Word Actief: voorzitter, Acquisitiecommissie, Masterclasscommissie, Tiende Penningcommissie, Vakliteratuurcommissie

Gepubliceerd op: 27/04/2020

Word actief 6  large

Alweer het laatste artikel over de verschillende bestuursfuncties en commissies van T.F.V. "De Smeetskring". In dit artikel komt onze voorzitter, Emile Scheres, aan het woord en daarbij de commissies die hij begeleidt: de Acquisitiecommisie, Masterclasscommissie, Tiende Penningcommissie en Vakliteratuurcommissie.

Wil jij volgend jaar deel uitmaken van het bestuur of van een van de commissies? Stuur dan je top 3 voorkeuren vóór maandag 4 mei naar vicevoorzitter@smeetskring.com. Meer informatie vind je onder het kopje lidmaatschap.

Voorzitter

Als voorzitter van T.F.V. “De Smeetskring” ben jij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de verening. Een van de kerntaken is dat je het externe aanspreekpunt bent van de vereniging. Dit houdt in dat je het contact onderhoudt met alle zakelijke partners, de universiteit, het FIT en de andere verenigingen. Je bent daarnaast verantwoordelijk voor het tot stand brengen van samenwerkingen met fiscale kantoren. Een vlotte babbel en niet bang zijn om op mensen af te stappen zullen je daarom ook helpen deze rol te vervullen. Ook moet je vooral niet bang zijn om de telefoon te pakken en je mening af en toe duidelijk laten gelden. Als voorzitter ga je ook over het beleid van de vereniging. Het beleid bepaal je niet alleen, maar samen met je mede bestuurders. Daarnaast ondersteun je je medebestuurders waar nodig en denk je ook na over de lange termijn van de T.F.V. Als laatste begeleid je natuurlijk ook als voorzitter een aantal commissies. In mijn geval de Acquisitiecommissie, de Masterclasscommissie, de Vakliteratuurcommissie en de Tiende Penningcommissie. Zodoende ben je dus ook bezig met vergaderen en de organisatorische kant van een activiteit. De indeling van de commissies is echter niet bindend, je mag deze naar eigen inzicht verdelen onder je medebestuurders.

Het voorzitterschap was een absolute verrijking voor mijn studententijd. Je leert ontzettend veel mensen kennen, zowel op formeel gebied als op informeel gebied. Daarnaast levert het je ontzettend veel mooie ervaringen op en feestjes op. Dus mocht je interesse hebben in een van de mooiste jaren van je studentenleven, neem dan vooral contact met mij op en solliciteer direct. – Emile Scheres

Acquisitiecommissie

Heb jij een vlotte babbel en ben jij in staat om mensen te overtuigen? Dan is de Acquisitiecommissie misschien wel iets voor jou. Wij zijn het afgelopen jaar met 6 studenten hard op zoek gegaan naar nieuwe bedrijven die een mooie samenwerking willen aangaan met T.F.V. “De Smeetskring”. Ondanks het feit dat T.F.V. “De Smeetskring” al een prachtig netwerk heeft, is er altijd ruimte voor verbetering. Wij hebben dit jaar telefoongesprekken gevoerd met advocatenkantoren, MKB-kantoren en MKB-plus kantoren. Helaas leidt dit niet altijd tot een succesvolle samenwerking, maar ik ben trots op het feit dat wij het afgelopen jaar maar liefst 3 nieuwe kantoren hebben aangetrokken. Ondanks het formele karakter van deze commissie hebben we het uiteraard ook leuk gehad, zo zijn wij bijvoorbeeld met zijn allen gaan karten bij de Voltage. Als jij je soft-skills verder wilt ontwikkelen samen met een leuk team, ben je bij de Acquisitiecommissie aan het goede adres.

Masterclasscommissie

De Masterclass is een van de mooiste inhoudelijke evenementen van het jaar. Je organiseert een formele activiteit waarin een fiscaal inhoudelijk thema wordt behandeld dat eigenlijk niet voorkomt in de collegebanken. Helaas is door het COVID-19 virus de Masterclass van dit jaar niet door gegaan. Vorig jaar was het thema echter “Disruptive changes”. Tijdens deze Masterclass stond de fiscalist van de toekomst centraal. Ook leer je door deel uit te maken van deze commissie alles wat erbij komt kijken om een evenement op te zetten en doe je contacten op met een aantal fiscale kantoren en inhoudelijke sprekers. Naast de commissie maak je ook onderdeel uit van het Actief Kader van T.F.V. “De Smeetskring” en leer je verscheidenen mensen kennen op speciale Actief Kader-activiteiten.

Tiende Penningcommissie

De Tiende Penningcommissie is de brug tussen T.F.V. “De Smeetskring” en de alumni van onze vereniging. Deze commissie is belast met het organiseren van de alumni activiteit. Zo proberen wij ervoor te zorgen dat onze alumni toch nog een band houden met onze mooie vereniging. Deze commissie is meestal echter voor degene die al wat verder zijn in hun studie, zodat zij een beetje een band houden met de alumni van onze universiteit.

Vakliteratuurcommissie

Wil jij onderdeel uitmaken van de jongste commissie van T.F.V. “De Smeetskring” en je inhoudelijke kennis versterken? Dan is de Vakliteratuurcommissie misschien iets voor jou. Sinds afgelopen jaar is deze commissie in het leven geroepen. Het doel van deze commissie is een aantal VTO’s op te zetten om fiscaal inhoudelijke discussies op te starten. Omdat deze commissie nog in de kinderschoenen staat is het zaak dat je zelf ook een visie hebt over hoe je deze commissie het beste naar een hoger niveau kan tillen. Afgelopen jaar heeft deze commissie ook een bijdrage geleverd aan het prinsjesdag event in samenwerking met het Fiscaal Instituut Tilburg waarin het de box 3 regeling deed uitwerken voor een dertigtal studenten. Bij deze commissie is dus nog van alles mogelijk.