Verslag Tax & Skills-event 2021

Gepubliceerd op: 03/02/2021

Ccsoft skills large

Op woensdag 3 februari vond het Tax & Skills-event plaats. De Softskillscommissie heeft weer goed zijn best gedaan om er een geslaagd evenement van te maken. De bedoeling van het event is de studenten softskills bij te leren die in de collegebanken niet zoveel aan bod komen, maar gedurende de loopbaan wel heel belangrijk zijn. Het is ondertussen een vanzelfsprekendheid dat óók dit event digitaal plaatsvond. De deelnemers kregen allemaal een borrelbox thuis gestuurd onder het motto: Want niets is leuker dan snacks voor bij de taks! De digitale borrel kan natuurlijk niet tippen aan de normale fysieke borrel, maar het is wel een aangenaam alternatief. De vier aanwezige bedrijven bij deze editie waren: Quantera Global, Bird & Bird, BonsenReuling en Accon avm.

Het programma startte ’s middags om 13:00. Elk bedrijf was verantwoordelijk voor het organiseren van een workshop. Quantera Global verzorgde een workshop die zag op het onderhandelen met de Belastingdient en andere partijen. In de workshop werd er voornamelijk ingegaan op hoe studenten het huidige (corona)studentenleven ervaarden. Bird & Bird gaf een workshop over solliciteren. Waar moet je aan denken als je gaat solliciteren en hoe moet je CV eruit zien? De workshop van Bonsenreuling ging over het onderhouden van klantencontact en het gebruiken van gesprekstechnieken. Op welke manier houd je contacten in stand en hoe voer je zakelijke gesprekken? Tot slot werd er door Accon avm een interessante workshop inzake timemanagement verzorgd. Timemanagement is zowel in de studententijd als in het bedrijfsleven erg belangrijk. Een dag telt immers maar 24 uur en deze dienen zo optimaal mogelijk te worden benut.

Iedere student nam deel aan twee van de vier workshops. Na afloop van de workshops vond er nog een gezamenlijke online borrel plaats via zoom. Onder het genot van een welverdiend borrelpakket konden de eventueel resterende vragen aan de kantoren worden gesteld en konden de gesprekken worden voortgezet. Aan het einde van de dag kon iedereen weer op zijn fiets naar huis, of in dit geval, zijn laptop weer dichtklappen. Al met al hebben de Softskillscommissie en de aanwezige bedrijven, onder ongebruikelijke omstandigheden, een mooi en vooral leerzaam event neergezet, bedankt hiervoor!