Eerstejaarsactiviteit

Gepubliceerd op: 31/10/2017

Img 3058 large

Op woensdag 25 oktober was die er dan, de eerstejaarsactiviteit met verrassing! Om 18:00 was er een grote opkomst aan eerstejaars die zich verzamelden op de Heuvel. Deze niet-wetende eerstejaars wisten niet dat er drie bijzaten die hun ondergang al aan het bekokstoven waren. Deze drie eerstejaars kregen een paar dagen van te voren een mailtje. Een mailtje waarin stond wat er deze avond gepland werd en hoe deze drie gekozen personen hun team naar de ondergang konden helpen. Het spel wat we speelden was Wie is de Mol?

Aangekomen op de heuvel werden de mensen in drie groepen ingedeeld en hierbij ook gelijk geconfronteerd met de eerste opdracht: maak van een paar figuren een perfect vierkant. Eén groep had het binnen een minuut goed en mocht door naar de volgende opdracht. De andere groepen waren helaas niet zo vlot met de puzzel en leken alle geometrische vormen, behalve een vierkant, te creëren. Maar zodra ze eenmaal de puzzel hadden opgelost, konden deze ook door naar de fotospeurtocht met een bonusopdracht: vind ons hoofdkwartier. Deze opdracht liet de groepjes obscure foto's namaken van onze mooie stad en tegelijkertijd liepen ze naar het eindpunt: café De Boekanier. De mollen waren op hun hardst aan het werk bij deze opdrachten om ervoor te zorgen dat hun team niet ging winnen.

Toen alle groepjes eenmaal bij De Boekanier arriveerden kregen ze de kans om te laten zien hoeveel ze hadden geleerd over De Smeetskring door middel van een quiz. Iedere groep kreeg daarna delen van een puzzel voor elk goed antwoord dat zij hadden gegeven. Deze wisten de groepen snel te ontcijferen hiermee konden ze door naar het voorlaatste onderdeel. Een lekker ouderwets roddelspel op de Heuvel. Helaas heeft niemand het hoofdkwartier gevonden dat midden in de stad lag, namelijk: McDonald's.

Aan het einde van de avond was iedereen aan een rustmomentje toe dat gevonden werd bij café De Nachtwacht. Hier werd de hele avond perfect afgesloten met een vloedgolf aan bierestaffetes alsmede een mooie prijsuitreiking voor de beste mol. Deze mocht naar huis met een McDonald's waardebon. Het beste team ging er vandoor met een lekkere fles Schrobbelèr. Hoe ze deze moesten delen, wisten ze gelukkig wel...

Namens de eerstejaars, dank aan de Eerstejaarscommissie voor de geweldige organisatie!

Tn img 2995 thumbTn img 3011 thumbTn img 3064 thumbTn img 3084 thumbTn img 3079 thumbTn img 3085 thumb