Kroegentocht i.s.m. Andersen Tax & Legal

Gepubliceerd op: 30/04/2018

Tn img 4917 large large

Net voordat de meeste studenten toch écht hard moeten gaan studeren voor de laatste tentamens van het collegejaar stond er een heuse kroegentocht i.s.m. Andersen Tax & Legal op de planning. Het concept ‘kroegentocht’ is de Tilburgse student natuurlijk niet vreemd. Vol enthousiasme vertrokken we dan ook naar café Kandinksy, een speciaalbiercafé met meer dan 200 verschillende biertjes! Sommigen enthousiastelingen kregen al meteen keuzestress, gelukkig was er al een selectie voor ons gemaakt. Ter plekke volgde een eerste kennismaking met onze gasten van de avond, de medewerkers van Andersen Tax & Legal, veelal oud-studenten van Tilburg University. Zij vonden het stiekem natuurlijk hartstikke leuk weer even terug te zijn in hun geliefde studentikoze Tilburg.

Nadat iedereen zijn biertje op had (voor sommigen kwam dit moment sneller dan voor anderen), vertrokken we naar café Bolle. Nadat we wederom voorzien waren van een drankje, was het tijd onze fiscale kennis eens te testen. Middels een aantal vragen namen alle aanwezige studenten het individueel tegen elkaar op. Al snel bleef er nog maar een select groepje over, de fiscale crème de la crème van de Smeetskring. Het bleef tot het laatste moment spannend, echter kan er uiteindelijk maar één de winnaar zijn.

Nog maar net bijgekomen van de strijd vertrokken we naar het derde café: Gin Fizz. Hier stond een proeverij van drie heerlijke gin tonics op ons te wachten, zodat iedereen weer even op adem kon komen. Dit was echter maar van korte duur, want de strijd werd heviger dan ooit tevoren. De aanwezige deelnemers werden namelijk ingedeeld in twee teams. Eén team besloot als teamnaam te kiezen voor ‘winning’, waarna het andere team de rol van underdog vol trots aannam als team ‘kansloos’. Je kunt natuurlijk al raden wie er gewonnen heeft….. hoogmoed komt voor de val!

De avond werd afgesloten met de lenteborrel bij onze tweede stamkroeg De Nachtwacht. Hier stond onze favoriete barvrouw Patricia al op ons te wachten met de nodige hapjes en drankjes. Ook deze avond luidde de slogan weer: oost west, thuis best!