Inhousedag KPMG Meijburg & Co

Gepubliceerd op: 28/11/2017

Tn img 4215 large

Donderdag 16 november was het zover en vertrok een delegatie van ͞De Smeetskring͟ naar het kantoor van KPMG Meijburg in het mooie Eindhoven.

Rond een uur of twee kwamen we aan en werden we door de recruiter ontvangen in de aankomsthal om vervolgens naar de juiste verdieping van Meijburg te worden begeleid. Hier werden we opgewacht door koffie, thee en studenten van andere universiteiten die ons ditmaal voor waren.

Nadat we onze koffie op hadden gedronken werden we welkom geheten door André Jacobs, de managing partner van Meijburg Zuid. Vervolgens gaf hij het woord aan een andere partner die ons kort een presentatie gaf over de geschiedenis, afdelingen en structuur van Meijburg. Daarna betrad een klant het podium, niemand minder dan het hoofd van de fiscale afdeling van NXP, de bekende Nederlandse semiconductorfabrikant. Hij heeft ons uitgelegd wat het inhoudt om een bedrijfsfiscalist te zijn en waar hij zo in het dagelijkse leven tegenaan loopt. Tot slot gaf hij ons nog enkele wijze lessen mee.

Vervolgens kregen wij twee boeiende casussen voorgelegd over International Corporate Tax. We kregen een kwartier de tijd om, in groepen van acht, de fiscale gevolgen van de verschillende structuren te bepalen. Bij terugkomst werd aan ons gevraagd of wij de antwoorden konden geven, waar onze secretaris Stefan onze universiteit en vereniging goed op de kaart wist te zetten door het juiste antwoord te geven.

Toen we de vragen hadden beantwoord, werden er drie informatieve vragenrondes gegeven waar per ronde twee medewerkers hun verhaal deden over hun ervaringen. Eerst werd er gesproken over het belang van het vaktechnische gedeelte. Vervolgens werden er verschillende anekdotes gedeeld over de klantenrelaties die werden opgebouwd. Tot slot werd er nog ingegaan op de tak People Services. Hier kregen wij ook de kans om vragen te stellen.

Vervolgens werden we bij elkaar geroepen om nog een laatste casus te maken. Deze casus werd door een partner van People Services begeleid en ging over loonbelasting in grensoverschrijdende situaties.

Om vijf uur werd deze casus snel afgerond, zodat we konden beginnen aan het vaste afsluitritueel. We konden op een informele manier nog praten met verschillende medewerkers en partners van Meijburg, onder het genot van iets te drinken en een hapje eten.

Het was alom een leuke en informatieve dag, waarvoor wij KPMG Meijburg natuurlijk erg willen bedanken!