Tilburg University Cantus 2018

Gepubliceerd op: 07/09/2018

Tn tuc afbeelding large

Net zoals ieder jaar werd ook dit jaar het collegejaar ingeluid met de Tilburg University Cantus. Op maandag 3 september konden wij allemaal onze mooie Smeetskring polo aantrekken om vervolgens met veertig gelukkige Smeetskring leden ons te begeven naar het Koningsplein. Een paar gelukkigen onder ons kregen last minute te horen dat ze toch nog mee konden!(1) Rond de klok van half acht begaven wij ons naar de ingang waarbij de bierfeuten en tafelhoofden gekozen werden. De cantus werd ingeluid met het Wilhelmus waarna het bier rijkelijk vloeide. Na enkele cantusliederen zat de stemming er goed in en zongen de omwonende mensen ook mee vanaf hun balkon. Na een korte pauze werd het feest vervolgd, maar al snel verloren we al een van onze leden aan de bewaking. Dit kon de stemming echter niet drukken en we vervolgden het gezang. Helaas moeten aan alle mooie dingen een eind komen en moesten we het Koningsplein uiteindelijk verlaten. Verscheidene leden onder ons maakten de verstandige keuze om naar huis te gaan, maar een aantal van ons maakten de verstandigere keuze; de festiviteiten doorzetten in de stad. Al met al was het een zeer geslaagde avond! Namens T.F.V. “De Smeetskring” wil ik graag de organisatie van de TUC bedanken voor deze mooie cantusavond en tot de volgende editie! Proost!

Voetnoten: (1) Zo ook de auteur van dit artikel