Tax & Skills-event

Gepubliceerd op: 15/02/2018

Tn img 4840 large

Na lang afwachten en enorm veel speculatie was het vorige week zover: de primeur van het Tax & Skills-event! De dag zou in het teken staan van de ontwikkeling van sociale vaardigheden. De zogenaamde softskills. Deze vaardigheden dient elke fiscalist (in spe) te bezitten en vandaar dat deze dag van grote waarde zou zijn.

Nadat iedereen gearriveerd was en zijn of haar persoonlijke map met de dagplanning had bemachtigd, was het tijd om de dag te beginnen. De organiserende commissie liet er geen gras over groeien en de voorzitter van het evenement, Pepijn van Eijk, nam het woord. Na een korte introductie was het aan eenieder om zich te begeven naar de desbetreffend ruimte waarin de eerste workshop zou worden gegeven.

De schone taak om de aanwezige studenten deze dag wat softskills bij te brengen, was weggelegd voor 4 kantoren: accon■avm, HLB Van Daal, Quantera Global en Van Oers. Omdat het voor menig student de eerste kennismaking met deze MKB-kantoren was, waren de aanwezige medewerkers gelukkig bereid om een inleidende presentatie over het kantoor in kwestie te geven. Vervolgens was daar het moment om zelf aan de slag te gaan met onze softskills: waarom zijn ze zo belangrijk en hoe kun je ze verbeteren? Zo gaven Quantera Global en Van Oers een workshop over onderhandelingstechnieken: hoe kom je samen tot het beste compromis? Bij HLB Van Daal was de cliënt het uitgangspunt: hoe houd je een goed adviesgesprek? En tot slot was er accon■avm met een workshop over pitchen, anders gezegd: een spoedcursus hoe-overtuig-ik-iemand-binnen-1-minuut? Helaas kon elke student slechts aan twee workshops deelnemen, maar dat deze allemaal een succes waren bleek wel uit de enthousiaste reacties tijdens de pauze en de netwerkborrel. Bij dezen willen we de deelnemende kantoren dan ook hartelijk danken!

Na de workshops volgde er een korte borrel, waar nog even op een informele manier nagepraat kon worden met medestudenten en werknemers van de deelnemende kantoren. Na enkele goudgele drankjes werd iedereen verzocht een plekje te zoeken voor het diner. Tijdens het diner werd er volop genoten van het goede en kleurrijke eten en werd de dag nog verder geëvalueerd. Wederom op een informele en fijne wijze. Nadat de laatste hapjes van het dessert werden opgepeuzeld werd het tijd om huiswaarts te gaan, maar niet voordat de deelnemende bedrijven en de commissie werden bedankt voor hun inzet en tijd.

Al met al kan er worden geconcludeerd dat de eerste editie van het Tax & Skills-event ontzettend is geslaagd en dat eenieder waardevolle skills heeft mogen ontwikkelen. Hierbij nogmaals: Tax & Skills-event commissie bedankt!