Tax & Skills-event 2019

Gepubliceerd op: 25/02/2019

Tn img 2909 large

Op woensdag 6 februari mocht een veertigtal studenten de druilerige omstandigheden van buiten inruilen voor de warmte van het Mercure Hotel voor de tweede editie van het Tax & Skills-event. Het evenement gericht op de soft skills van de studenten. Het werken in de fiscaliteit vereist namelijk niet enkel fiscale kennis, een fiscalist dient ook over andere, sociale vaardigheden te beschikken. Vier kantoren stonden klaar om de kennis over deze vaardigheden van de studenten op peil te brengen of te houden.

Nadat vanaf half 2 de deelnemers binnen kwamen gedruppeld en de dagindeling hadden ontvangen, kon het evenement afgetrapt worden. Iris Vermeulen, voorzitter van de Soft-Skillscommissie, hield het openingswoord waarna de commissie de deelnemers naar de juiste zaal begeleidde voor de eerste workshop van de dag. De studenten waren bij een van de vier aanwezige kantoren ingedeeld voor de eerste workshopronde. Er waren zeer interessante workshop-onderwerpen, vaak voorafgegaan door een korte introductie om het kantoor wat beter te leren kennen. Accon■avm hield een sollicitatietraining, hierbij passeerden verschillende onderwerpen de revue. Zo ging het over het cv, LinkedIn en uiteraard het sollicitatiegesprek. Andersen Tax & Legal had een originele insteek door de ademhaling van de participanten centraal te stellen, daarnaast lieten ze communicatieposities onderwerp van gesprek zijn. EJP Accountants & Adviseurs hield een workshop over presenteren en netwerken, waarbij deelnemers op het einde van de workshops de opgedane kennis in de praktijk toe mochten passen middels een pitch, voor de beste drie stond EJP-bier klaar. Joanknecht focuste zich, na de kantoorintroductie, op communicatiestijlen. De deelnemers hadden op voorhand een test ingevuld om te bepalen wat voor communicatietype zij waren. Het merendeel herkende zichzelf in de resultaten bij het in ontvangst nemen van de testresultaten. Na de eerste workshopronde volgde een korte pauze, waar studenten enthousiast de ervaringen van de eerste ronde deelden met elkaar. Na de pauze was het tijd voor de tweede en laatste workshopronde van de dag.

Na de tweede ronde stond de borrel op het programma, hier konden de studenten en de medewerkers van de aanwezige kantoren onder het genot van een drankje hun ervaringen delen van de dag. Aansluitend op de borrel vond het driegangendiner plaats. Onder het genot van het voortreffelijke diner werd verder kennis gemaakt met de kantoren en werden de workshops verder besproken. De dag werd afgesloten met een dankwoord richting de deelnemers, de kantoren en de commissie. Voordat het Mercure verlaten werd, mochten de deelnemers als kers op de taart nog een Smeetskring-goodiebag in ontvangt nemen.

De deelnemende studenten hebben hun soft skills een mooie impuls kunnen geven op deze tweede editie van het Tax & Skills-event. Bij dezen willen we de deelnemende kantoren nogmaals hartelijk danken voor hun aanwezigheid!