Inhousedag Baker McKenzie

Gepubliceerd op: 12/11/2017

Tn img 4013 large

Donderdag 2 november was het weer tijd voor een inhousedag, ditmaal bij het kantoor van Baker McKenzie gelegen op de Zuidas in Amsterdam. Na een gezamenlijke foto bij het mooie pand namen we plaats in de (fijne) stoelen bij de receptie omdat we eerst even moesten wachten op de komst van onze collega-fiscalisten van studievereniging FIRST uit Maastricht. 

We mochten vervolgens plaatsnemen in een ‘suite’ waar ons, na een korte introductie, door de recruiters van Baker McKenzie werd verteld hoe onze dag eruit kwam te zien. Vervolgens werd het woord overgenomen door Maarten Hoelen, partner van Baker McKenzie, om ons uit te leggen wat voor soort studenten Baker McKenzie zoekt, welke vooroordelen er zijn en wat de drijfveren zijn. Het werd hierbij duidelijk dat Baker McKenzie waarde hecht aan ondernemende teamspelers, maar ook werd duidelijk dat er ruimte moet zijn voor ontspanning. Een goede work-life balance dus. Studenten kregen hierbij uiteraard ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Om nog meer informatie over Baker McKenzie te krijgen werd er door de recruiters een kleine quiz gehouden waarbij de studenten op laptops en telefoons antwoorden konden invullen.  Na een aantal hapjes en wat te drinken was het tijd voor ‘speeddaten’ met een aantal medewerkers. De studenten werden in kleine groepjes ingedeeld en kregen een plattegrond van het gebouw waarmee zelfstandig moest worden uitgezocht hoe ze van de ene suite naar de andere kwamen. Bij deze gesprekken konden studenten, in een persoonlijke sfeer, nog meer te weten te komen hoe het er in de eerste jaren werken aan toe gaat en wat de medewerkers het meeste plezier geeft binnen de fiscaliteit.

Tot slot was tijd voor het informele gedeelte: er lag direct aan het kantoor een gezamenlijk café (Oliver’s) waar medewerkers van meerdere kantoren welkom zijn om een borrel te drinken. Hier konden de laatste (informele) vragen van studenten worden gesteld onder het genot van een biertje.

Veel dank aan Baker McKenzie voor het mogelijk maken van deze dag, wij vonden het gezellig en leerzaam!

Omschrijving