Inhousedag Meijburg 2018

Gepubliceerd op: 18/09/2019

Tn img 2663 large

22 november 2018 vond de inhousedag van Meijburg & Co plaats. Op deze donderdag reisden zowel de fiscaal studenten van T.F.V. “De Smeetskring” als de fiscalisten van FIRST Maastricht af naar Eindhoven om daar een bezoek te brengen aan het kantoor van Meijburg. Op enkele steenworpen afstand van Eindhoven Station was het kantoor goed te bereiken voor de beginnende fiscalist. Een warm welkom, met koffie en een versnapering, stond reeds klaar voor de binnenlopende studenten.

Na binnenkomst werden de fiscalisten plenair verwelkomt, waarna de studenten een introductie van Meijburg kregen. Er werd ingegaan op de verschillende kantoren en disciplines die Meijburg rijk is. Mede werd ingegaan op het feit dat Meijburg onderdeel uitmaakt van het internationale KPMG samenwerkingsverband, maar wél volledig onafhankelijk van hen opereert. Na de algemene introductie werd een eigen cliënt van Meiburg, Inalfa Roof Systems, uitgenodigd om het een en ander te vertellen over het eigen concern, de samenwerking met Meijburg en wat zij graag in een fiscalist en advieskantoor zien. Inalfa is een onderneming die internationaal opereert in de ‘sunroof’ industrie en vrijwel alle automerken bedient bij het implementeren van een dakraam in hun modellen. Voor Inalfa is het belangrijk dat zij samenwerken met proactieve fiscalisten die hen de mogelijkheid geven om vooraf op veranderingen in de fiscaliteit te reageren. De proactieve rol en de samenwerking onderling wordt als essentieel bevonden voor de fiscale dienstverlener.

Na deze plenaire sessie werden de studenten in drie groepen verdeeld om daarna bij drie tweetallen associates aan te sluiten. Ieder duo had een hoofdonderwerp meegekregen. Zo werd ingegaan op de mogelijkheid tot internationale persoonlijke ontwikkeling, het klantcontact en het vaktechnisch overleg. Bij het internationale onderwerp werd zelfs ingebeld door een associate vanuit Denenmarken. Binnen deze kleinere groepen was er volop de mogelijkheid om vragen te stellen over de toebedeelde onderwerpen, maar ook andere prangende vragen konden hier beantwoord worden.

Na deze kleinere sessies werden de beginnende fiscalisten nog getrakteerd op enkele vakinhoudelijke casussen. Voor de International Corporate Tax werd een casus met een hybride mismatch voorgelegd. Hierna werd ingegaan op de ATAD 2 richtlijn, die deze structuur teniet zou doen, waarna mogelijke reparatiemogelijkheden voor de structuur de revue passeerde. Voor de People Services praktijk werd een casus voorgelegd, waarbij mede de woonplaats van een werknemer en de specifieke nationale regelingen die hierop van toepassing werden besproken. Als sluitstuk werd een casus van de Indirect Tax afdeling voorgelegd, waarbij de nadruk lag op het ondernemerschap in houdsterverband.

Na deze inhoudelijke opgaves werd de dag afgesloten met een welverdiende borrel. Hier konden de studenten nog napraten over de dag, en indien nodig nog extra toelichting vragen over de inhoudelijke casussen.

Het was een informatieve en geslaagde dag, waarvoor wij Meijburg graag willen bedanken. Bedankt voor de uitdagende dag, Meijburg!