Eerste- en tweedejaarsactiviteit

Gepubliceerd op: 13/11/2018

Tn img 5926   copy large large

Donderdag 25 oktober 2018 was het weer zover; meer dan 20 dik-ingepakte eerste- en tweedejaars Fiscaal studenten gingen als ware kolonisten het centrum van Tilburg in. Op jacht naar eeuwige roem, maar vooral ook naar nieuwe contacten.

Het spel was gebaseerd op het welbekende Kolonisten van Catan, waarbij het doel was om zoveel mogelijk steden en dorpen te bouwen. Dit kon alleen door de benodigde grondstoffen via actieve tussenspellen te bemachtigen, waarbij de deelnemers door middel van diepgaande vragen en ingewikkelde queesten uitgedaagd werden om hun fiscale meesterbreinen te gebruiken. Sommige spelers vielen al snel door de mand doordat het tempo iets te hoog lag voor ze, maar gelukkig was het een teamsport. Zo waren er deelnemers die “belastingaangifte” met 3 maal de letter “t” wilden schrijven en bleken mensen toch echt beter te zijn in het wiskundige deel van hun opleiding dan in spelling. Ook het bouwen van menselijke piramides kun je beter niet overlaten aan een stelletje fiscalisten! Naast de reguliere opdrachten had de organisatie ook bonusopdrachten in het spel verwerkt, om de spanning nog wat omhoog te gooien. Voor al deze opdrachten gold dat ze gefotografeerd moesten worden door een buitenstaander, om het nodige bewijs te hebben. Er werd enthousiast deelgenomen aan de spellen en stiekem waren er zelfs groepen die de Rules of the Game niet zo nauw namen. Hoe valt anders te verklaren dat er één groep met mijlen voorsprong won? Nadat de deadline voor het voltooien van de opdrachten erop zat, werden de balansen opgemaakt: hoeveel en vooral welke grondstoffen hadden we nu eigenlijk in bezit? Zoals in het echte spel ook het geval is, was er de mogelijkheid om grondstoffen tegen een vaste verhouding te ruilen, om meer uit de veroverde grondstoffen te kunnen halen. De winnaars werden getrakteerd op wat misschien wel het meest Tilburgse product op aarde is: Schrobbelèr. Het werd uiteindelijk door alle aanwezigen verorbert als water. Onze immer enthousiaste gastvrouw Patricia voorzag ons van de nodige drankjes, waarna we de andere eerste- en tweedejaars nog een keer durfden aan te spreken om elkaar ook écht te leren kennen. Dit lukte erg goed! Na de borrel besloten sommigen dat het een verstandig idee was om ook nog tot in de late uurtjes op stap te gaan, zorgend voor een knetterende afsluiting van een memorabele avond!

Bedankt allemaal voor de gezelligheid!