Escape Cooking 2019

Gepubliceerd op: 01/10/2019

Lustrum escape cooking sjabloon main large

Escape Cooking 2019 De avond werd afgetrapt in de Spaarbank. Aldaar verzamelden de fiscalisten zich om te beginnen met een borreltje. De kennismaking vond niet alleen onderling plaats. Ook de deelnemende kantoren CROP, ESJ en RSM mengden zich onder de studenten. Op deze locatie kregen de kantoren nog de mogelijkheid om zich voor te stellen. Concluderend, de student met een voorliefde voor zonnen, sporten en kaarten werd goed bediend!

Na deze korte introductie verplaatsten de studenten zich naar de locatie waar de Escape Cooking plaats ging vinden, ‘Bij Maud’. Daar bleek dat geen van de aanwezige wist wat een Escape Cooking precies was. Gelukkig zat de uitleg bij de prijs inbegrepen. De studenten werden onderverdeeld in vier groepen: Blauw, Geel, Grijs en Rood. Ieder team ging de strijd met elkaar aan door niet alleen een gerecht te bereiden, maar tevens puzzels, opdrachten en raadsels af te ronden om de juiste ingrediënten en kookinstructies te bemachtigen. Na deze uitleg gingen de groepen aan de slag.

Bij de amusé werd het gehele team geblinddoekt, terwijl de teamcaptains onderworpen werden aan een quiz. Ieder snelste, juiste antwoord leverde één niet-geblinddoekt teamgenoot op, die daarna aan de slag kon met de rebus en het gerecht. Het gerecht bleek een mangomoes met gamba’s te zijn. Voor degene die deze schaaldieren niet lustte, werd de amusé afgerond met komkommer (of niet als je team niet goed aan het opletten was). Bij deze ronde ging team Grijs er met de winst vandoor.

Bij het voorgerecht stond het samenwerken binnen het team centraal. Slechts de teamcaptain en zijn twee assistenten mochten het recept inzien en moesten hun teamgenoten aansturen. De rest van het team werd aan elkaar vastgemaakt bij de polsen, totdat de teamcaptain, of één van zijn assistenten, hun verlost hadden. Nadat de sleutel gevonden was en de sloten geopend, kon men beginnen aan het gerecht; een portobello-paddenstoel gevuld met een eigen gemaakte tapenade op een bedje van rucola. Bij deze ronde ging team Grijs er met de winst vandoor.

Voor het spelelement bij het hoofdgerecht raad ik de waarde lezer aan om verhaal te halen bij een van de deelnemers. Ieder team moest namelijk één persoon verbannen naar de keuken en de auteur werd tevens verbannen. Uiteraard geeft dit wel de uitgelezen mogelijkheid voor ‘een kijkje in de keuken’. In sterk contrast tot de zeer competitieve strijd die door de verschillende teams werd gevoerd in het kookworkshop-gedeelte, ontwikkelde de keuken zich al snel tot het ware Zwitserland van het spel. Een prettige vrede strekte zich over de keuken uit terwijl de verstotene rustig pasta aan het draaien waren. De pasta werd uiteindelijk gebruikt voor de ravioli, hetgeen tezamen met een kiprollade het volgende gerecht vormden. Bij deze ronde ging Grijs er met de winst vandoor.

Het nagerecht behoefde gelukkig niet door de fiscalisten bereid te worden. Onder het genot van wat zoets hadden de deelnemers nog de mogelijkheid om na te praten over een geslaagde avond. Tevens werd het nagerecht aangegrepen om de prangende vraag te beantwoorden die de gehele avond al in de lucht hing: Wie wordt de winnaar van de lustrum (en tevens de eerste) editie van de Escape Cooking? Het antwoord zal u, net zoals alle aanwezigen deelnemers, verbazen. De winst van de avond ging naar team Grijs! Nogmaals van harte gefeliciteerd met de winst!

Van deze gelegenheid wil ik graag nog gebruik maken om de deelnemende kantoren van harte te danken voor hun aanwezigheid. CROP, ESJ en RSM bedankt! Daarnaast wil ik graag de Lustrumcommissie danken voor de goede organisatie! Op nog vele geslaagde lustrum activiteiten in de toekomst!