT-commissie mogen begeleiden. Hier zal je ook redelijk wat vergaderingen voor hebben. Dit zorgt weer voor leuke contactmomenten met de actieve leden. Hoewel dit jaar de activiteiten voornamelijk online plaats hebben kunnen vinden is het heel leuk om samen met de commissies mooie evenementen op te zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het congres van afgelopen november en leuke informele activiteiten gedurende het jaar.

Onder je verantwoordelijkheden van vicevoorzitter vallen ook het opstellen van de jaaragenda en het inplannen van de activiteiten. Daarnaast zorg je ook voor de promotie van de vereniging. Je zal op verschillende open dagen en introductiedagen aanwezig zijn om T.F.V. ‘’De Smeetskring’’ te promoten. Ook zal je samen met de Eerstejaarscommissie je in de TOP-week inzetten voor het werven van nieuwe eerstejaarsleden.

Het leuke aan de functie van vicevoorzitter vind ik voornamelijk het sociale aspect door het vele contact met de leden . Op de activiteiten maak je praatjes met de leden en met commissievergaderingen spreek je ook veel actieve leden. Daarnaast is het natuurlijk mooi om te zien hoe je samen met een commissie of je bestuur een activiteit tot een goed einde brengt. Voor mij is dit een hartstikke leerzaam en leuk jaar. Samen met je andere bestuursleden draag je natuurlijk bepaalde verantwoordelijkheden om een vereniging voor ongeveer 700 studenten draaiende te houden, maar het is ook vooral een jaar vol leuke ervaringen. Je leert heel veel nieuwe mensen kennen, neemt deel aan veel mooie en toffe evenementen en hebt het heel gezellig samen met je bestuur.

Lijkt de functie van vicevoorzitter jou interessant en/of heb je nog wat vragen? Stuur mij dan vooral een berichtje of stuur een mailtje naar vicevoorzitter@smeetskring.com, dan gaan we een keertje samen koffie drinken.