Verslag Tax & Skills-event 2020

Gepubliceerd op: 04/03/2020

Tn foto large

Woensdag 5 februari was het zover, het was tijd voor alweer de derde editie van het Tax & Skills-event. Hét event dat volledig in het teken staat van de soft-skills van de fiscale student. Als fiscalist dien je namelijk niet alleen over fiscale kennis te beschikken, ook andere vaardigheden, de zogenoemde soft-skills worden steeds belangrijker. Gelukkig waren Accon avm, HLB Nederland, Grant Thornton en DRV Accountants & Adviseurs bereid om de deelnemende studenten de nodige soft-skills bij te brengen.

Terwijl de deelnemende kantoren de laatste voorbereidingen troffen, druppelden vanaf half twee de eerste studenten binnen. Nadat alle deelnemers hun persoonlijke dagprogramma’s hadden opgehaald, was het om twee uur tijd voor de eerste workshopronde. Tijdens de workshop van Accon avm werd door de studenten een DISC-test gedaan. Op basis van de vragen uit de DISC-test kregen de studenten inzicht in hun persoonlijkheid en op welke manier hun persoonlijkheidstype van pas kon komen in de werksfeer. Grant Thornton gaf een workshop inzake communicatie. Er werd uitleg gegeven over de over de valkuilen tijdens het communiceren. Bijvoorbeeld hoe dingen die logisch en simpel lijken best eens over het hoofd gezien kunnen worden bij goed communiceren. Met deze communicatietips konden de studenten gelijk aan de slag in een voorbeeldcasus. Studenten moesten in groepjes een adviseur en een klant spelen, er moest dan vooral gelet worden op de manier van communiceren.

HLB Nederland begon hun workshop met do’s en don’ts wat betreft cv’s en sollicitatiebrieven, hierna werd er ingegaan op de luisteren, samenvatten en doorvragen methode (LSD methode). Studenten mochten in een voorbeeldcasus aan de hand van de LSD methode tot een advies voor een klant komen. DRV Accountants & Adviseurs gaf een originele workshop, namelijk over het fithouden van het brein. Veel mensen staan wel met enige regelmaat in de sportschool, maar wat kan je doen om je brein fit te houden? Hiervoor werden een aantal tips gegeven en de studenten konden hiermee gelijk oefenen door middel van een aantal interactieve opdrachten.

Na de eerste workshopronde was het, na een korte pauze, tijd voor de studenten om te wisselen van workshop. Iedere student heeft op deze manier twee van bovenstaande workshops kunnen volgen. Na de tweede workshopronde was het tijd voor de borrel. Onder het genot van een drankje werd door de studenten en de medewerkers van de kantoren nagepraat over de gegeven workshops. Direct na de borrel konden de aanwezigen aan tafel voor het driegangendiner. Tijdens het diner werden de gesprekken voortgezet en werd er genoten van het heerlijke eten. Nadat ieder zijn toetje op had en de deelnemende kantoren waren bedankt, kwam er een eind aan de dag. Het was tijd voor iedereen om huiswaarts te keren, maar niet voordat iedereen de gloednieuwe Smeetskring-gadgets in ontvangst had genomen.

Al met al kan er worden teruggekeken op een geslaagde editie van het Tax & Skills-event. Alle aanwezige kantoren, nogmaals bedankt voor jullie onmisbare bijdrage aan deze dag!