Inhousedag Baker McKenzie 2018

Gepubliceerd op: 07/12/2018

Tn img 2557 large large

Afgelopen 8 november 2018 reisden de Tilburgse fiscalisten af naar de Zuidas. Het was echter niet enkel een cultureel uitje voor de fiscalisten in spé. Naast dat zij de imposante gebouwen konden bewonderen die de Zuidas rijk is, stond hen ook een programma te wachten. De Tilburgse studenten gingen op bezoek bij een van de eerst gevestigde kantoren op de Zuidas: Baker McKenzie.

Eenmaal aangekomen werden de studenten ontvangen met een kop koffie. Niet veel later sloten de studenten van FIRST Maastricht ook aan, waarna het programma kon aanvangen. Allereerst werd het kantoor Baker McKenzie in de ruime zin van het woord voorgesteld. Er werd ook ingegaan op de totstandkoming van het kantoor. In 1949 hadden twee zakenpartners het doel om hun cliënten binnen een globaliserende wereld, niet slechts op nationaal niveau, maar ook op mondiaal niveau, van advies te voorzien. Tot vandaag de dag speelt deze ondernemingsgeest een grote rol binnen de cultuur van Baker McKenzie.

Na deze algemene introductie kwamen de twee partners, Margreet Nijhof en Mirko Marinć vertellen over hun loopbaan binnen Baker McKenzie. Zij gaven niet alleen een sfeerimpressie van het Nederlandse kantoor, maar vertelden beiden over de verdere mogelijkheden om je ook internationaal te ontplooien binnen Baker, een mogelijkheid waarvan zij beiden gebruik hadden gemaakt. Na deze inspirerende sessie werd het spel ’30 seconds Baker McKenzie’ gespeeld. De regels van het spel waren gelijk aan de regels van het bekende ’30 seconds’, maar in plaats van algemene trivia vlogen in deze editie de fiscale feitjes je om de oren. In dit spel namen de Tilburgse fiscalisten het op tegen hun Maastrichtse tegenhangers. Na het enkele rondes tegen elkaar opgenomen te hebben, kwam Tilburg als winnaar uit de bus.

Na deze competitieve ronde werden de gemoederen weer bedaard door de nadruk weer op Baker McKenzie zelf te leggen, waarin de verschillende praktijken en deeldisciplines de studenten kenbaar werden gemaakt. Daarnaast werd de mogelijkheid genoemd om eventueel een stage of een werkstudentschap te lopen bij Baker. De dag werd afgesloten met een borrel, waarbij zowel de studenten als de werknemers van Baker McKenzie konden napraten over de geslaagde dag.

Als sluitstuk van dit verslag wil ik graag nog van deze mogelijkheid gebruik maken om Baker McKenzie te bedanken voor de informatieve en leuk dag! Baker McKenzie bedankt!