COdE Biercantus 2018

Gepubliceerd op: 16/01/2019

Tn lustrum cantus goed large

Lustrum COdE Biercantus

Op vrijdag 16 november was het weer zover, de COdE Biercantus. Dit keer echter een bijzondere editie, want onze vrienden van Asset vierden hun tweede lustrum en daar hoort natuurlijk een Lustrumcantus bij. Er werd groots uitgepakt in de Koepelhal, alles bij elkaar waren er zo’n duizend leden en alumni aanwezig. De Smeetskring was zelf dan ook goed vertegenwoordigd met zeventig enthousiaste bierdrinkers.

Om 20:00 uur moest iedereen binnen zijn en kort daarna waren de eerste kannen bier al leeg. De stemming zat er meteen goed in. Zoals altijd werd de cantus afgetrapt met het Wilhelmus. Daarna kwamen natuurlijk alle cantusklassiekers voorbij en had de band verschillende versies bedacht op “Trink, Trink, Brüderlein Trink”. Al (veel te) snel kwam de cantus tot een einde, misschien omdat het bier op was, of misschien omdat we de pauze over hadden geslagen.

Enfin om 22:45 uur stonden we weer buiten, veel te vroeg natuurlijk voor een vrijdagavond. Er werd besloten het feest voor te zetten in de Polly waar de meeste Smeetskringers zich tot in de late uurtjes hebben vermaakt. Al met al dus een geslaagde COdE, voor de een de eerste van velen en voor de ander de mogelijkheid om zich nog één keer te wanen in het studentenleven.