Actief Kader Weekend 2018

Gepubliceerd op: 24/10/2018

Tn img 0714 large large

Op vrijdag 5 oktober 2018 was het dan zover; het Actief Kader Weekend ging van start. Vanaf de oude vertrouwde locatie, de Interpolis in Tilburg, fietsten we naar het Heukeloms Hoefke, in –jawel– Heukelom. Na een warm ontvangst was het tijd voor het avondeten dat tot vreugde van velen bestond uit hamburgers. De Cheddarkaas viel ook in de smaak, maar dan vooral als zijnde speelgoed; het plafond was er echter iets minder blij mee.

Het thema van dit jaar was ‘Grenzeloos’. De kostuums waren hier op afgestemd; sommige mensen droegen een Lederhose, anderen voelden zich prettiger als travestiet. De spelavond begon met een voorstelronde van alle aanwezige actieve leden en eindigde voor menigeen 's nachts met een voorstelronde aan het toilet.

De zaterdag stond vrijwel iedereen op met een kater. Na een verfrissende douche was het tijd voor een overheerlijk ontbijt, waarbij ons werd verteld dat we een lunchbox moesten samenstellen. Toen we te horen kregen dat boerengolf de dagactiviteit zou worden, zat iedereen vol enthousiasme. Per tandem vertrokken we richting de locatie, nog niet wetende dat het een onvergetelijke tocht zou worden door het ruige Brabantse land. Vergezeld van een warm herfstzonnetje kwamen we na ruim een uur aan op de boerderij, niet ver van het prachtige Spoordonk.

Eindelijk was het dan tijd voor een lekker potje boerengolf. Iedereen speelde eerlijk, althans dat was de discutabele conclusie van de eigenaren van de accommodatie. Na een even onvergetelijke terugtocht kon iedereen even bijkomen van de middag. Het avondeten bestond uit friet met snacks, wat overigens geen goede bodem bleek te zijn voor de alcoholische versnaperingen die later die avond volgden tijdens de erg vermakelijke cantus. Tijdens de biercantus werden enkele leden uitgenodigd om hun drankkunsten tentoon te stellen, maar voornamelijk werd een oud-penningmeester ter verantwoording geroepen; zij het ditmaal niet voor het financieel beleid.

Zondagochtend was het na een grondige schoonmaak, tijd om terug te keren naar Tilburg.

De Circulairecommissie wil van deze mogelijkheid graag nog gebruik maken om de Activiteitencommissie en alle andere aanwezigen te danken voor het geslaagde weekend!