Levend Cluedo & College Kick-off Pubquiz

Gepubliceerd op: 20/09/2020

Llcluedo large

Levend Cluedo/Crazy-88

Het is dinsdag 8 september vroeg in de avond wanneer een aantal groepjes als heuse detectives opzoek gaan naar de moordenaar van oud-bestuurslid Sylvio. Gebaseerd op het welbekende spel Cluedo gingen zij op zoek naar de locatie, de dader en het moordwapen. Met niet meer dan een raadsel en een paar algemene weetjes over dit al dan niet geliefde bestuurslid. Zij moesten drie cruciale feiten van dit dramatische delict boven water brengen. Gelukkig beschikten de kandidaten over hulpmiddelen die zij konden gebruiken om meer te weten te komen over deze tragedie. Naast het raadsel en de weetjes kregen zij een Crazy88-lijst mee. Voor elke vijf uitgevoerde opdrachten waren 2 hints van één van de verdachtes te verdienen. De uiteenlopende opdrachten hadden een hechte groepsband tot gevolg waardoor de teams steeds beter samen gingen werken. De uitdagingen: Roep tegen een willekeurige fietser: “Hé dat is mijn fiets!” en “Laat zien dat je iemand zoent maar dan zonder dat je iemand zoent.”, scoorden op dat aspect erg goed. Voor de detectives die als eerste de moord zouden oplossen stond een heerlijk flesje bubbels koud…

College Kick-off Pubquiz

Na afloop van het levend Cluedo was de College Kick-off Pubquiz georganiseerd in de Heuvel Gallery. Deze bestond uit maar liefst acht verschillende categorieën met onder andere: Muziek, Sport, Netflix & Chill, Tilburg en natuurlijk De Smeetskring. Ondanks dat veel deelnemers al langer in ons geliefde Tilburg studeren, viel dat niet meteen van de scoreblaadjes af te lezen. De vakkundig in elkaar gezette vragen zorgden ervoor dat de anderhalve-meter keurig gewaarborgd werd. Naarmate de biertjes vorderden gingen de scores tot verbazing van de jury ook omhoog. Tot op heden is nog onduidelijk of dat door de alcoholische versnaperingen kwam of omdat de mobieltjes stiekem tevoorschijn kwamen. Eén ding stond als een paal boven water. Team Emma spande, net als bij het levend Cluedo, wederom de kroon en ging er met de fles bubbels vandoor. Er klonken beschuldigingen van matchfixing maar deze bleven bij vermoedens. Wellicht is dat een zaak voor de detectives van een eventueel opvolgend levend Cluedo. De gezellige avond werd afgesloten op het terras.