Tax Cooking Night 2018

Gepubliceerd op: 19/11/2018

Tn img 2417 large large

De Tax Cooking Night. Het klinkt in ieder geval al lekker catchy. Op 1 november ’18 vond dit vernieuwde evenement voor het eerst plaats. De dag begon in stadscafé de Spaarbank. Hier werden de deelnemende kantoren en – studenten verwelkomd onder het genot van een lekkere borrel. Het ijs tussen de studenten en de medewerkers van de kantoren werd al snel doorbroken en er werd prettig geïntegreerd. Na een uurtje te hebben geborreld, was het tijd om te vertrekken. De benenwagen werd aangezwengeld en de koers werd gezet op de kookworkshoplocatie Bij Maud.

Eenmaal op locatie en na een korte introductie over het hoe en wat, kon het culinaire geweld beginnen. Als eerste kwam de amuse aan bod. Onder het mom: “Eén loempia is geen loempia” was het plan om twee mini loempia’s te maken met bijpassende garnituur. Dit lukte bij de één beter dan de ander. De ervaring leert in ieder geval dat filodeeg een geduchte tegenstander is. Nadat de amuse was genuttigd, was het tijd om door te draaien en kwam het voorgerecht naar voren. Een heuse cocktail van kippendij, kerriemayo, mango, lente ui en veldsla moest tot stand komen. Dit ging geheel zonder problemen! Er kon dus worden geconcludeerd dat de leercurve enorm stijl was. De grootste uitdaging moest echter nog komen: het hoofdgerecht. Er kwam een stuk zalmlende tevoorschijn, waar menig Canadese bruine beer ‘u’ tegen zegt. Dit stuk vis verpesten, kon worden gezien als een culinaire misdaad en iedereen ging dus uiterst secuur te werk. Als sides werd nog een gremolata duo puree van zoete aardappel en ‘gewone’ aardappel geserveerd, daarbij waren – mijn persoonlijke favoriet – een paar gegrilde groene asperges te vinden. Nadat het hoofdgerecht was opgepeuzeld, was het tijd om nog even rustig na te genieten met een goede kop koffie en wat ijs. De eerste editie van de Tax Cooking Night was uiterst geslaagd! Dit had natuurlijk nooit gekund zonder de inzet en culinaire vaardigheden van de deelnemende kantoren en – studenten. Daarom zou ik hierbij RSM, Quantera Global, Van Oers, HLB van Daal en de deelnemende studenten van harte willen bedanken.

Wellicht tot de volgende Tax Cooking Night?